ana kart işlemci elektirik sorunu

Banned
27-11-2008, 22:49   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

arkadaşlar foruma yeni üye oldum öncelikle herkese merhaba.
şimdi meseleye girelim -acil yardıma ihtiyacım var- benim pc format atıldıktan sonra yaşanan elektirk dalgalanmasından dolayı problem çıkarıyor problem şu: bilgisayar açılıyor normal xp ye geçiyor ve  bazen aşırı yüklediğimde; meseela nette bir kaç sayfayı ziyaret edip arka tarafta nero çalıştığında byük programlar çalıştığında kendiliğinden ekren gidiyor ve monitör düğmesindki ışık yanıp sönüyor ama ekranda bişey yok kasa bu esnada çalışıyor işlemci ışığı sürekli -kırmızı olan- yanık kalıyor bu esnada ben reset çekiyorum fakat başta iki üç tane uzun dıııt hatası veriyor ve yine açılmıyor pc.   ana kart pilini çıkarıp 20 dk felan bekleyip pili tekrar takıp çalıştırdığımda normal çalışıyor fakat pc yi zorladığımda tekrar aynı sorunlarla karşılaşıyorum, bilgisyar açıldığı ve ekran geldiği zamanlarda  biosa girip bir ANOrmallik var mı diye baktığımda biosun tüm sayfası ve yazıları birbirine girmiş halde okunmaz şekilde açılıyor aynı durum bazen xp çalışırkende oluyor xp de yazılar birbirine giriyor. rami felan çıkarıp geri taktım sorun aynı değişmedi. arkadaşlar benim bu sorun format atıp yeni korsan xp kurmam ve elektirik dalgalanmasından sonra oldu ayrıca şu var benim hdd formattan önce 40-40 iki ye bölünmüş 80 gb lık bir hdd idi ben format ve xp kurulumu sırasında ben bu iki c ve d yi birleştirdim tek başına 80 gb yaptım acaba hdd botu mu silindi tamire vermeyi düşünüyorum tamir gerekmeyen bir problemse problemim yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca; acaba işlemcim mi yandı eğer yandı ise bunu nasıl tespit ederiz.

pc özelliklerim:
2.8 ghz çift çekirdek
512 mb ram
128 ekran kartı
80 gb hdd
foxcon ana kart
işletim sistemim korsan bura arada

Son Düzenleme: Banned ~ 27 Kasım 2008 23:05
recep34
28-11-2008, 02:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
413 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

işlmeci veya bir parça yansa makina hiç açılmaz.elektrik kesilmesi sırasında anakart güç kaynağı veya  ekran kartı zarar görmüş olabilir.Makinada overclok varmıydı ? her ihtimale karşı bios pilini takıp çıkartın.Ama elektrik'ten kaynaklı sorun olduğu için büyük ihtimal teknik servis çözer gibi.açılıştaki üç bip anakart veya ekran kartı sorunudur..bipler için bu syfaya bakın.

Alparslananadolu
28-11-2008, 09:24   |  #3  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

"Biosun tüm sayfası ve yazıları birbirine girmiş halde okunmaz şekilde açılıyor" yazdığınıza göre sorun donanımsal. XP'de sorun aramayın. Anakarttaki kartları teker teker çıkartıp deneyin.

Banned
28-11-2008, 17:25   |  #4  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

arkadaşlar öcelikle teşekkür edrim verdiğiniz bilgiler için şimdilik ekran kartını çıkarıp taktım ve şu an bozuk pc olan ama şimdi çalışan pc den yazıyorum buraya yani pc düzeldi ama bakalım tekrar aynı sorunlar çıkacak mı daha sonra. biraz zorlayalım pc yi

bu arada arkadaş overlock varmıtdı diye sormuş hayır yoktu pc de böyle bir uygulama yapmadım

Son Düzenleme: 36 boys ~ 28 Kasım 2008 17:26