AMD, Intel... İsimlerdeki şifreleri çözün!

CHIP Online
25-02-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Core i5 2410M veya AMD Radeon HD 7000M... Tüm bu karışık model isimleri bize aslında ne anlatıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/am ... ri-cozun_38356.html

Resimlerle: En iyi grafik kartlarını test ettik!

Her yıl olduğu gibi bu yılın ilk günleri de, ilk bakışta inanılmaz gibi duran fiyat indirimleriyle başladı. Neredeyse her firmanın yeni modellerini piyasaya sürmeye başladığı bu günlerde satıcılar, ellerinde kalan eski modellerden kurtulmak için indirim kampanyaları düzenliyor. Bilgisayar alırken indirimlere dikkat etmekte elbette fayda var ama geçtiğimiz dönemin eskimiş teknolojisine para yatırmak istemezsiniz. Bu nedenle, günü geçmiş teknolojileri tespit etmekte sizlere yardımcı olacak birkaç ipucu hazırladık.


"Eski" bir bilgisayar otomatik olarak kötü olacak diye bir kural elbette yok. Ama şurası da açık ki, böylesi bir bilgisayarın yeni bir modelin dengi olmasını beklememek gerekiyor. Amacınız sadece yazı yazmak ve internette gezinmekse, eski ve ucuz bir model daha uygun olabilir. Ama aşağı yukarı aynı parayı harcayarak güncel teknolojilere sahip bir bilgisayar alabilecekken günü geçmiş teknolojiye saplanıp kalmayı da istemezsiniz.


Bir diz üstü bilgisayarda aradığınız ne olursa olsun, birazdan vereceğimiz ipuçları işinize yarayacaktır. Çünkü bazen satıcılar, geçen dönemin modellerinin arasına gerçekten "antika" diyebileceğimiz, hiçbir işe yaramayacak modelleri de sıkıştırabiliyorlar. Buradaki ipuçları sayesinde, sadece işlemci ve grafik kartı bilgilerinden yola çıkarak, indirimdeki modellerin dikkate değer olup olmadığını tespit edebileceksiniz.


Tüm Konu: AMD, Intel... İsimlerdeki şifreleri çözün!

Resimlerle: En iyi grafik kartlarını test ettik!

Kaynak: www.chip.com.tr