Akıllı saatte yeni bir isim daha: Qualcomm!

CHIP Online
07-09-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, yeni tanıttığı Galaxy Gear'ın karşısında, hiç beklemediği bir rakip buldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aki ... qualcomm_42491.html

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Son zamanların gözde ürünlerinden akıllı saatleri üreten firmalara biri daha eklendi: Qualcomm. Yanlış duymadınız. Snapdragon çiplerinin üreticisi, kendi saatlerini üreterek satışa sunacak. Ancak akıllı saatler söz konusu olduğunda, Qualcomm, Samsung'a göre oldukça farklı bir yol izliyor. Samsung, akıllı saatlere mümkün olduğunca fazla işlev yüklemeye çalışırken, Qualcomm, minimalizmin doruğunda bir tasarım peşinde.


Toq isimli Qualcomm saat, 1.5 inçlik, düşük enerjili Mirasol panelli bir ekrana sahip. Normalde e-okuyucular için tasarlanmış olan bu teknoloji, ekranın direkt güneş ışığı altında bile güzel gözükmesini sağlayarak, arkaplan aydınlatmasına harcanan enerjiyi azaltıyor.


Bağlantı için ise Bluetooth kullanılıyor. Enerji harcayacak Wi-Fi radyo benzeri bir özellik koyulmamış; veya hoparlör.... Veya mikrofon; Vveya kamera... Ancak yine da masaüstü tamamen boş değil. Ürün içerisinde bir ivme-ölçer bulunmakta. Yani saat ile, teorik olarak, basit fitness takibi yapabilirsiniz.


Bütün bunların sağladığı kazanç ise, Qualcomm'un söylediğine göre, iki günlük bir şarj ömrü. Çok uzun bir süre gibi gözükmese bile tam renkli ve dokunmatik ekranlı bir ürün için iyi sayılabilecek bir zaman olduğu kesin. Üstelik bunu sürekli açık kalarak yapabiliyor.


Kaçınılmaz şarj zamanı geldiğinde ise, Toq'un yardımına taşıma kutusu koşuyor. Toq'un taşıma kutusu aynı zamanda, Qualcomm'un tescilli WiPower teknolojisini kullanan, bir kablosuz şarj aleti olarak çalışabiliyor. Üstelik bu saat, şarj olabilen tek ürün değil. Toq'un yanında iki adet Bluetooth kulaklık bulunuyor ve bunlar da aynı kutu ile şarj olabiliyorlar...


<span style="text-decoration: underline;">Qualcomm Toq ile neler yapabilirsiniz? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Akıllı saatte yeni bir isim daha: Qualcomm!

Resimlerle: 5 harika akıllı saat!

Kaynak: www.chip.com.tr