Ana Hatlarıyla Facebook

theironman
25-11-2007, 22:03   |  #1  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'a nasıl kayıt olunur?

Facebook'a üye olmak son derece kolay; öncelikle siteye girdiğinizde yeşil kutuda yazan SIGN UP seçeneğine tıklayın, sonra Full Name kısmına adınızı soyadınızı yazın, e-mail kutucuğuna e-mail adresinizi, create password kutucuğuna yeni belirlediğiniz güvenli bir şifreyi ve confirm password kutucuğuna demin belirlediğiniz şifrenin aynısını yazın, Date Birth kısmında da gg/aa/yy şeklinde doğum tarihi bilgilerinizi girin, Security Check kısmına geldiğinizde Text in the box kutucuğuna hemen yukarısında gördüğünüz sayı ve harfleri eksiksiz girin ve en alttaki "I have read and agree..." şeklinde başlayan cümlenin başındaki kutucuğu işaretleyin. Bu adımdan sonra siz de artık bir facebook üyesisiniz.

Facebook Grup Üyelikleri:

Belki bilmeyenlerimiz vardır, o yüzden açıklama gereği hissediyorum: Biliyorsunuz, Facebook'ta yaygın olan bir şey de grup üyelikleri. Her çeşit grup üyelikleri (saçma ya da değil farketmez) her isteyen açabiliyor. Ve ne olduğunu belli olmayan, ya da bunu anlamadan yükleyen pek çok facebook kullanıcısı var. Oysa bu çok yanlış; gereksiz kirlilik oluyor o ayrı ama daha da önemlisi şu: Grubu kuran kişiye admin diyoruz. Admin olan kişi gruba üye olan herkesin üyelik bilgilerini, resimlerini her şeyini görme hakkına sahip; ve bu hakkı da gruba girerken (APPLİCATIONS) yani uygulamaları yüklemen önce kabul ediyorsunuz. Buna dikkat etmenizde fayda var. Alakalı alakasız bir sürü gruba üye olurken bilgilerinizin de karşıdaki admine açıkça verildiğini sakın unutmayın.


Facebook ve Güvenlik

Arkadaş Facebook'la ilgili gözlemlediklerimi sizlerle paylaşmak istediğimden bu yazıyı kaleme almaya karar verdim; sabredip okuyanlara şimdiden teşekkürler.

Artık dünyada ve özellikle Türkiye’de fenomen haline gelen Facebook’a bu yazımı ayırmak istiyorum.

Daha  1 aya kadar varlığından haberimin olmadığı bir sosyal ağ’dı Facebook. Peki nedir bu Facebook? Neden bu denli ilgi görüyor? Öncelikle daha evvelki sosyal ağları hatırlamamız lazım; bunlardan en akılda kalanları şüphesiz Yonja, MySpace ve Xqua. Ancak hemen hiçbiri Facebook’un başarısına ulaşamadı. Facebook’un kendine has bir dili var aslında, diğer sosyal ağlardan onu ayıran pek çok özellik var. Bu ağla ilgili anlatacak gerçekten öyle çok şey var ki neresinden tutsanız sayfalar dolusu yazı yazabilirsiniz.
Facebook’un çıkış amacı bir üniversitelinin sadce kendi okuduğu (bir Amerikan üniversitesi) okulda arkadaşlarıyla sosyal ağ kurmaya çalışmasıyla bu site kurulmuş, daha sonra diğer Amerikan üniversitelerine yayılmış ve sadece üniversiteli olanlar facebook’a üye olabilmişler(örneğin @..edu adresi olanlar). Daha sonra bu üniversiteli sınırlaması da kalkmış ve yaş sınırı getirilmiş (13 yaş altı olanlar kayıt olamıyordu). Daha sonra ise tüm dünyada hızla yayılmaya başlamış ve bugünkü halini almış. Bugün 60 milyondan fazla Facebook kullanıcı var ve bu rakamın yaklaşık 1,5 milyonu Türkiye’den geliyor. Türkiye’den kayıt olanların oranını anlamak için Facebook raportörü olmak gerekmiyor; her ülkenin kendine has Network’ü var, Turkey Network’e girenler üye sayısının zaten 1 milyonun üzerinde olduğunu rahatlıkla görebilirler. Anlaşıldığı üzere Youtube gibi Facebook da çok dar amaçlı kurulmuş ama sonra zamanla amacının dışına çıkıp bir fenomen haline gelmiş. Facebook’un bu denli yaygınlaşmasının şüphesiz pek çok nedeni var; bunların başında insanların gerçek hayatta başaramadıkları sosyalleşmeyi sanal alemde de olsa yapabilmeleri, en azından bunu hissetmeleri önemli bir etken. Arkadaş listesini kabarık tutmaya çalışan ve bir merhabası bile olmayanı listesine ekleyen zihniyetin doğrusu nasıl sosyalleşebildiğini benim mantığım almıyor.

Facebook biraz da magazinel bir yanı var aslında; arkadaşlarının ne yaptığını merak edenlerin yerinden hiç kımıldamadan Facebook sayesinde neler yaptıklarını görebilme olanakları var; arkadaşları resim eklediklerinde ya da mesajlar gönderdiklerinde bunu  rahatlıkla görebiliyor kullanıcı ve bu da merak duygusunu baya bi tatmin ediyor. Normal hayatta, okulda ya da başka çevrede doğru dürüst muhabbeti olmayan, selamı sabahı dahi bulunmayan, sadecde yüz tanıklığı olan insanları bir kişinin arkadaşı diye listesine eklemesi de ilginç doğrusu. Bu da ayrı bi tartışma mevzusu sanırım.

Facebook’un en büyük faydası genelde şöyle lanse ediliyor: Eski arkadaşlarınızı, aradıklarınızı kolayca bulabilmeniz! Aslında doğru bir iddia, zira çevremdeki hemen her Facebook kullanıcısı eski bir arkadaşını ya da aradığını bulabilmiş, hatta bazılarında bu sayı bayağı da fazla. Ama bunca zaman sonra o arkadaşını bulunca Cem Yılmaz’ın da dediği gibi ne konuşacaksınız ki? Merhaba-merhaba, neler yaptın görüşmeyeli bunc a sene geçti... O yabancılaşmıştır artık, onunla paylaşımda bulunmayalı ne çok zaman olmuştur, ama yine de insanlarda ben de dahil bir meraktır gidiyor; bulunca ne olacak yani? Belki de eski günleri arıyoruz, dolayısıyla eski arkadaşlarımızın şu anda ne yaptığını en azından merak ediyoruz. Gördüğünüz gibi aslında Facebook tamamen merak ve statü duygularını tatmine dayanan bir araç gibi görünüyor.
Ancak bu kadarla kalsa iyi... Facebook’un zararı faydalarını konuşmaya yer bırakmıyor bile. Öncelikle Facebook hesabı aldıysanız bu hesaptan asla ve katiyen kurtulamayacağınızı söylemek zorundayım; facebook hesabınızı en fazla DEACTIVE (yani pasif) konumuna getirebiliyorsunuz ki deaktif olan bir üyelik aktif de olabilir akabinde. Yani siz hesabınızı kapatmak istediğinizde en fazla hesabınızı pasif duruma getirebiliyorsunuz. Hesap pasif olduğunda kolayca tekrar aktif etmek de mümkün, bunun için log-in olmak yeterli. Facebook’a üyelik bildiğiniz üzere ücretsiz; ancak görüyorsunuz ki bunun üye olanlara aslında ağır bir maliyeti var; o da hesap bilgilerinin kullanım hakkının tamamen Facebook’a devrettiğiniz gerçeği. Bu bilgileri silemediğiniz için de Facebook zamanı geldiğinde dilediğince bu bilgileri kullanabilir; geçenlerde de bu yönde bir haber duyduk: Facebook istediğinde üye bilgilerini reklam sitelerine vs yerlere belirli bir ücret karşılığında verebileceğini açıklamıştı. Başka bir haber de şöyleydi: Facebook’da güvende değilsiniz; çünkü verdiğiniz ufak birkaç bilgiyle bile sahte kimliğinizi çıkarabiliyorlar! Haber bu kadar net ve acı bir gerçeği dile getiriyordu: Yani basitçe doğum tarihinizi, yerinizi yurdunuzu profilinize eklediğinizde gelecek olası tehlikenin boyutunu varın siz düşünün.
Facebook’a üyeyseniz ya da olacaksanız mutlaka almanız gereken önlemleri bilmelisiniz. Facebook şu an için İngilizce dilinde hazırlanmış bir site. Dolayısıyla ayarlarını bilmeniz ve değiştirmeniz için az da olsa bu dili bilmeniz gerekiyor; ya da bir yerden yardım alarak da bu ayarları yapabilirsiniz. Facebook’ta öncelikle sizin isminizi aradıklarında sizin profilinizi herkesin görmesini engellemeniz gerekiyor; yani sizin arkadaş listenizde olmayan birinin sizin bilgilerinizi görmesini engellemelisiniz; bunun için Privacy ayarlarına girmeli ve gerekli ayarları yapmakla işe başlamalısınız. Bunun yanında View Friends seçeneğine de azami dikkat etmeniz gerekiyor: Sizi arayan herhangi bir Facebook kullanıcısı sizin arkadaş listesinizi ve kişileri görebilir; ancak ufak bir ayarla arkadaş listenizin dışında kimsenin sizin arkadaşlarınızı görmemesi mümkün. Limited Profil (Sınırlı Profil) ayarı da çok önemli; zira arkadaş listenizde olan birinin sizin bazı özel bilgilerinizi görmemesini isteyebilirsiniz; bu gibi kişilere özel limitli tarifeyi uygularsanız başınız ağrımaz. Tüm bu ayarlar Facebook’la log-in olduğunuzda en yukarıda sağda göreceğiniz Privacy (Gizlilik) sekmesinde bulunuyor.
Bir başka bahsedeceğim konu da daha evvel dile getirdiğim dil sorunu. Türkiye’de 1,5 milyon kullanıcısı bulunan Facebook ingilizce olmasına rağmen nasıl bu kadar Türk’ü çekebildi diye düşünebilirsiniz. Doğrusu artık bazı ingilizce kelimelere öyle aşina olduk ki hiç bilmeyenimiz bile bu kelimeleri tanır hale geldiler; ne de olsa bilgisayar kullanmak ve internette sörf yapmak az da olsa ingilizce bilgisi gerektirir. Ancak İngilizce olan Facebook’un bu dilden bihaber olanlar için kapalı bi kutu olduğunu söylemek yanlış olmaz; özellikle yukarıda bahsettiğim gibi Privacy ayarları yapılmadığı takdirde gerçekten Facebook çok tehlikeli bi hale gelebilir kullanıcı için; buna dikkat etmek gerekiyor. Şimdi zararsız gibi görünen bu sosyal ağın ileride başınızı ağrıtmaması için kendi çapınızda gerekli önlemleri almanız yerinde olur.
Facebook da sansüre uğrayan yani yasaklanan sitelerden biri olma yolunda hızla ilerliyor bu arada; Suriye’de güvenlik nedeniyle Facebook sitesine giriş yasaklanmış durumda; bunun yanında bazı organizasyonlar ve şirketler de kendi bilgisayarlarında bu ağa ulaşımı sınırlandırmışlardır. Ayrıca bazı üniversiteler de dünya çapında bu uygulamaya gittiği biliniyor. Yakında ülkemizde böyle bir sınırlama getirilir mi bilinmez ama Facebook günden güne hızla gelişiyor ve böyle hızla büyüyen bir ağın kimlere neler kazandırdığını ve kalanlara neler kaybettirdiğini zaman gösterecek.
Genelde Facebook’un olumsuz yanlarından bahsettim; ancak olumlu yanları da var elbette; ama dediğim gibi riskleri bu denli çok olan bir şeyin artılarını sayamazdım. En iyisi mi Facebook hesabı edinmediyseniz bir kez daha düşünün. Hesabı olanlar ise güvenlik uyarılarını mutlaka dikkate almalılar.

Tips:

- Facebook sayfasına her girdiğinizde hesabınız otomatikmen açılıyorsa otomatik log-in olma devrededir; başka bir hesabı açmak için o hesap açıldığında en yukarıda sağda LOG OFF seçeneği var, onu seçmeniz yeterli, bu şekilde hesaptan çıkarsınız. Bundan sonra da kullanıcı mail'i ve şifresi girerken alttaki kutucuğun işaretini kaldırırsanız bir daha otomatik giriş de olmaz.


Not:
Facebook ile ilgili bu konu yeni bilgiler geldikçe güncellenecektir.

Son Düzenleme: Soul_Reaver ~ 25 Ocak 2008 13:35
Z1mBaBwE
25-11-2007, 22:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

valla facebook falan değilde herhalde hala MSN ne takılcaz Kahkaha

ceryan67
25-11-2007, 23:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
527 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2006

Baştan sona okudum. Durumu özetler nitelikte bir yazı olmuş. Bahsettiğiniz gibi Facebook'un olumlu yönleri olduğu gibi olumsuz yönleri de var. Sosyalleşme adına kurulan faydalı grublar olduğu gibi, tahrik edici durumlar da söz konusu. Türkiye karşıtı bir grup gözüme çarptı benim de. Tabi bu grubu görenler de karşı tepkilerini sergileyecekler. Böyle bir çatışma ortamının olduğu da görülüyor. Kullanıcı bilgilerinin tamamen silinmemesi de hiç iyi değil. Bakalım ilerleyen zamanlarda nasıl bir manzara ile karşılaşacağız?

XxXDaRKoXxX
26-11-2007, 13:46   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

şahsen facebook gibi yerleri sevmiyrum ne bir blog um ne bir my space ne de facebook um ve sevinçliyim:)

Sadece msn space m var:)
Kişi zaten ziyatret etmez 20-30 foto koyarım çıkarım:)
Yani insanları artık bu internet ve sosyal ağlar daha da Asosyal yapabiliyor:(

ReaL_isT
26-11-2007, 19:49   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

asosyal olmak kötü birşey mi bilmiyorum ama kişisel bilgilerin gizli kalması gerektiğine inanıyorum.

XxXDaRKoXxX
26-11-2007, 20:52   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,720 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007
ReaL_isT
asosyal olmak kötü birşey mi bilmiyorum ama kişisel bilgilerin gizli kalması gerektiğine inanıyorum.
Asosyal olmak insanın hayatının tamamen tek bir şeyden ibaret olması ve monoton gibi olmasını sağlıyor.

Komşuluk ilişkileri kalmıyor.
Futbol oynamıyor.

Yani heyecan kalmıyor.Yani sağlığımız için de çok kötü:)

ReaL_isT
26-11-2007, 21:59   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

dünyanın en büyük bilim adamlarından bazılarına da asosyal yakıştırması yapabilirsin ama bu onların içinde heyecan olmadığı anlamına gelmez. Muhtemelen yaptıkları işten büyük heyecan duyuyorlardır. O yüzden asosyal olmak iyi mi yoksa kötü mü tartışılır. Tabii ki facebook gibi sitelerle sosyal olmaya çalışmakta saçmalık

viking20
26-11-2007, 23:18   |  #8  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[şahsen facebook gibi yerleri sevmiyrum ne bir blog um ne bir my space ne de facebook um ve sevinçliyim:)](alıntı)
aynen,hiçbirine bulaşmadım valla bende sevinçliyim.
elvis32,
yazını sonuna kadar okudum,üşenmeyip hazırlamışsın,riskleri\tehlikeleri  göstereren uyarı mahiyetinde bir metin ortaya çıkmış,haklısın bencede teşekkür.

uGuR.uK
27-11-2007, 17:03   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ya bunlar sosyal ag olurmu bole, asosyal ag bunlar asosyal. otur bilgisayarın basına yaz yaz dur, sanal muhabet o kadar, ordakilerin hepsi tanısıp kaynasıp bulusup adam gibi iyi bi arkadaslık veya iliski kuruomu? yok, zamanı bos olanların takıldıgı sorada kurtulamayıp iyice battıkları gereksiz seyler bunlar, hic bulasmadım bulasmamda. benim cevrem, yani gercek cevrem bana yeter...

Zülfikar
27-11-2007, 17:42   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
135 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007
elazigli
ya bunlar sosyal ag olurmu bole, asosyal ag bunlar asosyal. otur bilgisayarın basına yaz yaz dur, sanal muhabet o kadar, ordakilerin hepsi tanısıp kaynasıp bulusup adam gibi iyi bi arkadaslık veya iliski kuruomu? yok, zamanı bos olanların takıldıgı sorada kurtulamayıp iyice battıkları gereksiz seyler bunlar, hic bulasmadım bulasmamda. benim cevrem, yani gercek cevrem bana yeter...
BeğendimAlkış

aynen katılıyorum kardeşimize....
Ayrıca yazıyı yazan arkadaşa da çok teşekkür ederimm...Bende sonuna kadar okudum.Eline sağlık.Alkış

uGuR.uK
27-11-2007, 23:28   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
Zülfikar
elazigli
ya bunlar sosyal ag olurmu bole, asosyal ag bunlar asosyal. otur bilgisayarın basına yaz yaz dur, sanal muhabet o kadar, ordakilerin hepsi tanısıp kaynasıp bulusup adam gibi iyi bi arkadaslık veya iliski kuruomu? yok, zamanı bos olanların takıldıgı sorada kurtulamayıp iyice battıkları gereksiz seyler bunlar, hic bulasmadım bulasmamda. benim cevrem, yani gercek cevrem bana yeter...
BeğendimAlkış

aynen katılıyorum kardeşimize....
Ayrıca yazıyı yazan arkadaşa da çok teşekkür ederimm...Bende sonuna kadar okudum.Eline sağlık.Alkış

eyw saolasınBeğendimBeğendim

yas
29-11-2007, 13:32   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Ekrandan ekrana sosyallik mi olur kardeşim ya...

Tutar mı yerini beraber maç yapmanın, balık tutmanın, çekirdek kabuğu tepesinin etrafında saatlerce geyik çevirmenin? En çok ne yapmaktan hoşlanırsın sorusunun en güzel cevabı; "Arkadaşlarla olmaktır" bana göre. Kafa dengi arkadaşlarla olalım biz yapacak birşey elbet buluruz hesabı :)

Yakınlaştırır mı insanı sinema, kafe ya da sahil kenarları kadar? Dememişler mi samanlık bile seyran olur yeter ki iki gönül birarada olsun diye? Araya km. girdikten sonra birbirine gül resmi göndersen ne göndermesen ne?

Karşındakinin gözlerinin içine bakamadıktan sonra neye yarar webcam'den sohbetler? Hıı?

Ama hakkını vermek lazım. Eski dostlarla buluşmak da güzel! Takılacak arkadaş sayısı artırıyor ne de olsa :)

eolos
29-11-2007, 14:24   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bana göre bilgisayarda bir insan sosyalleşemez yani saçma bişe olur facebookum var ben sosyalim demek. dısarısı sosyal insaları bekliyor cıkın gezin tamam facebookunuzda olsun ama ona mahküm olmayın

theironman
30-11-2007, 09:54   |  #14  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook hakkında herkesin kendince bir görüşü var, yorumlarınızı okudum. Elbette Facebook bir sosyalleşme mecrası değil, ama öyle görenler de var, görüşlerine saygı duymakla beraber benim bu kanıda olmadığımı da söylemem gerek. Sonuçta işi abartmadıktan sonra Facebook da kullanılabilir pekala, yeter ki gerekli önlemleri alabilelim; çünkü bilmediğimiz bir şeyi kullanıyorsak bunun bize zarar verme olasılığı çok fazladır. Ayarlardan anlamayan arkadaşların sorularını da bu bölümde şahsen kabul ediyorum, ya da özel mesaj da atabilirsiniz. Default ayarlar kesinlikle yeterli değil, her kullanıcı mutlaka Privacy'e girmeli.

erdem187
01-12-2007, 19:28   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

ne facebook a üye oldum..nede olmak isterim..eğer sosyalleşmek buysa ben sosyal olmiyim yeter ki....

Raziel
06-12-2007, 20:04   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
936 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

facebook hesabı alanların da almayanların da bilmesi lazım bunları.

uGuR.uK
06-12-2007, 22:49   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

elvis gercekten guzel acıklamısın, bu gibi seyler cok onemli aslında. artık yüzyüze gordugun adamı doru duzgun tanıyamıosun orda kime güvenebilirsinki? adamlar hertürlü bilgini kullanabilio, hatta o admin bozuntularını gec facebook yonetimi bile ücret karsılıgında kullanıcı profil ve bilgilerini diger sirketlere satabilecegini acıklamıstı duymuşsunuzdur...

theironman
07-12-2007, 08:52   |  #18  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kullanıcı sayısı günden güne katlanıyor, o yüzden artılarıyla eksileriyle bu konuyu ele almak lazımdı; bu sosyal ağ hakkında fikri olanlar da paylaşabilir, hepimiz öğrenmiş oluruz.

betulmk
07-12-2007, 10:14   |  #19  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

elvis arkadaşım benim ilk üyeliğimi iptal ettiler sebebini bilmiyorum.ve geride alamadım tuhaf olan ilkin hiç bilgi yazmamıştım daha sonra bilgi güncelleyin diye uyarı geldi bende değişiklik yaptım sonra facebook üyeliğim iptal edildi..aynı adresten almaya çalıştım alamadım bizle baglantıya geçin diye mail aldım ama dönen olmadı.sonra bütün facebook u tek tek kontrol ettim ama sonuç çıkmadı.sonra yeniden başka adresle aldım tekrar aynı sorun var...Çözemedim yani bi kaç kişiye danıştım onların bilgisi yok yani her facebook kullanıcısı bilinçli değil yazdıklarına katılıyorum eger bu konuda bilgin varsa paylaşımını bekliyorum...Emeğine saglık :))

theironman
07-12-2007, 10:48   |  #20  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook üyeliği iptali kolay kolay gerçekleşen bir durum değil; kaldı ki Facebook üye kaybetmemek adına hesabını kapatmak isteyenlerin bile "neden hesabını kapatıyorsun" sorusunu her şekilde kullanıcısına yöneltiyor ve nedenini anlamaya çalışıyor. Deaktif etmekten öteye de hesabınızı yokedemiyorsunuz. Senin de bilgilerin büyük olasılıkla silinmemiştir ancak Facebook'un senin isteğin dışında hesabını kapatması gerçekten ilginç; pek karşılaşılan bir durum da değil.

Geçenlerde haberlerden okumuş ya da görmüşsündür belki: Ünlü bir dansözün (Sibel Gökçe'ydi yanılmıyorsam ismi) bu hesabı kapatılmıştı Facebo0ok tarafından. Nedeni ise hesabını başka amaçlar için kullanmaktı, artık fanlarının toplandığı bir yer olmuştu hesabı. Senin böyle bir durumunun olduğunu da sanmıyorum; yani durduk yere böyle bir işleme gitmez Facebook. Ayrıca yeni bir hesap açarken de zorlukla karşılaşman da normal değil.

betulmk
07-12-2007, 11:20   |  #21  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

ya elvis anlamdımki ben farklı bişeyde yapmadım çok ünlü biride değilim ki  fan oluşturayım hala anlanmadım bu hesaptada aynı durum söz konusu ama tuhaf olan hiç bir şey yapmamam ama gıcık olmaya başladım peki mesaj sınırlaması var mı?bir de tanımadığım kimseyi eklemedim ama heklenmiş olabirmiyim bilgilerim olmamasına ragmen yönetici tarafından iptal edilmiş olabilir mi?

theironman
07-12-2007, 11:27   |  #22  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hacklenmiş olsan o zaman hesabına hiç erişemezsin, şifren yanlış türü bir hata alırsın. Yeni hesap açtıktan sonra Facebook buna engel koymaz ki, mantıksız yani. Kullanıcı adını ve şifreni girdiğinde ne hatası alıyorsun? Bir de aynı mail adresiyle hesap açıyorsan belki sorun çıkıyor da olabilir.

betulmk
07-12-2007, 11:51   |  #23  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

başka adresle aldım ama sanırım heklemdim burayı çok iyi kullanan biri tarafından eski hesabımı alamıyorum ki evet şifre hatası olarak geliyor ama giremiyorum bende başka adresle aldım ama ordada aynı hata var garip ve düşündürücü bir durum ama gerçekten ne yaptıgımı çok merak ediyorum valla bilmediğim şey ne acaba:))evet mesaj engeli filan var ama eski hesap nanay yani alamıyom onu ...Bilmiyorum hepsini tektek tercüme ettim yok valla bir türlü sorun ne onu hala bulamadım...

theironman
07-12-2007, 13:26   |  #24  
theironman avatarı
OP Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

o zaman sen bir yerde yanlış yapıyorsun; ya şifreni yanlış giriyorsun ya da şifreni yanlış biliyorsun. Öbür türlü Facebook'tan kaynaklanan bir problem değil bu, sanmıyorum. İlk hesabına erişememenin nedeni belki şifrenin başkalarınca çalınması olabilir, ancak yeni bir hesap açtığında da bu başına geliyorsa sorunu kendinde aramalısın o zaman. e-mail adresin ve beraberinde şifreni girdiğinde problem olmaması gerekiyor.

betulmk
07-12-2007, 13:37   |  #25  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

şifre problemi eski hesabım iptal edildiğinde oldu yenisinde şifre sorunu yok sadece üyelik iptalimin gerçekleşeceği uyarısı geliyor..öbüründe heklendim ama burda şifre hatasından kaynaklı değil ...ama seni gerçekten tebrik ederim bazı uzman abilerime sormama ragmen senin gibi cevap veren olmamıştı tebrik ederim sadece bir kişi hariç oda prof tur.kendini bilir ama gerçekten tebrikler..sorun üyelik iptalim şifre değil:)saol