AMD, Fusion CPU'ları neden erteledi?

CHIP Online
21-11-2008, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İçinde GPU da barındıran AMD Fusion işlemcilerin çıkış tarihi ertelendi. İşte ertelenme nedenleri...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/AMD- ... -erteledi_9604.html

Yonga üreticisi AMD, Fusion işlemcilerini 2010 yerine ancak 2011'de piyasaya sürebileceğini duyurdu.

Şimdiye kadarki planlara göre AMD, içinde bir GPU da barındıran işlemcisini Shrike çekirdeği temeline ve 45-nm üretim tekniğine göre üretmek istiyordu. Artık konsept de değişti: Firma 32-nm tekniğiyle Llano mimarisini kullanacak.

Bu gecikmenin arkasında ise mevcut prototipler ile yapılan testlerin yattığı düşünülüyor. Shrike çekirdekli Fusion sürümünün mevcut platformlar ile karşılaştırıldığında performans, enerji verimliliği ve fiyat gibi konularda çok az avantaj sağladığı ve bu yüzden farklı bir mimariye geçilmek istendiği iddia ediliyor.

Yeni mimaride 32-nm tekniği kullanılacak. Bu tekniğin amaca daha iyi hizmet edeceği düşünülüyor. Yonga dört Llano çekirdeği, bir GPU ve 4 MB önbellek sunacak. Ayrıca DDR3 bellekler kulanılacak.

AMD 2010'da 32-nm tekniğini kullanan yongalar üretmeye başlayacağını daha önceden bildirmişti. İlk ürün olarak Bulldozer çekirdekli Orochi-CPU piyasaya sürülecek. Başlangıç olarak sınırlı sayıda üretilecek olan işlemci, 2011 yılında daha geniş bir model yelpazesi seri üretime geçecek.


Tüm konu: AMD, Fusion CPU'ları neden erteledi?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: AMD'nin erteleme kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?