Android'e bir yeni özellik daha!

CHIP Online
10-08-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'dan geç kalan, ama kısa sürede herkesin zevkle kullanacağı bir özellik daha geliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... lik-daha_41945.html

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Günümüz akıllı telefon teknolojisi her ne kadar büyük bir hızla gelişiyor olsa da birçok farklı noktayı atlıyor. Sürekli kendisini yenileyen Android işletim sistemi, kullanıcılarına sağladığı özgürlüğü devamlı olarak ilerletme peşinde ama bazı fikirler, gereğinden çok geç devreye giriyor.


Eğer bir akıllı telefon kullanıyorsanız, kilit ekranı olmazsa olmazınız demektir. Android sahiplerinin büyük bir çoğunluğuysa "secure unlock mode" ile telefonlarını kilitliyor ve çizdikleri kendilerine has şemalarla tuş kilidini açıyor. Fakat bu mod, aynı zamanda telefon ekranından ulaşılabilecek uygulama kısa yollarının büyük çoğunluğunu yok ediyor.


Google'ın Amerika'da aldığı yeni patent sayesinde artık şema çizimli tuş kilitleri hem bolca kısa yola ulaşmamıza imkan tanıyacak, hem de akıllı telefonların kullanılabilirliğini büyük oranda artıracak.


Alınan patente göre, kullanıcıların hazırlayacağı kilit açma şemalarının her birisi, farklı bir uygulamayı açmamıza imkan tanıyacak ve bu sayede şema çizimi ardından telefonumuz istediğimiz uygulamaya geçiş yapacak. Temelde çok basit olan bu sistem hakkındaki en büyük soruysa ne zaman son kullanıcının beğenisine sunulacağı. Zira bilindiği kadarı ile Android 4.3, klasik tuş açma sistemini kullanılıyor.

Tüm Konu: Android'e bir yeni özellik daha!

Resimlerle: Android 4.3'ten ekran görüntüleri!

Kaynak: www.chip.com.tr