AMD laptop yalanlarından çok sıkıldı!

CHIP Online
23-06-2009, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD laptop üreticilerini açıkça yalan söylemekle suçluyor. Peki AMD'yi bu kadar sinirlendiren ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amd- ... -sikildi_13494.html

Resimlerle: Laptop bataryanızın ömrünü uzatın!

Yeni bir diz üstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, eminiz ki bilgisayarın ilk baktığınız özelliklerinden biri de pil ömrü. Konu hakkında biraz tecrübeli olan tüketiciler, üreticilerin açıkladıkları pil ömrü bilgilerinin biraz fazla "iyimser" olduğunu zaten biliyorlar. "6 saate varan" pil ömrü gibi yuvarlak açıklamalar ise tüketicileri genellikle tatmin etmiyor. Bu konudan sadece tüketiciler değil, AMD de sıkılmaya başladı.

Özellikle de AMD'den Patrick Moorehead bu konuda tüketicilerin sürekli olarak yanlış yönlendiriliyor olmasının önemli bir sorun haline geldiğini düşünüyor. Moorehead bu konuda yapılabilecek üç şey olduğunu söylüyor; "Ya üreticiler kendilerine çeki düzen verecekler, ya Ticaret Komisyonu üreticilere bu konuda doğruları söylemek için baskı yapacak, ya da çok yakında toplu davalar açılmaya başlayacak. Ben endüstrinin ilk seçeneği tercih etmesinden yanayım".

Moorehead, tüm üreticiler tarafından kabul edilecek ortak bir benchmark metodu ile tüketiciler için gerçekleri ifade edecek ortak bir pil ömrü dili oluşturmasının en sağlıklı çözüm olduğunu düşünüyor.


Tüm konu: AMD laptop yalanlarından çok sıkıldı!

Resimlerle: Laptop bataryanızın ömrünü uzatın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce üreticiler gerçekten de bu konuda yalan söylüyorlar mı?