AMD, Project SkyBridge'ı duyurdu!

CHIP Online
09-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD, yeni yol haritasında yer alan Project SkyBridge ve "Seattle" işlemcini tanıttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/amd ... -duyurdu_46981.html

Resimlerle: 500 TL altı 11 "iyi" işlemci!

AMD, San Francisco'da düzenlediği basın konferansıyla yeni işlemcilerini tanıttı ve gelecekteki yol haritasını belirledi. Opteron A Serisi 64-bit ARM sunucu mikroişlemcisi Seattle'ı tanıtan AMD, x86 ve ARM ekosistemlerinin en iyi özelliklerini bir araya getiren "çift kollu bilişim" (ambidextrous) anlayışıyla hareket edecek yakın ve orta vade bilişim çözümlerini de konferansta açıkladı.


Konferansta konuşan AMD CEO'su Rory Read, "AMD bugüne kadar yüksek performanslı, düşük tüketimli, grafikte lider x86 işlemciler sunan tek şirketti. Şimdi cesur bir adım daha atarak, yüksek performanslı 64 bit ARM ve x86 CPU çekirdeklerini birinci sınıf grafik işlemcilerle birleştiren tek şirket olmayı hedefliyor," diyerek şirketin yeniden özüne döndüğünün sinyallerini verdi.


ARM ve x86 tabanlı işlemci pazarının 2017 itibariyle 85 milyar dolardan fazla büyümesi bekleniyor. Diğer yandan AMD bu pazarın tümüne hitap edebilen farklı çözümler sunma kabiliyetine sahip tek şirket olma konumunu da koruyor.


Yeni yol haritası


AMD'nin çift kollu bilişim (ambidextrous) yol haritasında yer alan başlıkların başında Project SkyBridge yer alıyor. 2015 yılında açılacak olan bu tasarım çerçevesi, dünyanın ilk iğne soket uyumlu ARM ve x86 işlemcileri olması beklenen 20 nanometre APU ve SoC'ler içerecek. Projenin 64 bit ARM ayağı ise ARM Cortex A57 çekirdeğe dayanıyor ve AMD'nin Android için ilk Heterojen Sistem Mimarisi (HSA) platformu özelliği taşıyor. Poject SkyBridge ailkesinde tam SoC entegrasyonu, AMD Yeni Nesil Grafik Çekirdeği teknolojisi, HSA ve özel bir Platform Güvenlik İşlemcisi (PSP) ile AMD Secure Teknolojisi olması planlananlar arasında.


AMD'nin tanıttığı "Seattle" kod adlı 64 bit ARM tabanlı AMD Opteron A Serisi işlemcisi de 8 ARM Cortex A57 çekirdeğini ve 4 MB paylaşımlı L2 ile 8 MB L3 önbelleğini bir araya getiriyor. AMD'nin bu yeni işlemcilerini 2016 yılında piyasaya sunması bekleniyor.

Tüm Konu: AMD, Project SkyBridge'ı duyurdu!

Resimlerle: 500 TL altı 11 "iyi" işlemci!

Kaynak: www.chip.com.tr