Akıllı telefonlara ilaç gibi geldi

CHIP Online
24-08-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Telefon ve tablette yazı yazmaktan usananlar; bu haber sizi çok sevindirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aki ... bi-geldi_42162.html

Günümüz cep telefonu kullanıcılarının en sık başvurdukları iletişim yöntemlerinden birisi mesaj atmaktır. Hali hazırda bulunan farklı ücretsiz mesajlaşma programlarından tutun da işi gereği düzenli olarak elektronik posta atmak zorunda kalan milyonların bulunduğu bir düzlemdeyiz ve mesajlaşmak her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor...


Bazıları için ziyadesiyle kolay olan mesaj yazma sistemiyse, bazıları için büyük bir işkence. En çok öne çıkan problemse birbirine çok yakın olan sanal tuş takımları... Whirlscape isimli bir firma da bu durum farkına varmış, başta yardım kampanyası ile başladığı projesini, akabinde kapalı test aşamasına almış ve an itibariyle tüm dünyanın kullanımına açmayı başarmış durumda. "Minuum Keyboard" adını verdikleri bu yeni Android uygulaması sayesinde, parmaklarımıza ufak gelen tuş takımları yerine, rahat rahat yazı yazabileceğimiz bir arabirime kavuşuyoruz.


Uygulamanın en önemli özelliği, tüm klavyeyi tek bir sıra üzerine, yatay şekilde yayması ki bu sayede tek noktadan tüm harf ve rakamlara ulaşmak mümkün kılınıyor. Onu daha da özel kılan durumsa, her ne kadar dengesiz bir yerde olursak olalım, her ne kadar yanlış harfe basarsak basalım, sahip olduğu algoritma ile cümleye uygun düşen en iyi kelimeyi karşımıza getirebiliyor olması. Dileyen kullanıcıların klavyeyi ekran üzerindeki herhangi bir yere taşıyabilmesi ve de ölçüsü ile dilediği gibi oynayabilmesi de cabası.


Bildiğimiz, sevdiğimiz QWERTY klavye mantığına sahip olan Minuum, halen beta aşamasında olmasına rağmen, yaklaşık 4 dolardan satılıyor. 8,000'i aktif, 9,500 kullanıcısı olmasıysa onu çok daha denenir hale getiriyor.


Google Play: Minuum Keboard (3.78 dolar)

Tüm Konu: Akıllı telefonlara ilaç gibi geldi

Kaynak: www.chip.com.tr