Alan seçimi yapıcam abilerim ablalarım yardımı esi

mtt262
12-02-2019, 22:54   |  #1  
mtt262 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

merhabalar sayın chıp ailesi ben bugün alan seçim kağıdını alıp şok olup eve gelmiş bir kardeşinizim öncelikle neden böyle bir başlık açma ihtiyacı duyduğumu anlamışssınızdır ama yinede söyleyeyim çok arada kaldım. uzaya çok ilgim var gerçekten aşırı ilgim var ve bu yüzden fizik ve matematiğimde iyi biyolojim orta seviyede diyebiliriz ezber işi olmasa oda çok iyi yanlız şu Allah'ın belası kimya var işte beni mf seçmekten alı koyan tek ders gerçekten mf seçip astronomi okumayı o kadar çok istiyorumki maalesef kimya yı düşününce bir moralim bozulmuyo değil öte yandan tarihe de çok ilgim var ve tm seçi üniversite okuyup polis olmak gibi bir hayalimde var bir diğer seçenek ki en düşüğü bu değerlendire bileceğim bas bir sesim var okulda nerdeyse her programda bulunuyorum ve müzik hocamda benim sesimi değerlendirebileceğimi söyledi ama pek ihtimal vermedim buna mf ve tm benim için daha öncelikte şuan durum bu sizce ne yapmalıyım ? ( biraz uzun oldu pardon :D)

White-Fox
13-02-2019, 23:40   |  #2  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Analitik düşünemeyen insandan bir cacık olmaz  , istediği kadar dünya edebiyatı , hukuk yada sözel bilimler okumuş olsun...

Sadece kimyayı yapamıyorsun diye sayısala mı küstün ? Hepsini çok iyi bir şekilde zaten yapamazsın ki , hiç kimse yapamaz.

Ben şahsen sayısal okudum.

Her insanın bir şeye yatkınlığı olur , karakteriniz yapabileceklerinizi de belirler , iyi bir fizikçi iyi bir matematikçi asla değildir , iyi bir matematikçi de iyi bir fizikçi değildir.Sende iyi bir kimyacı olmak zorunda değilsin.Zaten benim zamanımda mesela mf-4 için kimya 0.8-0.6 katsayılı bir dersti , bu sözel okuyup din cevaplamak gibi...(şimdi ne oldu bilmiyorum )

Tabi yukarıdakiler benim şahsi fikrim eminim burada da şiir yazıp okumayı seven , saçma sapan romanları (bana göre saçma) okuyupta kendine bir şey kattığını sanan ama hayatından memnun olan bir çok insan vardır :D 

Sözel bilimlere yeterince öfke kustum sanırım :)

mtt262
14-02-2019, 18:43   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2019

gerçekten güzel bir yazı olmuş okuyunca ne yapmam gerektiğini daha iyi anladım :D yıllanmış üyeliğin hakkını çok güzel veriyorsunuz teşekkürler :)