Amd 1055T overclock problemi!

maxois
05-06-2011, 17:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

 

merhabalar

işlemci:amd phenom 2 x6 1055t 2.8ghz
ekrankartı: HD 6870 1gb 256 bit ddr5
anakart: gigabyte 890gpa-ud3h rev2
ram : kingston hyperx genesis 4gb cl9 1600mhz 1.65V
işlemci sogutucu: thermaltake frio

şimdi işlemciyi oc yapıyorum 4.2 ghz e kadar çıkıyorum fakat gigabyte anakart kullananlar bilir! ram oc profili "x4-x5.33-x6.66-x8" şeklindedir . mesela 3.8ghz oc yapacagım fakat remleri x5.33 te çalıştırmam lazım fakat hangi voltaj laı denediysem pc açılmıyor ama ramleri x4 e aldıgım zaman prime95 testinde yada OCCt testinde sorunsuz ilerliyor.

fsb:272
NB veHT : x8 2ghz
cpu voltaj: 1.475V
cpu nb vid: 1.300V
nb voltaj : 1.300V
ram voltaj :1.65V

ayarlarım bu şekilde ! ramdegerlerini elle girdim cl6-cl7-cl8-cl9 denedim gene açılmadı,auto da bırakıyorum gene açılmıyor.

OC ustalarından yardım bekliyorum.

maxois
06-06-2011, 13:43   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

koca chip te yardım edecek bir tane adam yokmu yav? yada milletin OC hakkında bilgisi benden bile geride sanırım .

meaninglessnames
26-06-2011, 06:34   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

bende pek üst seviye sayılmam ama aynı ıslemcı ve aynı ramlere sahıbız :) bi tek anakartlarımız farklı..dostum ben suan 4.01 ghz olarak stabil sıcaklık min 20 max 40 küsür kullanıyorum. yaptığım seylerı solıyım ama teknık olarak çok bilgim yok :))
cpu fsb manuel 286 yaptım (287 yaptığım zaman pc acılmıyor)
nb x7 2.06ghz

cpu vol 1.475
cpu-nb vol. 1315
dram vol. 165
nb vol .161
bu değerlerle 4.01ghz kullanıyorum..benım anakartın max oc 1600 dıyor :) 1700lere cıksada bu sekılde olmuyor işte bende de acılmıor..o yuzden dusurmek zorunda kaldım..suan 1530mhz de calısıyorlar..
bılmıyorum umarım yardımcı olabılmısmdır sana..

buda print

Son Düzenleme: meaninglessnames ~ 26 Haziran 2011 06:47
meaninglessnames
26-06-2011, 06:36   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

bu arada anakart olarak msi 870a fuzion kullanıyorum..daha otesıne cıkabılınıyorsa bende yardım ısterım :))

meaninglessnames
26-06-2011, 08:11   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

4.2 yapıp sistemi açtım fakat ozamanda stabil olmuyor. oyun testlerinde mavi ekran alıyorum ama 4.01 de hiç sorun yok.. gayet stabil