Android 5.0'da görmek istediğimiz 10 yenilik

CHIP Online
14-08-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in bir sonraki "büyük" sürümü "Lime Pie" hangi yeniliklerle gelebilir?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... -yenilik_35271.html

Galaxy Nexus ile 2011'in sonlarında ortaya çıkan mobil işletim sistemi Android 4.0 ve Nexus 7 ile gelen Android 4.1 "Jelly Bean"i her ne kadar çoğumuz kullanamasa da, artık onları yakından tanıyoruz. Peki Google'ın "Lime Pie" kod adı altında geliştirdiği Android 5.0 hangi yeniliklerle gelecek? İşte Android 5.0'dan umduklarımız.


1. Performans profilleri: Yatmadan önce telefonunuzu ayarlamak bazen sıkıntılı bir iş olabiliyor. Android 5.0'da performansı daha iyi ve otomatik olarak yönetecek bir işleve ihtiyaç duyulduğunu düşünüyoruz.


2. Daha iyi çoklu cihaz desteği: Google, Android'li telefon ve tablete sahip teknoloji severlere faydalı işlevler sunsa da unutulmuş bazı alanlar yok değil. Örneğin Play Store yoluyla indirdiğiniz bir filmi cep telefonunuzla seyretmeyi bırakıp buna tablette devam  etmeniz mümkün olmuyor. Google'ın Android 5.0'da bu sorunu düzeltmesini umuyoruz.


3. Gelişmiş sosyal ağ desteği: Android, kutudan çıktığı haliyle önemli bir sosyal ağ desteği sunmuyor. Sosyal widget'ların çoğu, donanım üreticileri tarafından sağlanıyor. Google, kendi sosyal ağı Google+'ı tanıtmakta iyi bir iş çıkarıyor olabilir, ancak diğer sosyal ağlarla daha sıkı bir entegrasyon sağlaması gerekiyor.


4. Çizerek yazma: HTC ve Sony, Swype stili yazma çözümlerini ceplerinde sunuyor. Benzer bir özelliğin Google tarafından Android 5.0 ile sunulmasını istiyoruz.


Tüm Konu: Android 5.0'da görmek istediğimiz 10 yenilik

Kaynak: www.chip.com.tr