Amacım dergimizin de formumuzun da daha iyi olması

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
theironman
17-02-2005, 12:19   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum ama Eyüp'ün yazdıklarını ben zaten önceden de biliyordum yani bu yeni bir şey değil, hep bir sorun vardı zaten ve biz bunu tekrar tekrar dile getirmeye çalıştık; ama faydası olduğuna artık pek inanmıyorum bunların. Eyüp'ün dediklerini tekrarlamak yerine başka ilave edeceklerim var. Chip Forumu'nda çok sorun var, ben buradaki ortamım artı Chip gibi lider bir derginin forumu olmasa burada 1 sn durmazdım ama bu kadar sorun varken bile ayrılmıyorum. Her gün hangi problemle boğuşacaz bugün diye bekliyorum inanır mısınız; bazen forum oldukça hızlı olurken bazen beni zıvanadan çıkartıyor ve bir konuyu okumak için 6-7 kez aynı şeye tıkladığımı hatırlıyorum, bu kadar zaman kaybı niye? Bir türlü altyapı sağlam oturtulmadı ve sorun yaşıyoruz her gün. Bazen öyle bir durum oluyor ki foruma hiç gilirmiyor bile; 4-5 saat nerde bu forum diye arıyorum, acaba yanlış bir adrese mi girdim diye ve bu sık sık da oluyor. Bu sorunu bir şekilde çözeceğini umarım demekten inanın bana da gına geldi; bir numaralı derginin forumu böyle mi olmalı, bu sorunları yaşayanlar bu forumda barınabilirler mi? Ben katlanıyorum çünkü 1 seneyi aşkın bir üyeliğim var ama diğer arkadaşlar için aynı durum söz konusu mu acaba? Onlar bunu çeker mi sanıyorsunuz?
Gelelim kovulma ve mesaj silme olaylarına; gerektiği yerde üye silmeye başladığını gördüm; örneğin eski üye 'anten'. Bunu bir başlangıç olarak kabul etsem bile bu yetmiyor. Eyüp arkadaşımın dediği gibi mesajlarının silinmesi bana da saçma geldi. İçinde ağır laflar ya da diğer bir deyişle bu forum kurallarına aykırı yazılar yolladı eyüp diyelim; bu tür mesajları silmeniz elbette doğru bir tavırdır ama kullancıyı bilgilendirme şartıyla, hangi mesajı niçin sildiniz? Eyüp'ün bu kadar çok mesajı vardı pekçoğu silinmiş, hepsi mi suç unrusu taşıyordu? Şöyle düşüyor olabilirsiniz; birkaç mesajda gördük ceza olarak topunu sildik. Bu doğru mu sizce? Eyüp öyle bilgisiz bir üye de değil yazıklarıyla pekçoğumuza bir şeyler öğretti, bu işe yarar mesajları silmenizi elbetteki tasvip etmem mümkün değil. Yani Eyüp konusunda takındığınız tavırın yanlış olduğunu düşünüyorum, en azından bir uyarı mesajı atmanız gerekirdi, bunu hakettiğine inanmıyorum.
Üye kovma olayları bu forumu tanıdığımdan beri sıkça yapılıyor; gerektiği yerde bir şey değil de forum iyice fakirleşti bilmem farkında mısınız? 100 üyemiz var hemen hemen gerçek bir rakam verecek olursak ve Kansav gibi bilgisayar tecrübesi olan arkadaşlara bu forumun ihtiyacı var, hem de çok. Onları kaybetmek çok kolay, üyeliklerini silersiniz olur biter, ama kazanmak öyle mi? Eğer bir forumda bir sorun uzun sürede yanıt buluyorsa zaten o forumun fakirliği orada görülür, ben bu anlamda bu kovulmalar yüzünden forumun her geçen gün rengini kaybettiğini düşünüyorum.

Bu yazdıklarımı eleştiri diye kabul edin, çünkü ben neyse onu söylüyorum, baştan beri şikayetlerim var ve forumun daha iyi olması için hep birlikte uğraş veriyoruz, bize destek olmanız gerekmez mi?
Sayın Selçuk İslamoğlu'nun dediği gibi forum inceleniyor, buna artık hiç şüphem yok; ancak dergi ve forum hakkındaki eleştiriler almış başını gidiyor, siz de son çare tüm klasörleri ortadan kaldırmakta buldunuz sanırım, evet bazı arkadaşlar gerçekten karalamak için yazıyor, bu doğru ama arada biz niye kaynayalım ki? Beni çok iyi tanıyorsunuz sanıyorum, 1 seneyi aşkındır burdayım ve hep forumun ve derginin iyiye gitmesi için eleştiriler yaptım, öneriler sundum. Bu yazdıklarımı da lütfen ciddiye alın, acaba sizce sorun yok mu? Bence yapılması gereken çok şey var ve ben burada bulunduğum müddetçe de bunu dile getireceğim, silineceğini ya da konunun kitleneceğini bilsem bile, bunu derken bile bir tuhaf oluyorum.

Ve forumdaki üyelere gelelim şimdi; ben de biliyorum ki bu arkadaşların bazıları gerçekten yapıcı değil sadece yıpratıcı oluyor ve bize zarar veriyor, haklı olduğumuz halde bunlar yüzünden suçlu durumuna düştüğümüz oluyor, buraya eleştirmek için gelmeyin arkadaşlar, buraya ya hep bulunun ya da hiç gelmeyin; eleştiri yaparken bazıları işin dozunu kaçırıyor ve sadece 'laf' olsun diye konuşuyor. Bir konu hakkında bilgisi olmadığı halde +1 diyenler, foruma sadece bir soru sormak için gelenler ve bunun için üye olan ve daha sonra ortalıkta gözükmeyen binlerce üyemiz var. Ben daha evvel bundan da bahsetmiştim ama bir icraat göremedim şu ana kadar; demek ki bunlar sadece bize problem gibi geliyor, biz aldanıyoruz, ne bileyim başka bir sonuç çıkaramıyorum artık.

Neyse benden bu kadar, yeterince bunları yazmak için vakit ayırdım, gerisi arkadaşların ve tabiiki bu yazdığımı asıl okuması gerekenlere kaldı.

Bu arada bu mesajı göndereceğim sıralar konu silinmiş şimdi farkettim, bu konuda yorum yapmak istemiyorum.

Hala ümidimi kaybetmedim, çıkmazda gibiyiz ama yine de bir yolu olmalı bunun... Bu kadar sorun varken hala ümidimizi koruyoruz, umarım beni karalama yapanlar arasında değerlendirmezsiniz ve de tabiiki bu konuyu silmeniz de olası, lütfen bu konuyu silmeden ya da kilitlemeden önce bir kez daha düşünün, bu forumu en az sizin kadar düşündüğümü de bilin.

elvis32

Eyüp Korkusuz
17-02-2005, 12:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,077 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Benim bugün açıklama bile silindi bu forum hakkında ne kadar ciddi olduğumu anlamadılar herhalde. Sayın yöneticiler bende bir şirkette çalışıyorum fakat mesajlarıma dikkat ettiyseniz sabah saat 08.00 da başlıyorum yazmaya çünkü insanlara bir parça yardımcı olmak beni mutlu ediyor. He bunu başka forumda yapamazmıyım yaparım tabiki ama ben bu işi chip dergisi gibi saygın bir derginin forumunda yapmak istiyorum. Lütfen artık en sonunda bugün yazdığım mesajıda sildiniz ufak bir açıklama hak ediyorum herhalde... Beni ve arkadaşlarımı aydınlatırsanız gerçekten bu forumda olmaktan daha çok mutlu olacam...

İyi çalışmalar...

Selçuk İslamoğlu
17-02-2005, 14:12   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Sözümüz zaten samimi forum kullanıcılarına değil.

Bir çok kişinin ifade şeklinin ne saygı, ne de yapıcı eleştiri sınırları içinde olduğuna inanıyoruz.  

Biz gerçek kullanıcılarımızı uyarmak istemiyoruz. CHIP dergisinde bulunan bir yazım hatasının nasıl olup da bizlere ve diğer forum kullanıcılarına küfürlere gittiğini, aynı başlık altında nasıl olur da "zaten anlamazlar" gibi mesajlar bulunduğunu örnek olarak göstermeme bile gerek yok sizlere.

Bu forumda yazılan her yazı, yazarı siz de olsanız dahi CHIP dergisi'ne aittir. Sizler okuyucularımız olarak burada bizlerin daha iyiye gitmemiz için burada eleştirileriniz yapmaktasınız. Ama ne yazık ki iyiye gitmemizi istemeyenler de bu forumdalar.

Bu mesaj silimi kesinlikle kişisel değildir. Forumları sürekli takip ettiğimiz için, zaten gerekli noktalardaki notlarımızı almaktayız. O yüzden eski açılmış konuların daha da uzaması kişisel kavgaların her konuya taşınması bizi oldukça rahatsız etmekte.

Umarız ki bu günden itibaren eleştirilerinizde "şu kötü, bu kötü" demekle kalmayıp, eksik gördüğünüz noktalardaki çözüm önerilerinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla