Ağda Paylaşılan Dosyaları Şifrelemek

firoerd
17-01-2007, 13:05   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007


1. Arkadaşlar windows XP'de tıpkı Win98 deki gibi ağda paylaşıma açtığımız dosyaları şifreleyebiliyor muyuz? Çok araştırmama rağmen bu konuda bir bilgiye ulaşamadım.

2. Dosya sisteminin NTFS veya FAT32 olmasının önemi bu konuda var mıdır?

Eminim bu konuyla ilgilenen arkadaşlarım olmuştur. Bir de cevaplarınız açık ve anlaşılır olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

viking20
17-01-2007, 13:16   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

cevap:evet ve hayır.

Son Düzenleme: viking20 ~ 17 Ocak 2007 13:21
firoerd
17-01-2007, 13:18   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Cevaplardan: evet

Olan kısmının nasıl olduğunu da söylerseniz.

viking20
17-01-2007, 13:24   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

memnuniyetle fakat iş çıktı,PC yi kapatmak durumundayım akşam döndüğümde derhal.

firoerd
17-01-2007, 13:26   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007
viking20
memnuniyetle fakat iş çıktı,PC yi kapatmak durumundayım akşam döndüğümde derhal.
Teşekkür ederim. Sabırsızlıkla bekleyeceğim.

İtacHi_
17-01-2007, 13:37   |  #6  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

arkadaşın gelmesini ben de sabırsızlıkla bekleyeceğim(aynı soruyu başka bir siteye yazmıştım cevap alamamıştım bundan cevap gelirse çok sevinicem)

firoerd
17-01-2007, 16:25   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007
burakesan_1993
arkadaşın gelmesini ben de sabırsızlıkla bekleyeceğim(aynı soruyu başka bir siteye yazmıştım cevap alamamıştım bundan cevap gelirse çok sevinicem)
Evet haklısın arkadaşım. Bende birkaç foruma yazmama rağmen sonuç alamadım. Üstelik Windows'un yardımını alt üst ettim ama yine yok. Çok önemli bir konu bence.

viking20
18-01-2007, 00:53   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Şifreleme Dosya Sistemi Kullanarak Dosyalar Nasıl Paylaştırılır?
Bir dosyayı "birden çok kullanıcı için" şifrelemek için:


Dosya Paylaşımı:


Kümelenmiş dosya paylaşımlarınızdaki verileri Şifreleme Dosya Sistemi (EFS) kullanarak da şifreleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz: Küme tarafından yönetilen şifreli dosya paylaşımı oluşturma.
Hassas verileri şifreleyin.


Verilerin şifrelenmesi verilerin gizlendiği bir biçime çevrilmesidir. Şifreleme depolanırken veya ağınızda taşınırken verilerin gizliliğinden ve bütünlüğünden emin olmak için kullanılır. Yalnızca yetkili kullanıcılarda şifreli dosyaların şifresini çözmek ve bunlara erişmek için gerekli araçlar bulunur. Şifreleme diğer erişim denetimi yöntemlerini tamamlayıcı niteliktedir ve ağda paylaşılan veriler veya taşınabilir bilgisayarlar gibi çalınma olasılığı olan bilgisayarlardaki verilerin güvenliğini sağlamak için ek koruma düzeyi sunar. Windows XP ve Windows Small Business Server 2003 dosyaların ve klasörlerin şifrelenebilmesi için Şifreleme Dosya Sistemi'ni (EFS) desteklemektedir.
Ağ verisini koruma:
Sitenizdeki ağ verisi (yerel ağ ve alt ağlar) kimlik doğrulama iletişim kuralı tarafından güvenlik altına alınır. Ek güvenlik düzeyi için, ağ verisini site içinde şifrelemeyi seçebilirsiniz. Internet İletişim Kuralı’nı kullanarak, bir etki alanı içindeki belirli veya tüm istemciler için tüm ağ iletişimini şifreleyebilirsiniz.
Sitenizden içeriye ve dışarıya iletilen ağ verisi (intranetler, extranetler veya Internet ağ geçidi içinden), aşağıdaki hizmet programları kullanılarak güvenlik altına alınabilir:
Internet Protokolü Güvenliği (IPSec) Şifreleme. Şifreleme tabanlı koruma hizmetleri ve güvenlik protokollerinden oluşan bir takım.
Yönlendirme ve Uzaktan Erişim. Uzaktan erişim iletişim kurallarını ve yönlendirmeyi yapılandırır. Daha fazla bilgi için bkz. Yönlendirmeye Genel Bakış.
Internet Kimlik Doğrulama Hizmeti (IAS). İçeri arayan kullanıcılar için güvenlik ve kimlik doğrulaması sağlar. Daha fazla bilgi için bkz: Internet Kimlik Doğrulama Hizmeti.
------
Ağ anahtarları tablosu:


-------
Ağda klasör şifreleme nasıl yapılır?

;prev_next=next
------
Windows XP Yeni Güvenlik Özellikleri
Şifreleme Dosya Sistemi


-----
Şifreleme
Şifreleme, değerli bir nesneyi kasaya kilitlemek gibi düşünülebilir. Tam tersi olan şifre açma bu kutuyu açıp değerli nesneyi almaya benzetilebiliriz. Bilgisayarlarda, e-posta mesajı, diskteki dosyalar veya ağ üzerinden giden dosyalar içindeki önemli veriler bir anahtar vasıtasıyla şifrelenebilir. Şifrelenen veri ve veriyi şifrelemede kullanılan anahtarlar çözülemez.
Genelde, ortak anahtar(Public Key) şifreleme büyük miktardaki verileri şifrelemede kullanılmaz. Ancak, ortak anahtar şifrelemesi, simetrik şifreleme işlemi büyük miktardaki veriler üzerinde uygulandığında kullanılan gizli anahtarı (Private Key) karşı tarafa yollamak için güçlü bir metot sunar.


------
Ağ da Şifre Koyma :


peki paylasimi nasil yaparim ?
şöyle :
denetim masasina gidip kullanici hesaplarindan kullanici ve sifre olusturacaksin
ornegin : kullanici : paylasim1 sifreside : 12345 olsun
paylasim vermek istedigin klasore sag click yapip orda paylasima acacaksin.
bir bu bilgisayar bir domain bilgisayari ise orda kullanici yetkilendirmesi kullanic ekle veya kullaniciya haklar tani gibi secenekler varsa (bu
dedigim bir domain bilgisayariysa vardir) oraya girip ordaki (everybody veya herkese) gibi kullanicilar varsa onlari sil ve ekleden paylasim1 kullanicisini ekle. neler yapabilecegini ordaki kutucuklardan ayarlayabilirsin.
domain yok ise basit bir network ise :
paylasimi ver ve arkadasin paylasim verdigin klasore girmek istediginde kullanici adi ve sifresi soracak
kullanici adi : paylasim1 sifre : 12345 yazarak girecektir.
-----
Ağ üzerinde Dosya Paylaşımı (şifre koyma):[görsel anlatım]




---
kablosuz ağa şifre nasıl koyulur:


---
Hamachi nedir?




Eğer dosya paylaşımı yapmak istiyorsanız, bu da çok basit birkaç işlem ile yapılabilir. Güvenlik açısından Windows işletim sistemleri dosya paylaşımını engeller fakat Windows üzerinde paylaşmak istediğiniz dosyalara ait dizinlerin üzerine sağ tıklayıp, Özellikler ile açılan pencerede Paylaşım sekmesinden bunu yapabilirsiniz. Daha sonra, Başlat>>Denetim Masası>>Ağ Bağlantıları içindeki hamachi ağ bağlantınıza sağ tıklayıp Özelliklerden hamachi üzerinde Dosya paylaşımının aktif olduğundan emin olun. Linux kullanıcıları için ise, Samba gibi dosya paylaşım programlarında ayarlarını hamachi'nin oluşturduğu sanal ağ aygıtı üzerinden yapmaları yeterli olacaktır.
Peki ya Güvenlik?
Hamachi'nin geliştiricilerinin övündükleri bir nokta da programın sağladığı güvenlik avantajlarıdır. Daha önce kullanıcıların kendilerine ait özel bir IP aldığını ve bir RSA anahtarı oluşturduğunu söylemiştik. Bunu dışında her hamachi sunucusunun da bir RSA anahtarı vardır ve bu anahtar bilgileri yükleme paketi içine eklenmiştir. Bir kullanıcı hamachi sunucusuna bağlanmak istediğinde, istediği sunucuya ait RSA anahtarını gönderir. Eğer sunucu bu anahtara sahipse, bunu belirterek kullanıcının gönderdiği veriye ait bir imza gönderir ve bağlantı kurulur. Bu bağlantılar sırasında hamachi'nin yaptığı anahtar değişimi, üretimi ve mesaj şifrelemesi gibi işlemlerin algoritma ve kuralları geliştiricilerinin "Crypto Suite" adını verdikleri bir uygulamadan alınır. Bu uygulama, Diffie-Hellman anahtar değişimi, blok şifreleme, mesaj şifreleme ve doğrulama işlemlerini yapması için geliştirilmiş.
---
[Dosya/Klasör/Prog.] Şifreleme Programları:
http://www.eniyiprogram.com/ProgramList.asp?SectionCode=150
page:(1,2,3,4,5,6,7,8,9)
örneğin:Hide Files 3.6
Bu program ile bilgisayarınızda bulunan herhangi bir dosyayı ya da onun alt klasörlerini gizleyebilirsiniz. Gizlediğiniz dosya ya da klasörler istemediğiniz sürece görünmez.
Özellikleri:
Tüm Windows sürümlerini destekler
NTFS, FAT32 ve FAT dosya sistemlerini destekler
Arayüzü kolay kullanımlı
Yüksek seviyede bilgi güvenliği sağlama
Gizlilik moduyla programın kendi kendini gizleme özelliği
Sistem yapısındaki dosyaları düzeltmeme
Gizlenmiş dosya veya klasöre erişimi engelleme.
(metinler alıntıdır).
---
Windows XP Pro.'da basit dosya paylaşımını açmak veya kapatmak için,şu adımları izleyin:
1)Masaüstünde,Bilgisayarım'ı çift tıklayın,
2)Araçlar menüsünde ,Klasör Seçeneklerini tıklayın,
3)Görünüm sekmesini tıklayın ve Basit Dosya Paylaşımı Kullan (önerilen)onay kutusunu işaretleyip Basit Dosya Paylaşımını açın.Özelliği kapatmak için ,bu onay kutusunu temizleyin.
-----
dosyaların(şifreleyerek)e-posta ile(üzerinden)sınırsız paylaşımı:
Peer2Mail v1.61 [free].


About Peer2Mail
Peer2Mail is the first software that lets you store and share files on any web-mail account. If you have a web mail account with large storage space, you can use P2M to store files on it. Web-mail providers such as Gmail (Google Mail), Walla!, Yahoo and more, provide storage space that ranges from 100MB to 3GB.
P2M splits the file you want to share/store zips and encrypts it. P2M then sends the file segments one by one to your account. Once P2M uploaded all file segments, you can download them and use P2M to merge the segments back to the original file.
Peer2Mail is 100% FREE.
What you get with Peer2Mail:
Peer2Mail gives you the ability to store files on any web-mail account.
You can access and download those files from any computer.
You can share files with your friends and family.
Just create an email account, upload files to it, and give access to your family and friends.
Make your mail account safe by sharing an encrypted password; Giving your friends restricted access.
Each segment is encrypted using AES algorithm to protect your privacy.
Auto download makes your email account act like a regular ftp/http server.
Download files at amazing speeds!
Peer2Mail automatically zips each segment;
This way you save precious storage space on your web-mail account.
Peer2Mail has a built in SMTP component, so you can directly send files without a need for an SMTP server.
If you wish, Peer2Mail can send files using your Outlook client.
DOWNLOAD:


-


P2M[Peer2Mail]Nasıl Birşeydir?-Nasıl Kullanılır?[Görsel Anlatım]
P2M GMAIL , YAHOO MAIL , SPAYMAC MAIL , GAWAB MAIL , HOTMAIL gibi siteleri destekliyor.
P2M Kullanim Kılavuzu


Son Düzenleme: viking20 ~ 22 Ocak 2007 20:41
firoerd
18-01-2007, 08:23   |  #9  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Arkadaşım çok teşekkür ederim, sorunumu büyük ölçüde giderdin. Eline emeğine sağlık. Çok çeşitli yerlerden kaynak belirterek yaptığın alıntılar için de ayrıca teşekkür edrim. Başarılarının devamını dilerim. Devamını bekliyoruz.

Son Düzenleme: firoerd ~ 18 Ocak 2007 08:24
ahmetmavili33
05-07-2007, 18:46   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

lunix ahakkında yardım alabilirim miyim