Amd Ve Ati VS İntel Ve Nvidia = ??

yelkowan
27-12-2009, 19:25   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004
Alıntı: Z1mBaBwE  
AMD işlemcileri ve diğer ürünlerini severim ancak bu teknolojiyi takip etmediğim anlamına gelmez intel olsun nvidia olsun via vs. olsun çıkardıkları yeni teknolojileri takip ederim kendinize bilgisayardan anlıyorum diyebilmeniz için bu konuda fanatikliğiniz varsa  bir köşeye bırakmak zorundasınız araştırma yapmak insanı takip ettiği konu hakkında geliştirir.İntel ve nvidia firmalarını sevmem intel işlemcilerinide kullandım nvidia ekran kartlarınıda kullandım ancak bu iki firmadan paramın karşılığı olan performansı alamadım abartıldığı kadar intel işlemciler o kadar da iyi değil malesef AMD işlemciler daha stabil ve hızlı çalışıyor.Bundan sonra bedavada verseler intel ve nvidia yı kullanmam.AMD nin artık intelden ve nvidiadan  geri kalacağını sanmıyorum AMD ve ATIC ortaklığıyla ortaya çıkan yonga üretim firması Global Foundries devreye girdiğinde dediklerimin gerçekleşeceğini göreceksiniz er yada geç arapların bu piyasaya girmesi iyi oldu AMD nin bundan sonraki yol haritaları ciddi yeniliklerle devam edecek.İntelin core i9 dan sonra ciddi bir yenilik yapacağını düşünmüyorum.Belki bakarsınız günün birinde AMD pazar lideri olmuş araplar tehlikeli yatırımcılar AMD nin yarısını aldıklarından beri dünyanın her yerinde her gün farklı isimlerde büyük-küçük yeni şirketler kurduklarını açıklıyorlar.
 
Valla REQUEMcim intelin kimseye bedava işlemci vereceğini hiç sanmam hele de konu intelse:))
Performans konusuna gelince AMDde büyük değişim olacağı kesin de intelinde bu sırada yerinde saymayacağı da kesin. Hatırlarsan Phenomlar içinde aynısını sölemiştin intele fark atacaklarını düşünüyodun eeee. O yüzden demek ki dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazımmış.

Zaten "AMD işlemciler daha stabil ve hızlı çalışıyor." Konusundaki düşüncelerimi biliyorsun testler, Benchmarklar, değerler ve sonuçlar ortada. Şahsi fikirlerle yola çıkmanın pekte manası yok.
 
Neyse bu konu bitmez sağlıcakla kal...

Güncelleme: Bu arada Global Foundries İşlemcilere ne gibi özellik katabilir ki Global Foundries sadece üretim safasında rol oynayacak bunun dışında mühendislik çalışmalarıyla bir alakası yok.

Son Düzenleme: yelkowan ~ 27 Aralık 2009 19:32
Z1mBaBwE
27-12-2009, 20:28   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Üretim verimliliği global foundries e bağlı olacak buda önemli bir durum.Artık AMD nanometrik boyutta intelin gerisinde çok geç kaldı gibi söylentileri duymak zorunda kalmıyacağız.AMD bir zamanlar açıklama yapmıştı gerek duymadıkça nanometrik küçülmeye gerek yok deniyordu.

dark_machine41
12-07-2010, 02:34   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

intel nvidia tabikide

titi_boss_14
12-07-2010, 16:39   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

intel sistemler cidden AMD sisemlere göre fiyat bazında biraz farklı oluyor yani aynı performansı daha uygun fiyata almak her zaman son kullanıcıya yarar we kullanıcıda ona göre seçimini yapar 
bence en iyi her iki firmada güçlü olmalıki piyasayı domine etmesinler gerçi artık eskide kaldı domine olayı 
kim ne derse desin bu gün atinin yaptığğını herkes yapar nvidia cevap wermesse fermi olayını unutmacam 
bir AMD ATİ ci olarak kimse kullanıcı düşünmüyor we düşünmezde capitalist sistem nolcak aq =/..<