American Megatrends hatası lütfen yardım

lostcrazy
09-03-2010, 19:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

 

Selam arkadaşlar..
 
Benim sorunum bilgisayarda oyun oynarken ya da video izlerken bilgisayar donuyor ve açılmıyor..
 
  American Megatrends
 
Chassic injured..System Halted
 
bilgisayr açılırken yukarıdaki gibi bi hata veriyo ve bilgisayar açılmıyo bu sanırsam bios hatası ama nasıl çözebilirim bu sorunu..lütfen yardım :(
 
Şimdiden teşekürler
Saygılar

Kapalı Hesap (158332)
09-03-2010, 20:31   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 2
268 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Bios ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir. Bunu düzeltmek için kasayı açıp bios pilini çıkarıp (Çok zor değil sadece bir tane pil var) 5-6 dk bekleyin. Pili tekrar takın eğer yine aynı hatayı alıyorsanız.

Kasyı açıp bütün kaploların bağlantılarını kontlrol edin ve işlemci fanı çalışıyormu çalışmıyormu dikkat edin.Bu önemli çünkü işlemci fanı çalışmıyorsa işlemci ısınınca kendini kapatır yanmamak için.

American Megatrends
 
Chassic Sistemi Durduruldu .. yaralandı

Hatanızın türkçe çavirisi bu yani sisteminiz belli bir süre sonra hasar görüyor.Yukarıdaki çözümü uygulayın ;)

Eğer hala sorun devam ediyorsa bu donanımsal bir sorun olabilir onun için en yakın teknik servise götürün.

Saygılar...

Recep Baltaş
09-03-2010, 20:53   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 7
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

BIOS'a girp Chasis Intrusion Detection özelliğin Off ya da Disabled yapın. BIOS'ta bilmediğiniz ayarları da kurcalamayın!

lostcrazy
10-03-2010, 20:33   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010
Alıntı: Recep Baltaş  
BIOS'a girp Chasis Intrusion Detection özelliğin Off ya da Disabled yapın. BIOS'ta bilmediğiniz ayarları da kurcalamayın!
Bunu nasıl yababilirm? Ayrıntılı olarak anlatabilir misin acaba..

_silent prince_
10-03-2010, 20:54   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

bilgisayar açılırken ilk siyah ekran geldiğinde "press F2 to enter setup" benzeri birşey yazıyor olması lazım. F2 tuşunu örnek olarak söyledim çoğu bilgisayarda bu tuş farklıdır ama F (fonksiyon) tuşlarından biridir. buradaki menü'den ilerleyebilirsiniz. "Chasis Intrusion Detection" tam olarak hangi seçenektedir bilmiyorum ama karşınıza çıkan menüden biraz bakındığınız zaman kolayca bulunur zira çok  da fazla seçenek yok.

a manly man
24-05-2019, 19:55   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2019

Arkadaşlar yardım ediniz. Dün PC yi fişe her zamanki gibi taktım. Tabii prizden " pot" dıye bı elektrık sesı geldı. Fakat arada bir yapar, topraklı priz tabii ki. Sonra actık, bastık power tusuna karsıma Amerıkan Mega Trend yazısı çıkıyor. F1'e basıyorum ilerlemıyor. Okuduk, arastırdık ettık ağırlıklı olarak ben de BIOS pilinden şüphelendım. Zira, bikac gün önce saat ayarları sıfırlanmıstı. Bugün aldıgım Duracell 3v Cr 2032 kodlu pilı taktım. Tabii dünden beri pıl yeri boş. Gene calısmadı. Yeni pil. Ekran kartımı cıkardım, taktım. Güc kablolarını cıkardım, taktım. RAM MEMORY OK tusuna bastım gene olmadı. ( Bu arada yanındakı kırmızı led sıstem başlarken dıger ısııklarla beraber başlangıcta yanıyo ama süreklı yanmıyor, hic sürekli yanmadı. ) RAM'lerın slotlarını degıstırdım, hatta yepyenı RAM Hyperx Blue Kıngston. Acaba oksitlenme olur fılan silgiyle temızledım. Tekrar taktım. Power tusu yanıp sönerdı ama hıc ışık gelmıyor. Fakat tuş calısıyo sorun yok. Anakart power kablosun cıkardım tekrar taktım. USB gırıs kablolarını cıkardım, Jumper'ını değirstırdm bekledım 15 sn fılan tekrar yerıne taktık. BIOS eskı halıne resetlesın dıye. Bunları yapmama ragmen hala Amerıkan Mega Trend yazısı acılıştan öteye gıtmıyor. F1'e basınız dıyor basıyoruz olmuyor. Bir hareket yok. Delete tusuna süreklı basılı tuttuk yüne aynı. Ekranda yazan söyle;
"
Total memory 8176 MB DDR3
Usb devıces total 0 drıve 2 keyboards 2 mıce O hub
Detected Ata Atapı devıces...
Sata port 1 WDC Wd5002

Please enter setup to recover BIOS settıng

Press F1 to run setup"

Anakart Asus m5 A 97 R 2.O. Yanı sorun bu gibı durumlarda BIOS pili diyorlar, Eee degistirdik gene aynı. Bana yardımcı olursanız süper olur. Kafayı tırlatıcam. 3 gündur bunla ugrasıyorum para da yok, servıse gıdelım. İsle alakalı dokumanlar hepsı ıcerde kaldı ulasamıyorum. BIOS a gırmek icın Delete tusu F1 F2 (yani basmadımız bı F16 kaldı ) M5a97 R2.0 onboard Direct Key BIOS a gırıs hatta bi umut BIOs flashback usb ye attım enson güncel BIOs denedım anakart üstunde tusu var bılen bılır. Hıc bırı olmadı. 3 sene önce sıstem MAVI EKRAN verıp çökmüstu fakat Usb ye Ubuntu Kurtarma programı yükleyıp Bıos dırect key tuslamıs ve Bıos a ulasmıstım. Denemediğim yöntem ziyaret etmedım sıte kalmadı ve izlemedım video. BU SORUNUN SEBEBI NE?? Bıkac arkadas musebbınn HDD oldunu söyledı. Lütfen yardım. Ha bir de Sata ya baglı onboard birı siyah bıri sarı 2 kablo var. Biri beyaz soketlı olan takılı öbirü bosta ve anakarta takılı ama ucu bosta... Bildıgım HDD tek soketı var. Cevaplarsanız bilen var sa ricamdır. Daha 3 gün önce calısıyodu