algoritmada sorun yaşıyorum........

HPQ-User
16-01-2009, 22:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

UNKNOWN sormuş:
mrb...bilg. müh öğrencisiyim.1.sınıf.bir yerde takıldım....şimdi sorusabah kalktığınızda yapmanız gereken işleri algoritmik BİR BİÇİMDE yazınız....ya amacım programlı şekilde yazmak ama
nasıl başlayacapım bilmiyorum.aslında şöyle düşünüyorum...eğer hafta içi ise 7 de kalk hafta sonu ise 9 kalk,elini yüzünü yıka,kahvaltını yap...v.s...anlamdığım noktaysa haftaiçi  hafta sonu nasıl ayırayım....yapacağım işleri saatlimi belirteyim7.10 kahvaltı gibi.fikri olan varsa bir örnek verirmisiniz...Lütfen gerçekten bilgisi olan yardımcı olsun...İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER...


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
...

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

_cypher_
16-01-2009, 22:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

bir sayac tutup işleri pazartesiden başlat her gun bitimi sayacı bir atır sayac 7 olunca 1 e dondur tekrar sayaca bakarak gun tayini yap + hangi dille yazcagını soylersen daha ii yardimci olabilirim

_cypher_
16-01-2009, 22:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

yapabilirsen sistemden günü de isteyebilirsin gelen stringi tektek gunlerle karsılastırman gerekir hem zahmetlidir hem dili tam bilmiosan zordu e tabi bide sistem tr deilse calısmaz Kahkaha

_cypher_
17-01-2009, 00:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
TBCMagic
Sanirim C dilinde bir uygulama ariyorsun, o zaman sana kücük bir örnek vereyim.

<time.h> zaman fonksiyonlari ile ilgilidir. Bizim icin önemli olan tm strüktürüdür.

struct tm 'de gecen parametreler:

int tm_sec;  saniye (0–59)  
int tm_min;  dakika (0–59)  
int tm_hour;  saat (0–23)  
int tm_mday;  gün (1–31)  
int tm_mon;  ay (0–11) (Ocak = 0 alinir)  
int tm_year;  1900 yilindan itibaren  
int tm_wday;  günün sayisi (0–6) (Pazar = 0)  
int tm_yday;  1. Ocak'tan itibaren gecen gün sayisi (1. Ocak = 0) (0 - 365)
int tm_isdst;  yaz saati uygulamasi (tm_isdst > 0) kis saati uygulamasi (tm_istdst == 0) mevcut degil (tm_isdst < 0)  

Girilen bir tarih'in hangi güne denk düstügünü bulan bir program yazabiliriz:


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <time.h>

int main(void) {
   struct tm takvim;
   int yil, ay, gun;

   printf("Yil : ");
   scanf("%d", &yil);
   printf("Ay : ");
   scanf("%d", &ay);
   printf("Gün  : ");
   scanf("%d", &gun);

   takvim.tm_year = yil – 1900;
   takvim.tm_mon = ay – 1;
   takvim.tm_mday = gun;
   takvim.tm_hour  = 0;
   takvim.tm_min   = 0;
   takvim.tm_sec   = 1;
   takvim.tm_isdst = –1;
   mktime(&takvim);
/* artik takvim.tm_wday 'de haftanin hangi günü oldugunu okuyabilirsin. */
/* Bundan sonra gerekli kontroleri yapabilirsin */
/* Bayram günlerinde nasil hareket ettigini bilemem :) */
/* Buraya kendi kodunu eklemen gerekiyor*/

   return 0;
}

birinci sınıf ogrencisine biraz agır kacar bu sayacla yapması dha mantıklı gibi su an icin

01apachi
17-01-2009, 00:07   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

çişin geldiyse tuvalete git, tuvalet dolu ise, balkondan çişe..KahkahaKahkahaKahkaha
;) gibi olur mu?

Son Düzenleme: 01apachi ~ 17 Ocak 2009 00:10
01apachi
17-01-2009, 00:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008
TBCMagic
Arkadasim, beni güldürdün. :)

Gülmekten ne tuvalete nede balkona yetisebildim :)

KahkahaKahkahaKahkaha
hemen üstünü değiştir..aman aman üşütüp hasta falan olmayasın..