AMD Ekran Kartı SORUNU !

Kadir Yılmaz
01-06-2018, 11:34   |  #1  
Kadir Yılmaz avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Merhabalar


AMD Readon HD 7400 serisi ekran kartı driverı ile başım belada. Laptobum HP Pavilion G6 1308 et.
7. yılına yaklaşıyor cihaz bu sürede bu driverı 30 dan fazla kurmuşumdur yani amd sitesinden indirip kurduğumda bi sıkıntı yoktu. Ta ki son 1 aya kadar.
Ekran kartını başarılı kurduğumu masaüstüne sağ tık yaptığımda "değiştirebilir grafikleri yapılandır" seçeneği çıkmasından anlıyordum.

Çünkü eğer o seçenek orda olursa dxdiagdan ekran kartıma baktığımda da top bellek: 3860 gibi bi değer çıkıyordu böylelikle oyunları açtığımda hata vermeden giriş yapabiliyordum.
Şuanda ekran kartım intel olarak gözüküyor ve değer 1680, oyuna girerken de hata veriyor.

Ayrıca aygıt yöneticisine girdiğimde de görüntü bağdaştırıcılarında sadece intel gözüküyor.

Dün tüm günümü buna ayırdım 5 kere format atmışımdır temiz driver kurmak için. Bi ara  "değiştirebilir grafikleri yapılandır" ı gördüm yani başarılı kurduğumu düşündüm. Bilgisayarı yeniden başlattım gitti ve sadece cataly center yazan seçenek kaldı top bellek düştü aygıt yöneticisinden de amd ekran kartı yine kayboldu. Zaten bu sorunu yaşamaya başlamamda bilgisayarı kapatıp ertesi günü açmamla başlamıştı yani program yükleme virüs girme gibi bi durum söz konusu değil.

Şu sıralarda Windows 10 kurulu amd yi yüklemeye çalıştığımda 1 dk içinde bitiyor. "kurulum tamamlandı" yazıyor ama bu sefer yine sonuç aynı :)

Anakartta bi sıkıntı mı var hiç anlamam İllallah ettirdi bi daha amd ekran kartlı notebook almam. Yardımlarınızı bekliyorum.

excel_mustafa
01-06-2018, 17:25   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

driver yükleme işi biraz hassas bir iş olduğu için önce dosyaları yedekleyip windows sıfırlama yap. ardından marka model ile anakart driver larını üretici sitesinden yükle. sonrasında amd sitesinden otomatik driver yükleyici ile yükle. olmazsa gpu-z programıyla marka modeli tam öğrenerek üretici sitesinden ilk (beta) ve son çıkan driver ları yükle.

halen sonuç alamazsan ekran kartı driver ını https://drp.su/tr ile yüklemeyi dene.