Almanya Asgari Ücret

xozgurcanx
22-10-2021, 22:03   |  #1  
xozgurcanx avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2020

Almanya Asgari Ücret 2021 Almanya’da asgari ücret 1614 Euro’dur. Dünyadaki devletlerin hepsinin çalışanlar için belirledikleri bir asgari ücret mevcuttur. İşverenlerin hiçbiri yasal olarak bu ücretin aşağısında bir personel çalıştıramaz. Eğer çalıştırırsa bu durum suç kapsamına girecektir. Almanya Avrupa Birliği’nde yer alan gerek otomotiv gerekse de teknoloji sektöründe büyük bir öneme sahiptir. Almanya, Avrupa’da en yüksek asgari ücret ödeyen ilk 5 ülkenin arasındadır. Almanya gibi ülkelerde saatlik asgari ücret uygulaması da vardır. En son gelen zam ile birlikte Almanya’daki saatlik asgari ücret 9.60 Euro olmuştur. Avrupa ülkeleri özelinde yapılan araştırmalar sonucunda, ülke nüfusunun çok küçük bir kısmının asgari ücretle çalıştığı tespit edilmiştir.

Hükümetler her sene belirli komisyonlar ile toplanarak asgari ücrete yapılacak zam hakkında kararlar alır. Almanya'da 2021 senesi için zamlı bir asgari ücret belirledi. 2021 yılı için Almanya hükümetinin belirlediği ücret 1614 Euro’dur.Bununla berabergüncel saatlik asgari ücret 9.60 € ’dur.Alınan karar doğrultusunda, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Almanya’da saatlik ücret 10.45 € olacaktır. Bazı işçi sendikaları bu ücretin az olduğunu söylese de, enflasyon oranının düşük olmasından dolayı rakamlar tatmin edicidir. Halkın büyük bir kısmı rahat bir şekilde geçimini sağlamaktadır.

Asgari ücret ile çalışan kişilerin maaşında bazı kesintiler olmaktadır. Dolayısıyla burada karşımıza brüt ve net ayrımı çıkmaktadır. Brüt, asgari ücretin herhangi bir kesinti yapılmadan önceki miktarıdır. Net tutar ise tüm kesintilerin ardından elde kalan tutarın adıdır. Almanya’da 1614 Euro olan asgari ücret, belirli kesintilerin ardından yaklaşık olarak 300 ile 500 € arasında düşer.Yani asgari ücretin neti bu anlamda, 1100 ile 1300 Euro arasında değişkenlik gösterir. Ancak nüfusun büyük bir kısmı asgari ücretin üzerinde çalıştığı için, bu aralık daha da fazla olmaktadır.Almanya Asgari ÜcretAlmanya’da aylık net 1100 Euro’nun altında ücret aldığı belirlenen kişilerin oranı da yaklaşık yüzde 14’tür.

Almanya, Avrupa’nın en kalabalık nüfuslarından birine sahiptir. 83.2 milyonluk nüfusun genel yaş ortalaması ise 44.6 olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu insanların sadece %2’lik bir kısmı asgari ücret ile çalışmaktadır. DolayısıylaAlmanya’da asgari ücret ile çalışan insanların sayısı yalnızca 1.6 milyon kişidir.Bu insanlar haricindeki insanların büyük bir kısmı asgari ücretin üzerinde maaş aldıkları bir işte çalışmaktadır. Enflasyon oranı oldukça düşük olan ülke, birçok sektörde insanlara istihdam sağlamaktadır.

Almanya’da genel olarak altı farklı vergi sınıfının olduğu bilinmektedir. Bu bakımdan daha yüksek gelir elde eden insanlar dolayısıyla daha fazla vergi vermektedir. Bunun yanı sıra Almanya özelinde asgari ücret alan ile zengin birinin aldığı maaş arasında bir uçurum yoktur. Aradaki fark üç kattan daha azdır. Almanya’da, işçilerin çalışma hak ve hukuklarını titizlikle icra eden bir sistem mevcut. Almanya’da haftalık mesai süresi 38 saat ile sınırlı tutulur. İşçinin bu süreyi aştığı her saat için fazla mesai olarak maaşına ek ücret  yansır.

Kaynak: Almanya Asgari Ücret

seto__
25-10-2021, 23:38   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
868 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Giderlere göre makul bir fiyat sanırım