ANAKART SIVI teması ilerler mi?

OsmanUygur
14-02-2020, 08:09   |  #1  
OsmanUygur avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2020

Arkadaşlar merhaba,

Çok vaktinizi almak istemiyorum,  yakın zamanda Monster A7 V1.1   2.el  olarak bir tanıdığımdan aldım, yazacağım durumdan hali hazırda onunda bilgisi yoktu, bilgisayarı aldığım zaman sol ctrl ve sağ ok tuşuna kadar klavyede (çalışıyor) tuşlarda yumuşama sertlik tuhaf bi durum vardı, space tuşu gömülü kalıyordu, servise aldığım gibi götürdüm, 420 tl klavye değişeceğini söylediler, fakat pc nin anakartında ufak sıvı teması varmış, bu kaza muhtemelen 6 ay 1 sene öncesine kadar oldu ve pc kullanılmadı, sıvı teması orada kurudu belli ki.

Gelelim neden zamanınızı aldım, ben teyit ettim, ama, belki içimi rahatlatacak cidden bilgisi olmayan tahmini yorum yapmasın, tahminiden kastım benim pc ile alakalı değil, sorum şu, her anakart sıvı teması ilerler mi, çalıştıkça makinenin anakartı zamanla iflas eder mi, başka yerlere ilerler mi? Bana sıvıya sokup tamir etme teklifine Monster yetkili servisi sıcak bakmadı, ilgi alakanız için teşekkürler.

Sistem Bilgilerim
excel_mustafa
14-02-2020, 16:56   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

sıvıdan kastın çay, kahve gibi kir bırakacak bir içecekse anakartın tinerle temizlenmesi gerekir. su ise iyice kurutulmalı kalorifer üzerinde. 

klavyeyi internetten ikinci el alırsan daha uygun fiyata hallolabilir. veya usb klavye de kullanabilirsin çok daha ucuza.