Amd İşlemci Kalitesiz Pin Sorunu..

omeremre23
05-12-2015, 21:49   |  #1  
omeremre23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Merhaba arkadaşlar son 1.5 sene içinde 2 tane fx 6300 1 tanede fx 8300 olmak üzere 3 AMD işlemci kullandım. Sorun bu işlemcilerde yer alan pinlerin intel işlemcilerin aksine anakartın üzerinde değil de işlemcinin üzerinde yer almaları. Bu sebepten ötürü sürekli pin eğrilmesi sorunu ile karşılaştım. İlk aldığım AMD işlemcim çöpe gitti. 2. Aldığım AMD işlemcim pinleri tamir ile düzeldi 3. aldığım amd işlemcimin pinleri 2 kez eğrildi ilkinde kendim düzelttim. Şuan 3. defa tamire gitti yapılamazsa oda çöpe gidecek. AMD'nin kalitesiz işlemcileri yüzünden 450 liramdan oldum. Sistem toplamayı düşünen arkadaşlara önerim Amd'den uzak dursunlar ucuz etin yahnisi yavan olur dedikleri çok doğru. Amd işlemci alıp en ufak montaj hatasında çöpe atmaktansa, intel işlemci alır istediğim kadar çıkarır takarım daha iyi.

cleverman
06-12-2015, 07:09   |  #2  
cleverman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 30
2,510 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

İşlemciyi pin'leri eğmeden takmak özen gerektirir. Eğer özen göstermez iseniz, aynı sorunu Intel İşlemci Anakartlarından da yaşarsınız.

Doğru yöntem işlemci yönünü belirledikten sonra rahatça görülebilen sol veya sağ kenardaki pin'leri bir miktar yuvalarına oturtmak -unutmayın fazla değil- daha sonra hafifçe bastırarak diğer pin'lerin de yerine oturmasını sağlamaktır.

Aslında en doğru olan anakartın çıkarıldıktan sonra işlemcinin yukarıdaki yöntemle takılmasıdır.

Eğer işlemci yerine oturmakta zorlanıyorsa, hiç üşenmeyin, anakartı çıkarın ve montajı öyle yapın!

Hizalama tam olarak gerçekleştiğinden eminseniz, yerine oturmakta zorlanan işlemciye biraz daha kuvvet uygulayabilirsiniz.

Diğer taraftan Intel İşlemciler'in montajı aslında daha zordur; çünkü işlemcideki pin yuvalarını görmenizin hiç mümkünatı yoktur. Tamamen göz ayarıyla tam olarak hizalama sözkonusudur...

Son Düzenleme: cleverman ~ 06 Aralık 2015 07:30
Tuna Y
06-12-2015, 17:07   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Hocam uzun yıllardır AMD kullanıyorum. AMD Athlon 64 3500+, Athlon X3 440, Phenom II X4 965 kullandım ve şu anda FX 8350 kullanıyorum. Yaklaşık 6 ayda bir bütün kasayı söker macunları yeniler, fanları temizlerim. Şu güne kadar bir kere bile pin eğilmesi yaşamadım.

İşlemciyi takarken çok çok dikkat etmeni tavsiye ederim. Eğer köşedeki altın rengi üçgenle takış yönünü kestirmekte zorlanıyorsan alttaki eksik pinlere ve anakart üstündeki delik olmayan yerlere bak. O delik olmayan yerlere göre taktığında problem yaşamaman gerekiyor. Bir de düzgün pinlere sahip bir işlemciyi takarken hiç zorlanmadan girmesi gerekiyor, zorlanıyorsa bil ki bir şeyler yanlış gidiyordur.

Diğer arkadaşın dediği gibi, AMD'nin pinlerini kırıyorsan Intel'in de anakartındaki pinlere zarar vermen mümkün doğru takma tekniğini uygulamadığın sürece.