Anakartımın markası MSI MS-7103 Bu da (temsîlî) resmi;
Bunlar da benim anakartın resimleri;
Şu son resimde yer alan ve toplamda 8 parçadan müteşekkil ufacık maddeler ikinci resimde yer alan ucu mavi hortumlu kabloya aidtirler. Ben bunları tek bir kablo zannederek çektiğimde 8i birden elimde kaldı. Şimdiyse bunların ilk durumda ne şekilde sıralandıklarını (ve eğer bu da önemliyse) ne tarafa doğru dönük olduklarını bilemiyorum. Anakart üzerindeki diğer kabloları ise doğru yerlere taktığımı düşünüyorum...
Sorun; bilgisayarımın açılmıyor olması. Sorunun buradan (bu kabloları doğru bir şekilde yerleştiremememden) kaynaklandığını düşünüyorum. Daha evvel anakartlarını yakından izleyen veyâ bilgi sâhibi arkadaşlarımın bu konuda yârdımcı olmaya çalışmalarını ricâ ediyorum.
Sözünü ettiğim bu kabloya bağlı maddelerin isimleri üzerlerinde yazıyor. İsimleri; MIC POWER, MIC GRD, MIC IN, HPOUT L, HPOUT -L, HPOUT R, HPOUT -R, GROUND
Kasadan epey gürültülü sesler gelmekteydi, kasayı açtım, derken bir merâk netîcesi anakartı yakından incelemek istedim. Sonra yukarıda ifâde ettiğim gelişmeler yaşandı. Şimdi ise o gürültüye râzıyım, yeter ki kasa çalışsın.