[DONANIM] Anakart mı hdd mi

HPQ-User
16-09-2012, 13:08   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Öncelikle iyi günler..

Olayı direk anlatıyorum.. Windows 7 kullanıyorum

Öncelikle pcyi açtım , tamamen açıldı masaüstündeyim, ekranda mor mor çizgiler var farklı şekillerde ekran bozuk gösteriyor ekran kartına bakıyorum hiçbir sorun yok tamamen çalışıyor gözüküyor

-dxdiag dan bakıyorum sorun yok.

-aygıt yöneticisinden bakıyorum sorun yok.

-driver güncelledim hala aynı.


-everestden baktım sorun yok ekran kartım gözüküyor..

oyunlara girdiğim zaman bir zaman sonra ekran donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor.

sistemin kötü ondandır diye düşünmeyin şu ana kadar çalıştırmadığı oyun yok ve devamlı girdiğim bir oyuna girerken soru yaşıyorum ve bu bütün oyunlarda öyle..yani oyundan kaynaklı da değil

-*-- biostan hdd yi göremiyorum.

-*- anakartın sıcaklığı 78-80 civarında

çıldırmak üzereyim acaba windows 7 den mi oldu diye şüpheleniyorum çünkü xpde sorun yoktu windows7 yi kurdum yaklaşık 2-3 hafta sorunsuz kullandım derken pat! böyle bi saçmalıkla karşı karşıyayım aslında hdd den şüpheleniyorum ama hdd yanmış olsa neden pc açılsın ve normal şekilde oyunu oynayabileyim oyunu oynadıktan 5-10 dk sonra bozuluyor. şu anda bozuk olan pcden yazıyorum yani pc ye girebiliyorum ancak oyunlara girdiğim zaman donup kalıyor ve mavi ekran gelip reset atıyor..

yaklaşık 10 senedir pc lerle az çok uğraşıyorum bi anlam veremedim ben bu işe gerçekten bi yardımı dokunan büyük hayır işler..
biliyorsan üye değilsen bile gel cevapla be kardeşim vallahi çok makbule geçer..

selametle

Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 16 Eylül 2012 15:55
Selçuk İslamoğlu
16-09-2012, 15:59   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Ana kartın sıcaklığı biraz yüksek evet...

Ekranda mor çizgilierin oluşması biraz garip, ama monitör veya monitöre giden kablolara bakmayı düşünmüş müydünüz? Yani aslında anakart veya ekran kartından olmayabilir durum.

Kapalı Hesap (128169)
16-09-2012, 17:32   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Büyük ihtimalle PSU' dan kaynaklandığını düşünüyorum. Anakartın sıcaklığı bana da yüksek geldi fakat olayla ilgisi yok zannımca. Fanları ve kasayı açıp temizlemenizi öneririm fakat bu tam bir çözüm olamayabilir sadece yüksek sıcaklılara karşı bir çözüm getirir. Selçuk Bey' in dediği gibi kasaya bağladığınız kabloları, özellikle monitör kablosunu kontrol etmekte fayda var.

PSU' dan kaynaklandığını söylemiştim. Power Supply yani Güç Kaynağı bozulmuş olabilir ve sisteme tam güç veremiyor olabilir veya eğer daha önce çıkarıp taktıysanız kabloları tam olarak düzgün takamamış olabilirsiniz. 

Ayrıca kasayı açtığınızda sadece PSU' ya değil, diğer donanımlara da bakın, kontrol edin belki onlarda olan bir yanma olayı olabilir.