Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!

CHIP Online
20-03-2010, 21:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayar işlemcilerini unutun; bu işlemciler vücudunuzun içinde çalışacak. Peki ama görevleri ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/akil ... -giriyor_18943.html

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Nano teknoloji daha önceden mümkün olmayan şeyleri gerçekleştirmek yolunda her geçen gün yeni bir adım daha atıyor. İspanya'daki bilim adamları şimdi de insan hücrelerine silikon bazlı işlemciler yerleştirmeyi başardılar. Bu sayede işlemciler insan bedenindeki hastalıklı hücreleri tek tek onarabilecek ve sadece tek bir hücreyi etkileyecek ilaçların kullanılması mümkün olabilecek.

Bu gelişme özellikle kanser gibi tedavisi zor ve hassas olan hastalıklara karşı çok büyük bir umut olarak nitelendiriliyor. Daha önce nano-robotlar da kullanılmıştı ama bu kez silikon tabanlı işlemci doğrudan tek bir hücreye yerleştirilebiliyor ve işlemci sadece içerisinde bulunduğu hücreye yönelik tedavi gerçekleştirebiliyor. Böylece hücre içerisindeki aktivitelerin analiz edilmesi, sadece o hücreye yönelik ilaç enjekte edilmesi ve hatta hücre yapısının tamiri bile mümkün olabilecek.


Tüm konu: Akıllı nano-işlemciler içimize giriyor!

Resimlerle: Bilimin cevap bulamadığı 10 basit soru

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kanser hastalığı bir gün yok edilebilecek mi?

_hEro
21-03-2010, 01:20   |  #2  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

 İspanya'daki bilim adamları şimdi de insan hücrelerine silikon bazlı işlemciler yerleştirmeyi başardılar. Bu sayede işlemciler insan bedenindeki hastalıklı hücreleri tek tek onarabilecek ve sadece tek bir hücreyi etkileyecek ilaçların kullanılması mümkün olabilecek.Çok değil bundan bir iki yıl önce bunu okusaydım imkanı yok derdim ama şu an inandırıcı geliyor.Teknoloji bu kadar mı hızlı ilerliyor yoksa artık bizler mi yetişemez hale geldik.