Android'de Selfmite tehlikesi geri döndü!

CHIP Online
13-10-2014, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sadece birkaç ay önce pek çok Android'i vuran tehlike geri döndü; hem de artık çok daha saldırgan!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... ri-dondu_50048.html

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

SMS üzerinden yayılan ve sadece birkaç önce çok can yakan Android zararlısı Selfmite'in yok olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Baş belası solucan yeniden ortaya çıktı. Üstelik çok daha saldırgan bir şekilde...


Haziran ayında tespit edilen ilk Selfmite versiyonu, kontak lisesinde olan kişilere, zararlı bir uygulamanın APK dosyasına ulaşan bir link gönderiyordu. Bu yemi yutup merak ederek linke basanların telefonuna zararlı bir uygulama iniyordu. Bu şekilde hızlı bir şekilde dağılan Selfmite'a karşı önlemler alındı ancak Selfmite şimdi yeniden hortlamış gibi görünüyor.


Selfmite.b ismi verilen yeni versiyon yaklaşık 100 telefona bulaşmış durumda ve 10 gün içinde toplam 150 bin kişiye sms atmış bulunuyor.  Bu kadar küçük bir bulaşma oranına rağmen bu kadar geniş bir yayılma çabası göstermesi, onun ne kadar saldırgan olduğunu gösteriyor.  Bulaştığı her cihazdan günde 150, 10 günde 1500 sms gönderebilen bu zararlının, kullanıcıların telefon faturaları için de bir kabus olduğunu unutmamak gerekiyor. Bazı telefon operatörleri bu aşırı mesajlaşmanın normal olmadığını tespit ederek virüslü telefonları engelleyebiliyor ancak bunun bir garantisi de yok. Dolayısıyla bir arkadaşınızdan telefonunuza, bir uygulama indirmenizi söyleyen bir SMS gelirse, linke basıp da uygulamayı indirmeye kalkışmamanızı tavsiye ediyoruz.

Tüm Konu: Android'de Selfmite tehlikesi geri döndü!

Resimlerle: Android 4.4 KitKat'lı cep telefonları!

Kaynak: www.chip.com.tr