All İn One bilgisayarda ekran kartı sorunu...

zerolance
14-09-2016, 15:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Herkese merhaba yaklaşık 3 ay önce aldığım Hp All İn One bilgisayarımda bugün bir sorunla karşılaştım.Ekte de belirttiğim gibi bilgisayarımda iki tane ekran kartı var.

Brisi normal gömülü olan İNTEL HD 4600 kartı diğeride harici olan Amd Radeon R7 A360 ekran kartı.

Sorunum ise şu : Normalde ikiside aktif olarak çalışıyodu ve oyunlarda baya bi kasma mevcuttu Smite,Cs go,ve Steam de ki ücretsiz oyunların birçoğunda bir kasma mevcuttu.Bende bugün önce gömülü olan İntel ekran kartını devre dışı bıraktım aygıt yöneticisinden ve Harici olan AMD kartını denedim fakat o da ne Sony vegasta mavi ekran hatası aldım,oynadığım oyunların birçoğunu da hata verdiği için açamadım açsamda baya bi kastığını gördüm vs.

Bende bu sefer AMD kartını devre dışı bıraktım ve sadece gömülü olan intel kartı etkinleştirdim burası daha da garip bu seferde low ayar da oynadığım oyunları medium da hiç kasmadan oynadım CSGO da 30 fps artış gördüm ve Sony Vegasda yaptığım montajda hiç hata almadan daha akıcı bir montaj yaptım.

Normalde Harici ekran kartından daha fazla verim almam gerekmiyor mu ? Ben gömülü ekran kartından daha fazla verim alıyorum acaba harici AMD kartım arızalımı ? Yada sürücüyle ilgili bir sorunmu var yardımcı olursanız sevinirim...

Son Düzenleme: zerolance ~ 14 Eylül 2016 15:40 Neden:
Ümit Yasin TAŞMAZ
16-09-2016, 11:54   |  #2  
Ümit Yasin TAŞMAZ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
207 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Selam söylediklerinde eğer eminsen öncelikle amd 'de mavi ekran hatası genelde sürücü ve çakışmalardan gelir. Mavi ekran çıktığında orada .... 0x165813125 gibi bir rakam çıkar bunu bize gönderebilirsin. yada windowsda debug dosyaları oluşturur c sürücüsüne kaydeder.  aşağıdaki resimdeki gibi bulabilirsin. minidump olarak c sürücünde bulursun. bunu bize at bi öncelikle. 

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html


buradan bu programı indirebilirsin :)