Android antivirüsleri testte!

CHIP Online
10-09-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android için geliştirilen antivirüsler be kadar başarılı? Cevabı bu dev testte gizli!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... i-testte_35786.html

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Bağımsız virüs laboratuvarı AV-Comparatives, Android'li cihazlara yönelik 13 güvenlik çözümünü kapsamlı olarak test etti ve puanlandırdı. Test sırasında çözümlerin sadece tehlikeli uygulamaları algılama işlevi değil, pil ömrünü nasıl etkilediği gibi etkenler de gözden geçirilmiş.


13 Mart 2012 ile 13 Temmuz 2012 tarih aralığına ait 18.021 zararlı uygulama örneğini kullanan AV-Comparatives, zararlı APK dosyalarını ilk önce elle taramış ve ardından yüklemeye çalışmış.


Testin sonuçlarına göre avast! Mobile Security, Bitdefender Mobile Security, ESET Mobile Security, F-Secure Mobile Security, IKARUS mobile.security, Kaspersky Mobile Security, Qihoo 360 Mobile Safe, Trend Micro Mobile Security ve TrustGo Antivirus & Mobile Security; yani 13 adaydan 9'u, yüzde 98 ile yüzde 100 arasında zararlı yakalama oranına ulaşıyor.


Bitdefender, ESET, F-Secure, Qihoo 360, Trend Micro ve Webroot TrustGo uygulamalarının reklam içeren uygulamaların neredeyse tümü için uyarı gösterdiği söyleniyor. Avast, Ikarus, Kaspersky, McAfee ve Sophos ise firmaya göre sadece bazı adware'ler için uyarı görüntülüyor.


Pil ömrü testlerine geldiğimizde ise AV-Comparatives'in test ettiği tüm programların bir günde yüzde 3'ün altında pil tükettiği ortaya çıkmış.


<span style="text-decoration: underline;">AV-Comparatives'in test sonuçlarını sonraki sayfamızda tablo olarak görebilirsiniz!</span>


Tüm Konu: Android antivirüsleri testte!

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Kaynak: www.chip.com.tr