Amazon, rakipsiz bir ekran üretebilir mi?

CHIP Online
11-08-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung ve Apple'ın bile üretemediği bu müthiş ekranlar, çok yakında her köşede karşımıza çıkabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ama ... bilir-mi_41989.html

Resimlerle: Amazon'da en çok satan 20 akıllı telefon

Amazon, eşsiz Paperwhite Kindle e-reader'ını ortaya çıkardığında bizlere neler yapabildiğini de ispat etmişti: Amazon'un donanım mühendisliği takımı, sadece e-kitapları okumamızı sağlayabilen e-reader'ları ile, ortalama tabletlerinden çok daha etkileyici işler çıkartabiliyordu. Bunun yanında şirket, Paperwhite'taki teknolojiyi neredeyse 10 senedir düşünüp tasarlıyordu.


Amazon'un giderek kullanıcı deneyimine hizmet eden ürünler satmaya başlayan bir şirket haline geldiğini söylemek mümkün. Paperwhite, bunun çok iyi bir örneği. Bu arada Amazon açığa vurmak istemese de, e-reader'ı Paperwhite'ta kullanılan elektronik mürekkep ekranı, Amazon tarafından değil, şirketin eski ortağı E Ink tarafından üretiliyor. E Ink, sözkonusu teknolojiye ilişkin birçok patenti de elinde tutuyor.


Paperwhite'ın kontrast oranını etkileyici seviyelere çıkartan şey ise Amazon'un kendi geliştirdiği "ışık kılavuzu". Işık kılavuzu, geleneksel E Ink ekranının üzerinde oturan plastik, eşsiz bir katman ve ışığı aşağı, ardından kullanıcının gözlerine doğru yansıtıyor. Böylece E Ink ekranın kontrastı, normalden daha fazla görünüyor. Sonuç olarak açık gri arka planda koyu gri metin yerine, beyaz arka plan üzerinde daha koyu, siyah bir metin görüyorsunuz. Başka bir deyişle, gerçek beyaza ulaşmak mümkün oluyor.


<span style="text-decoration: underline;">Devamı, sonraki sayfada...</span>


Tüm Konu: Amazon, rakipsiz bir ekran üretebilir mi?

Resimlerle: Amazon'da en çok satan 20 akıllı telefon

Kaynak: www.chip.com.tr