Ameliyatsız Varis Tedavi

webmasteryolcu
19-07-2013, 11:09   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010
Video KaldırılmışVideo Kaldırılmış

Varis tedavisinde kullanımı giderek yaygınlaşan bir uygulamadır.İlaçla damarı büzme (skleroterapi) yönteminin geliştirilmiş şeklidir.Yöntemde hastalıklı damarı yok edici ilaç 1 ilaca 4 hava oranında karıştırılır,bir alet yardımıyla köpürtülür.

Oluşturulan bu köpük çok ince iğne yardımıyla damara enjekte edilir.Verilen bu ilaç  damarın iç yüzeyinde bir reaksiyon başlatır sonunda damar büzülerek kapanır.Bu şekilde tedavi edilen genişlemiş toplar damar yok edilmiş olduğu için o damarın bir daha varisleşme ihtimali yoktur.Yani köpükle tedavi edilen varis tekrarlamaz.

Tüm Varis Hastalarına Uygulanabilirmi ?

Evet tedavi edilmesi gereken 1 mm ve daha kalın tüm toplar damar genişlemelerinde bu tedavi uygulanabilir.Yaygınlığı ne kadar olursa olsun tüm hastalıklı damarlar yok edilir.

Köpükle tedavinin avantajları

*Ameliyatlarda ancak kalın damarlar alınabilirken bu yöntemde 1 mm ile 25 mm kalınlığındaki tüm damarlar yok edilebilir.

*İş gücü kaybı olmaz ,hasta işine ara vermeden tedavisini tamamlar.

*Bölgesel uyuşturma yada anestezi gerekmez

*Yatak istirahatı önerilmez.

*Ameliyat sonrası önerilen bandaj uygulamasına gerek olmaz.

*Kullanılan ilaç miktarı skleroterapiden az olduğu için daha ekonomiktir.

*Köpürtüldüğü için 4-5 katına çıkan ilaç sayesinde tek senasta daha fazla damara uygulama yapılabilir.

*Ameliyat sonrası % 60 lar düzeyinde görülen tekrar etme ihtimali ince ve orta kalınlıktaki varisler de tedavi edildiği için bu yöntemde % 10 dan azdır.

*Oluşabilecek geçici leke miktarı azalır.

*Daha ekonomiktir

*Cilt kesilmediği için dikiş izi olmaz.

Uygulama ağrılımıdır ?

Uygulama sırasında sinek ısırması gibi hafif bir enjeksiyon ağrısı olur, takip eden günlerde işe gitmeye engel olmayacak düzeyde ağrı olur.Sıradan bir ağrı kesici almak genellikle yeterli olmaktadır.

Tüm damarlar yok edilebilirmi ?

Varis olan yada gelecekte varis şekline dönüşme ihtimali olan tüm toplar damarlar yok edilir.Önlem olarak ta yapıldığı için tekrar ihtimali ameliyata kıyasla çok daha azdır.