Amerikan ordusunun en büyük düşmanı

CHIP Online
29-04-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Amerikan ordusu büyük düşmanını açıkladı: "O Microsoft yazılımı bizi aptal yapıyor!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/amer ... -dusmani_19729.html


Resimlerle: Microsoft Office 2010 kutuları

The New York Times'ın haberine göre, Amerikan ordusu, MS Office paketinin vazgeçilmezi PowerPoint'e olan düşkünlüğü yüzünden zor günler geçiriyor. Yan tarafta resmi bulunan Amerika'nın Afganistan stratejisini anlatan slayt için bölgedeki Amerikan ve NATO güçlerinin lideri; "Bu slaytı anladığımızda savaşı kazanacağız" dedi.

Yakın zamanda gerçekleşen askeri bir toplantıda ise General James N. Mattis soruna basit bir yaklaşımda bulundu; "PowerPoint bizi aptallaştırıyor." Aynı konferansta konuşan ve The Times'ın; Irak'ın kuzeyinde operasyonlar gerçekleştiriyorken PowerPoint sunumlarını yasakladığını söyleyen Tuğgeneral H. R. McMaster, PowerPoint'i bir iç tehdit olarak nitelendirdi; "Tehlikeli çünkü anlamanın ve kontrolün yanılsamasını yaratabiliyor. Dünyadaki bazı sorunlar slaytlarla anlatılamaz."

The Times'ın haberine göre komutanlar, beş tane slaytın beş sayfalık bir rapordaki bilgilerden eksik olacağını ve sunum yapanın analitik ve ikna edici noktalara değinme ihtiyacını da ortadan kaldırdığını söylüyor.

Tüm konu: Amerikan ordusunun  en büyük düşmanı

İzleyin: Online Office 2010 nasıl olacak?

Resimlerle: Microsoft Office 2010 kutuları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PowerPoint gerçekten aptallaştırıyor mu?

hsngrms
29-04-2010, 18:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
401 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

bence evet. bize ders anlatan proflardan biliyorum slayt okuya okuya ders anlatma kabiliyetlerini kaybetmişler birşeyler bildikleri ortada koskoca prof diyorsun ama aktaramıyorlar bu bilgileri bize