Akıllı saatler ne kadar kullanılıyor?

CHIP Online
16-04-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Akıllı saatler çevremizde cirit atıyor... Peki ama aslında ne kadar kullanılıyorlar?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aki ... aniliyor_46515.html

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Giyilebilir teknoloji ürünleri geliştikçe, pazarları da artıyor ve artmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Zira İngiltere pazarındaki akıllı saat kullanımı tek başına belki bir şey ifade etmiyor ama fitness saatlerini de orana dahil ettiğimiz zaman, ortaya hatırı sayılır miktarda bir kullanım oranı çıkıyor.


Samsung'a göre de giyilebilir teknoloji iyi bir ivme yakalamış durumda ve firmanın yaptığı hesaplar sonucunda, giyilebilir teknoloji ürünlerine olan talep son dönemde dört katına çıkmayı başardı. Samsung'un YouGov ile birlikte, 3.500 kişi arasından yaptığı araştırmaya göre, İngiltere'deki insanların yüzde dörtlük kısmı giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanıyor. Bunlara Samsung ve Sony'nin akıllı saatlerinin yanı sıra, Nike'ın Fuelband'ı, Fitbits ve Jawbone gibi isimler de dahil.


Samsung'un IM Strateji ve Mobil Pazarlama Müdürü James White'ın yaptığı açıklamada da gözler önüne serilen yüzde dörtlük kullanıcı kesiminin, yakın zamanda artacağına da değinildi. Kendisi "Giyilebilir teknoloji ürünlerindeki alım oranını yüzde 14'e çıkarmak esas amacımız. İşin iyi yanıysa, bu teknolojinin ne alama geldiğini bilenlerin sayısının yüzde 60 oranında olması ve giderek artması" şeklinde bir açıklamada bulundu.


Açıklamalarına, tüketicilerin giyilebilir teknoloji ürünlerini en çok kullandıkları mecranın fitness olduğunu beyan eden James White, Samsung'un yeni Gear 2 ve Gear Fit modellerinde kalp ritmini göstermesinin ve S Health gibi uygulamalara sahip olmasının bir anlamda sebebini de açıklamış oldu. 

Tüm Konu: Akıllı saatler ne kadar kullanılıyor?

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Kaynak: www.chip.com.tr