Amazon.com'da "tecavüz oyunu" skandalı!

CHIP Online
15-02-2009, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Amazon.com'da satışa sunulan "tecavüz oyunu", ünlü alışveriş sitesini çok zor durumda bıraktı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Amaz ... skandali_10957.html

Amazon.com'da satılan binbir çeşit ürün arasında bilgisayar yazılımları da var. Sattığı yazılımların arasında yer alan oyunlar ise genellikle en çok satan yazılımlar listesinde üst sıralarda bulunuyor. Fakat geçenlerde Amazon.com'da satışa sunulan bir oyun kullanıcıları kelimenin tam anlamıyla şok etti. Çünkü Japon bir yapımcının ürettiği oyundaki amaç, sanal kadın karakterlere tecavüz etmek!

Oyunda, oyuncular yönettiği karakter yalnız bir kadını metroda takip edip, orada tecavüz ederek puan topluyorlar. Oyun, oyuncuların sanal kadın karakterin hamile kalması durumunda ise onu kürtaja zorlamasını istiyor. Bu oyun Amazon.com'da ortaya çıktıktan kısa süre sonra pek çok kızgın kullanıcının tepkisine yol açtı ve ünlü e-ticaret sitesi bu tarz bir oyunu satması nedeniyle çok ağır şekilde eleştirildi. Amazon.com yetkilileri hızla ilgili sayfayı siteden sildiler ve oyunun Amazon.com tarafından değil, milyonlarca kişisel satış sahibinden biri tarafından satışa sürüldüğünü açıkladılar.

CHIP Online yorumu:
Bu tip bir yazılıma "oyun" demek bile doğru değil. Ahlak sınırlarını fazlasıyla aşan yazılımın Amazon.com gibi büyük bir alışveriş sitesinde satışa sunulmuş olması ise apayrı bir skandal. Eğer büyük bir alışveriş deviyim diyorsanız, sattığınız ya da sizin bünyenizde satılan her ürünü en küçük ayrıntısına kadar incelemek zorundasınız.  Aksi halde yaşanan bu tip bir olay, yıllar süren bir çalışma sonucunda elde ettiğiniz haklı ünün bir anda yerle bir olmasına neden olabilir...

Tüm konu: Amazon.com'da "tecavüz oyunu" skandalı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Amazon.com'un bu skandalda hatası var mı?

Banned
15-02-2009, 00:24   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

hala dünyanın  bir kısmı budalaca tabulara boyun eğerek zavallıca yaşayan ucubelerden geçilmiyor anlaşılan...üstelik chip in yorumunu okuyup bunlardan bir kısmının kim olduğunada siz karar verin artık...yok buna yazılım bile denemezmiş yok bilmem ne...istediğim şeyi oynarım istediğim yazılımı kullanırım bundan kime ne...bana bunu mühtehcen diye yasaklayan zavallı kim ki benim yerime düşünüp bu ürünün bana zarar vereceğini düşünüyor...bu resmen sen düşünemezsin o küçücük beynin kaldırmaz bırak senin yerine ben düşüneyim demek gibi birşeydir...ayrıca amazona bu ürün için şikayet maili atan yaratıklara ne demeli hadi onlar ok cahiller ama amazonun şikayet üzerine ürünü kaldırması....bu insanlık nereye gidiyor böyle...

Son Düzenleme: wakefield ~ 15 Şubat 2009 00:30
ataetgi
15-02-2009, 00:30   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

@wakefield dediklerine katılıyorum ancak bu kadar yoğun eleştiriye gerek yok.
Amazon'nun bu konuyla hiçbir alakası yok, ki bu bir skandal da değil. Amazon içinde bir problem teşkil ettiğini sanmıyorum ama şikayet maili sonucunda kaldırmak durumunda kaldığını düşünüyorum. Zaten isteyen biraz uğraşıp şuanda bulabilir o oyunu :)

physfg
15-02-2009, 00:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

ahlak falan diye ayak yapmayın bari deyin ki hepsiburadaya rakip ve kötülüyoruz...olay budur...

frozen
15-02-2009, 01:48   |  #5  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
CHIP Online
Eğer büyük bir alışveriş deviyim diyorsanız, sattığınız ya da sizin bünyenizde satılan her ürünü en küçük ayrıntısına kadar incelemek zorundasınız.
İşte buna gerçekten güldüm. Yanlış anlamayın. Yorum doğru. Tam yerine vurulmuş bir yumruk gibi. Peki CHIP Online, Google, YouTube, Apple gibi firmalar bu yanlışları yaptığında neredeydiniz? Onların altında bu yorumun olmaması hatta eleştirilmelerine verilen tepkiler oldukça çelişkili.

Bknz: Youtube'daki kaldırılmayan videolar..
Bknz: Google'daki saçma sapan logolar.. Yanlış bildirimler.. Korkunç hatalar..
Bknz da Bknz... Gider böyle. Birden bu hiddet neden?

Bu sadece Chip Online'a değil. Bu durumlarda bu yorumları yapan her bir Chip kullanıcısına bir sorudur. Doğru olan desteklenmeli, yanlış olan eleştrilmeli. Birine vurmayı biliyorsanız, diğerine de vuracaksınız.

Son Düzenleme: frozen ~ 15 Şubat 2009 01:52
Banned
15-02-2009, 02:12   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

neyin doğru neyin yanlış olduğuna kim nasıl karar verecek...ben doğru veya yanlışa kendim karar vermek isterim benim yerime başkasının değil o yüzden de gerçeklerin olduğu gibi yayınlanması taraftarıyım...sex oyunu çok mu satıyor o halde bırakın da satsın...ne engel olun ne de garip garip iftiralar atın...sansüre tahammülüm yok...

yaang
15-02-2009, 02:39   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Chip in yoruma bayıldım para verip satın aldığınız yetişkin kanalı izlemenizi yasakalayan mantıkta aynı yerden geliyor sanırım. Ahlak dışı diye yerden yere vurmuşsunuzda hangi sitede GTA4 satılmıyor bi düşünün, sonra GTA4 te yaptığınız şeyleri düşünün.
"Skandal Amazon.com un sattığı oyunda Polisleri öldürerek, insanları araba ile ezerek puan topluyorsunuz" vs. Bu japonun oyununa yaptıklarını GTA serisine de yapmaya çalıştılar gerçi niye yapamadılar ? çünkü oyunu destekleyen inanılmaz sayıda bir oyuncu kitlesi vardı...
Neyse kısacası ben amazon u değil chip i kınıyorum bu konuda...

Fattur
15-02-2009, 16:14   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

wakefield e katılıyorum.Bir ara hatırlarsanız youtube hakkında bende buna benzer bir açıklama yapmıştım...

Cem Sinanoğlu
15-02-2009, 21:23   |  #9  
Cem Sinanoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

Birincisi sözüm Wakefield nick'li üyeye: Daha önce Google'la ilgili başlıkta da aşağılayıcı ve küçük düşürmek amaçlı kelimeler kullandınız, halen de kulanıyorsunuz. "Tabulara boyun eğerek zavallıca yaşayan ucubeler" lafını kesinlikle kabul etmiyorum, sizin tarzınıza veriyorum, devam etmeyeceğini umuyorum...

İkincisi ve en önemlisi, burada bahsi geçen konu cinsellik ya da müstehcenlik değil, tecavüz. Yok eğer diyorsanız ki tecavüzün ahlaka aykırı olup olmadığına siz mi karar vereceksiniz, o zaman söyleyecek bir şey yok. Konuyu yetişkin kanallarıyla ya da seks oyunlarıyla karıştırmak hiç doğru değil.

Üçüncüsü, orada yazanın başında "CHIP Online yorumu" ibaresi var. Siz burada kendinizi, hakaret bile edecek kadar serbest hissedip yorum yaparken bırakın, bizim de yorum yapma hakkımız olsun.

Ve dördüncüsü, Amazon.com'u kötüleyerek yerli alışveriş sitelerine kıyak geçtiğimizi düşünmek son derece komik. Bahsettiğimiz abc sitesi değil, amazon... O zaman https://www.chip.com.tr/konu/Amaz ... ust-etti_10292.html ve https://www.chip.com.tr/konu/indi ... tsiz-MP3_10719.html adreslerindeki haberleri de yapmazdık, öyle değil mi? Defalarca bunu anlatmaya çalıştım ama pek faydası olmuyor demek ki: Hoşunuza gitmeyen ya da sizin fikirlerinize uymayan bir haber - makale gördüğünüzde hemen işi reklama bağlayıp çamur atmayın; artık komik oluyor çünkü...

Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü

frozen
15-02-2009, 23:43   |  #10  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Cem Sinanoğlu
Üçüncüsü, orada yazanın başında "CHIP Online yorumu" ibaresi var. Siz burada kendinizi, hakaret bile edecek kadar serbest hissedip yorum yaparken bırakın, bizim de yorum yapma hakkımız olsun.

Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü

Cem bey, dikkatinizi ne kadar çekiyor bilmiyorum ama Chip olarak siz yönetim, yazar, işçi ya da hademe kadrosu olarak sıradan bir dergiyi değil, Türkiye'de ve Dünya'da yer etmiş bir Topluluğu temsil ediyorsunuz.

Amazon'da yapılan bu eyleme olan eleştrisinde Wakefield ya da bu görüşü paylaşan insanlar bir nevi haklı bir nevi haksız. Olay engellemeden ibaret olarak düşünürseniz. Lula adlı oyunda amazonda satılmış ve afedersiniz kadın pazarlama ve pronografi gibi amaçları vardı. Yine bir benzeri, GTA? Şiddet, cinayet, suç, kız tavlama.. Bu oyun yüzünden neler yaşandığının haberlerini veren yine sizdiniz. Yine bir oyun daha,  Larry.. Seriler halinde çıktı piyasaya.. Tek amacınız kızı yatağa atmak olan bir oyun.

Örnekler çoğaltılabilir.. Bu oyunlara neden engel olunmadı? Şikayet bile edilmedi. Ben bu görüşü savunmuyorum. Benim ahlak çerçevemde yer alan bir olay değil bu oyun. Fakat burda atlanan nokta, nasıl ki siyasi, dini ya da benzeri konularda yorum yapmaktan kaçınılıyorsa, bunuda yapmamanız gerekir. Bu kadar bir kullanıcıyı eleştirebiliyor ve tutumunuzun doğru olduğunu söylüyorsanız sizi sadece bu cümleler bile bu doğruluktan uzaklaştırır.

Benim asıl belirtmek istediğim nokta bu değil. Olay, eğer burda bir yorum yapılıyorsa, dikkat edilmesi gereken; nelere değinildiği ve hangi standartlar olduğudur.

Önceden de belirttiğim gibi Chip, sektörde yer sahibi ve insanları rahatlıkla yönlendirebilecek bir durumda olan firma. Siz burda Amazon'un ününü yerle bir olabileceğini belirtiyorsunuz. Haberde Skandal, Ün ve Yerle bir olmak geçiyor. Bir insan habere göz gezdirirken bu kalın harflerle yazılmış kelimelere ve can alıcı sözcüklere dikkat eder. Burda geçen ibareler oldukça dikkat çekici ve yönlendirici. Bir kişi bile bu haberi görüp Amazon'dan uzak durur ise, bu durum o kişinin Amazon'un özelliklerinden ya da kolaylıklarından( varsa tabi ) yararlanamamasına, Amazon'un değer kaybetmesine ya da benzeri durumlar oluşmasına sebep olur. Buda sizin sorumluluğunuz demektir.

Gel gelelim ki, burda Teknik olarak Amazon'un hiç bir suçu yok. Ücretli dağıtım, halka açık değil, herkesin görebileceği bir yer değil, yasal yaş sınırı gerektiren bir site. Peki Amazon'un suçu nerde? Eğer Amazon'un suçlu olduğunu söylüyorsanız. Burda bir gariplik var.. Neden daha önceki haberlerde yer alan firmaların yaptığı bu tip hataların altına, buna benzer (" Eğer büyük bir alışveriş deviyim diyorsanız, sattığınız ya da sizin bünyenizde satılan her ürünü en küçük ayrıntısına kadar incelemek zorundasınız.") yorum yok? Bu bir çelişki midir? Evet! Benim bildiğim kadarıyla bu tip bir organizasyonun yani gazete ve dergiciliğin ilk prensiplerinden birisi "Tarafsız" olmaktır. Siz burda bunu aştınız işte. Bu yorumu yaparak değil! Bu yorumu diğerlerine de aynı şiddette yapmayarak. Siz kullanıcı değilsiniz. Siz yayıncısınız.

Nasıl ki sizin yorum hakkınız varsa, benim de kullanma hakkım var. Ve bu hakkı kullanarak diyorum ki:

Ya herkese böyle olun ya da kimseye karışmayın.

Amaç burda Chip'i yermek değil. Chip'e tavsiyede bulunup daha iyi olmasını sağlamak. Ve ben Chip seven birisi olarak bunu görmeyi sanırım hak ediyorum.

Edit:
Belirtmeyi unutmuşum: Eleştrimdeki ilk hedefim Sizin yazdığınız bir yazı olan, geçenlerde Google'ın yaptığı hata ve hatanın sonuçlarını anlatan yazınız geliyor.

Bir diğeri

CHIP Online
CHIP Online yorumu:
Bilindiği gibi Google, yerel sayfalarında, o ülkeye özel logolar yayınlıyor. Örneğin Google Türkiye'de yayınlanan Cumhuriyet Bayramı logosu diğer ülkelerde yayınlanmıyor. Görünüşe göre Google, Cadılar Bayamı'nın kutlandığı ülkeler arasında Türkiye'nin bulunduğunu düşünerek bu küçük hatayı yapmış...
Pardon da, Google nedir? Küçük bir şirket mi? Bu yorum neyin nesi böyle? Bu KÜÇÜK! bir hata değildir malesef. Kendine arama motoru devi diyor isen, her küçük detaya dikkat edeceksin!

Buna benzer örnekler çok fazla,
Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.

Son Düzenleme: frozen ~ 16 Şubat 2009 00:00
Cem Sinanoğlu
16-02-2009, 00:18   |  #11  
Cem Sinanoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

frozen, benim eleştirim zaten size değildi. Madem konuyu açtınız söyleyeyim; Google'ın geçenlerde yaptığı hataya da aynı tepkiyi verdiğimi düşünüyorum. Google gibi dev bir ismin küçük bir hatasının bile ne kadar büyük sonuçlar doğurduğundan bahsetmiş, büyüklüğünün gerektirdiği biçimde, daha dikkatli olması gerektiğini söylemiştim. Ve bu olayın Google için prestij kaybı olduğundan bahsetmiştim. Ama ben bunları söylediğimde "abarttığım" gibi yorumlar da geldi. Yani Amazon'a gösterilen tepkiyi ben Google için de gösterdiğimi düşünüyorum.

Amazon konusu için de aynı durum geçerli bence. Nasıl Google'a daha dikkatli olmalı diyorsak, Amazon'un da daha dikkatli olması gerekiyor bence. Bahsettiğimiz site Amazon sonuçta. Açık artırma sitelerinde bile, bir kullanıcının satışa sunduğu ürün önce onaydan geçip yayınlanabiliyorsa, Amazon da bunu pakiala yapabilir. Burada herhangi bir oyundan bahsetmiyoruz; dünyanın neresinde olursanız olun hoş karşılanmayacak bir oyundan bahsediyoruz. Bu satış ilanının kontrolden geçirilip yayınlanmaması pek de zor bir iş olmasa gerek...

Yayıncı olmak yorum yapmamayı gerektirmez ve bu durum, eğer doğru yapılırsa tarafsızlığı da bozmaz bence. Zaten "CHIP Online yorumu" ibaresi de bu yüzden var. Haberde yorum yapmıyor, konuyu olduğu gibi aktarmaya çalışıyoruz. CHIP Online yorumu'ndan sonrası ise editörümüzün ya da bizim kendi yorumumuzdur. Yani burada kimseyi yönlendirmeye çalışmıyoruz; sadece kendi yorumumuzu belirtiyoruz ve bunu yaparken de haber ve yorumu birbirinden ayırıyoruz.

Sizin eleştiriniz bu yorumlara değil, herkese yapılmıyor olmasına, farkındayım... Ama gerektiği zaman gereken habere bu tip yorumları sık sık ekliyoruz. Apple'ın yasaklanan iPhone reklamında, yasaklayan merciin tüketici haklarına verdiği önemi de alkışladık, Google'ın hatasını da eleştirdik. Hiçbir zaman YouTube'u videoları kaldırmamasından ötürü övmedik; sadece yasağın şeklini eleştirdik. Verdiğiniz örnekteki Cadılar Bayramı logosu hatası ise bence gerçekten küçük bir hata. Bu logonun kimseye bir zararı olduğunu düşünmedik açıkçası. Ama dediğim gibi bunların hepsi yorum. Adı üstünde, yorum... Google'ın tüm siteleri zararlı olarak göstermesini de Türkiye'de en sert eleştirenlerden biri benim. O da Google, bu da Google... Her şey konuyu nasıl yorumladığınızla ilgili yani...

Siyasi ya da dini konuların tartışılmaması, konunun varacağı noktaları az çok kestirebiliyor olmamızdandır. Ama şu an tartıştığımız konunun varacağı noktaların din veya siyasetle aynı olacağını düşünmüyorum.

Başta da dediğim gibi, benim eleştirim size değil, yorum yaparken söyledikleriyle ipin ucunu kaçıranlaraydı. Hayır biz kimseye şunu oyna bunu oynama demiyoruz, öyle bir hakkımız da yok. Sadece yorum yapıyoruz, sizden de yorum bekliyoruz. Ve bu yorumlar sizden geldiği gibi seviyeli ve yapıcı olduğu sürece de başımızın üstünde yeri var...

Teşekkür ederim...

Cem SİNANOĞLU
CHIP Online
Yazı İşleri Müdürü

frozen
16-02-2009, 00:40   |  #12  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Cem Sinanoğlu
Her şey konuyu nasıl yorumladığınızla ilgili yani...
Benimde dikkat çekmek istediğim nokta buydu. Ben bu yorumları çıkartmak için kendimi zorladım. Olayın nerelere gidebileceğini zorlamaya çalıştım. İnsanlar farklı noktalara dikkat ederler ve bu tip lider kimselerin ağzından çıkan yorumlar oldukça dikkat çekicidir. Benimde dikkat çekmek istediğim nokta tam burada. Bu tip anlaşılmalara mâal vermemek için dikkatli olunması.

Konuyu da üzerime alınmadım zaten, sadece forum yapmak maksatlı görüşümü bildirmek istedim ve bildirdiğim görüşü aynı yapıcılıkla cevapladığınız için ben size teşekkür ederim.

Saygılar.

Quilla
28-02-2009, 18:33   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

tecavüz ve tabu...ilginç bir yaklaşım doğrusu.burada bahsi geçen şey pornografik ya da erotik bir oyun değil doğrudan sapıkça bir hareketi destekler nitelikte bir oyun.tecavüz etmeye çok mu meraklısınız da bu kadar sert bir tepki veriyorsunuz bu eleştiriye anlamadım eğer hayat sizin dediğiniz gibi olsaydı yani sen karar veremezsin bilmezsin ben karar veririm yanlış bir uygulama olsaydı işlenen her suç cezasız kalırdı çünkü zaten suç denen şey olmazdı çünkü neyin suç olduğuna ya da olmadığına tamamen kendi kafamıza göre karar veriyor olurduk.evet cinsellik tabudur ve yıkılmalıdır ama TECAVÜZ denen şey tabu değil düpedüz insan haklarına saldırıdır suçtur.siz tecavüzü haklı görerek daha modern ve tabusuz olacağınıza inanıyorsanız o ayrı,o halde sizlerin de tecavüzü haklı görmek için nedenleriniz vardır diye düşünürüm.tecavüzün ne olduğunu siz anlayamazsınız yaşayan anlar ancak.belki birgün sizin de anneniz eşiniz sevgiliniz ya da kızkardeşiniz kısacası değer verdiğiniz bir kadın tecavüze uğrayıp boğazı kesilmiş olarak bulunursa o zaman sizin için de tecavüz bir tabu bir ahlak değeri halini alır.belki de almaz ve yine tabuları yıkalım örümcek kafalar şeklinde yorumlar yapar bu tip hareketlere destek vermeye devam edersiniz

Quilla
28-02-2009, 18:53   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Başka bir sitede bu yazıyı okudum oyunu bir de bunları düşünerek değerlendirmenizi öneriyorum


ALINTI NERMİN YILDIRIM
İşte sonunda bu da oldu. “Tecavüz etmenin keyfi”, “arz talep dengesini gözeten bir ürün” hassasiyetiyle piyasaya sunuldu ve gerçek hayattaki cezai yaptırımdan muaf olmanın dayanılmaz hafifliğiyle, sanal da olsa bu “keyfi” sürmek isteyenler oyunu satın aldı!

Tecavüz kurbanlarının travmasını kazanılacak puanlara ve eğlenceye dönüştürmeyi hedefleyen bu hasta zihniyet, hangi pazar şartlarına, hangi eğlence anlayışına, hangi cinsel iştaha dayanıyor dersiniz?

Japon yapım şirketi Illusion tarafından üretilen ve İnternet alışveriş sitesi Amazon'un satışa çıkardığı bir oyundan söz ediyorum. Oyun dediğime bakmayın, hakiki bir oyunun taşıması icap eden masumiyetten, naiflikten, neşeden filan hiç mi hiç nasibini almamış, vicdansız, karanlık, kirli bir şey bu.

Amacı sanal kadın karakterlere tecavüz etmek olan bir tecavüz simülatöründen bahsediyoruz burada! Oyuncular tarafından yönetilen tecavüzcü ya da tecavüzcüler (zira oyuncular isterlerse bir araya gelip çete kurarak toplu tecavüzler de yapılabiliyor!) gözlerine kestirdikleri yalnız bir kadını metroda takip ederek tecavüz etmek yoluyla puan topluyor.

Senaryo, tecavüzcünün metro istasyonunda bir anneyi taciz etmesiyle başlıyor ve kadının “bakire okul kızı” diye adlandırılan iki genç kızına yönelik cinsel saldırı ile devam ediyor. Finalde de hamile kalan kadınlar kürtaja zorlanıyor; kürtajı reddedenlerin doğurdukları çocuklar trenlerin altına atılıyor. İnanması güç değil mi?

Haklı tepkiler yükselmeye başlayınca bir zahmet 'ürünü' satıştan çekmiş Amazon'cular. Sonra da oyunun kendileri tarafından değil, milyonlarca kişisel satış sahibinden biri tarafından satışa sürüldüğünü açıklamışlar. Artık yerseniz!

Belki de gelecekteki pek çok tecavüzün ilham kaynağı olan yapım şirketi ise “Biz oyunda bir problem göremiyoruz. Gerekli kontrolleri geçti” şeklinde aymaz bir açıklamayla yediği haltın üzerine bir de tüy dikmiş.

Onların problem dediği şey, oyunun performansında yaşanacak muhtemel teknik sıkıntılar olsa gerek.

Bu alışverişin kasalarına sokacağı paraya öylesine ağız suyu akıtıp odaklanmışlar ki içeriği insani açıdan değerlendirmek fikri o zavallı akıllarının köşesine dahi uğramamış.

Konuyla ilgili bilgi toplamak için internete girip, anahtar kelimeleri yazdığımda karşıma oyunla ilgili haberler yerine, benzer “fanteziler” için kurgulanmış pornogrofik malzemeler silsilesi çıktı.

Meğerse sadece tecavüz değil, metroda tecavüz de hayli rağbet gören bir fantazi ürünü olarak çoktan bu doymak bilmeyen, hastalıklı pazardaki yerini almış.

New York metrolarında artan tecavüz vakalarını bundan bağımsız düşünebilir miyiz şimdi biz?

Arkadaşlarıyla toplanıp iştahla sanal bir tecavüze imza atan oğlan çocuklarının, gençlerin ve hatta yetişkinlerin hakiki hayatta karşılaştıkları bir kadına bakarken neler düşünebileceklerini tahmin etmek çok mu zor?

Tecavüze eğlenilecek keyifli bir oyun gözüyle bakmayı öğrenen bir insandan nasıl bir yaratık çıkar? Onlardan biriyle karanlık bir sokak aralığında karşı karşıya kalmaya kim cesaret edebilir artık!

Gerçek hayatta cezai karşılığı olanları yapma “özgürlüğü” getiren diğer oyunları hatırlayın. Araba çalarak, insan öldürerek, savaşlar kazanarak, topraklar işgal ederek puan toplanan oyunları...

Savaşarak, öldürerek, tecavüz ederek neşelenmeyi öğrenen insanların başka insanların hayatlarında açabilecekleri yaraları da...

Oyun oynayıp hoşça vakit geçirmek için bilgisayarının karşısına oturan çocuklar, daha gerçek bir kız arkadaş bile edinmeden, aşık olmadan, el ele tutuşup deniz kıyısında yürümeden, kısacası karşı cinsle doğal ilişkiler kurmayı öğrenmeden evvel, tecavüzden zevk almak üzerine kurulmuş böylesi bir cinsel eğitimden geçerlerse ne olacak?

Sinek ezer gibi insan öldürülen oyunlardan beyni uyuşup gözleri kanlanarak kalkan çocuklar, arkadaşlarıyla bir araya gelerek kadınlara tecavüz ettikleri bir oyunu oynadıktan sonra nasıl bakacaklar sokaklarda, metro istasyonlarında, köşe başlarında karşılaştıkları kadınlara? Tecavüzü erkeklerin fantazilerine hizmet eden bir eğlence biçimi, kadını duygulardan, acıdan, kimlikten, kişilikten bağımsız bir zevk aracı olarak gören bu zihniyet, nasıl bir dünya yaratacak bu gözü dönmüşlükten?

Bu sorumsuzluğu yapanlar, hesap makinelerinden kafalarını kaldırıp bir kez olsun bakmışlar mı acaba üzerine yapışan ellerin silinmeyen hatırasıyla acı çeken kadınların yüzüne? Gerçek bir tecavüzün ne demek olduğunu, bir kadının o tecavüz korkusuyla hayatının ne kadarını ıssız bir sokakta hep arkasını kollayarak geçirdiğini hesaplamışlar mı o hesap makineleriyle? Sanmam! Oysa tecavüz, dalga geçilemeyecek, hafife alınamayacak, görmezden gelinemeyecek kadar gerçek.

Şu anda dünyanın bir yerlerinde bir kadın bir erkeğin tecavüzüne uğruyor! Bunu bilin ve bu bilgiyi aklınızın, yüreğinizin bir yerlerinde tutmak kaydıyla derin bir nefes alıp sessizce arkanıza yaslanın.

Ben, birden yirmi üçe kadar yavaş yavaş sayacağım. Size hiçbir şey olmayacak. En azından şimdilik olmayacak. Ama ben yirmi üç rakamını telaffuz ederken, dünyanın bir yerlerinde bir kadın tecavüze uğramış olacak ve biz bunu bilerek devam edeceğiz hayatlarımıza. Çünkü her yirmi üç saniyede bir kadın tecavüze uğruyor bu dünyada.

Savaşlarda askerlerin, evlerde kocalarının, kimi zaman akrabaların, dışarıda ise yabancı ya da tanıdık erkeklerin tecavüzüne. Her yirmi üç saniyede bir kadın, üzerine çullanan karanlık bedenlerden kaçmaya çalışıyor; korku ve ızdırap içinde çabalıyor ama başaramıyor. Evet, sizin arkanıza yaslanmanızla şu ana kadar geçen zaman aralığında bir kadın daha tecavüze uğradı. Bu yazıyı okumaya başladığınız andan bu yana ise yaklaşık dokuz kadın. Bu kez kurban siz değildiniz ama bu asla olmayacağınız anlamına gelmez!

omeriyibas
19-08-2010, 22:43   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010
Alıntı: wakefield  
hala dünyanın  bir kısmı budalaca tabulara boyun eğerek zavallıca yaşayan ucubelerden geçilmiyor anlaşılan...üstelik chip in yorumunu okuyup bunlardan bir kısmının kim olduğunada siz karar verin artık...yok buna yazılım bile denemezmiş yok bilmem ne...istediğim şeyi oynarım istediğim yazılımı kullanırım bundan kime ne...bana bunu mühtehcen diye yasaklayan zavallı kim ki benim yerime düşünüp bu ürünün bana zarar vereceğini düşünüyor...bu resmen sen düşünemezsin o küçücük beynin kaldırmaz bırak senin yerine ben düşüneyim demek gibi birşeydir...ayrıca amazona bu ürün için şikayet maili atan yaratıklara ne demeli hadi onlar ok cahiller ama amazonun şikayet üzerine ürünü kaldırması....bu insanlık nereye gidiyor böyle...
bakalım öbür dünyada tabular içinde yanarken bunları sölüyebilecekmisin
illaki bu tarz oyunlar yazılımlar satıcaklar ama islamiyeti böyle aşağılıyamazsın
bu şekilde islamiyeti senin gibi ataistlere yedirmezler
asıl budala olan sensin biraz kafanı çalıştırsan Allahın(c.c.) varlığına inanır ve ona zikrederdin