Android'in kilit ekranına widget ekleyin!

CHIP Online
12-10-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'in kilit ekranına pek çok uygulama için özel widget'lar ekleyebileceğinizi biliyor musunuz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... -ekleyin_49969.html

Resimlerle: Hangi uygulama, ne kadar veri tüketiyor?

Android 4.2'den beri kullanıcıların Kilit Ekranı'na Widget yerleştirme imkanı bulunuyor. Ancak çoğu kullanıcı bu özelliğin farkında olmadığı gibi, bilenler de uyumlu uygulamalar bulamadıkları için özelliği kullanmaktan vazgeçmiş olabiliyor.


Android kullanıcıları için birkaç önemli uygulamanın Kilit Ekranı'na nasıl widget olarak yerleştirilebileceğini inceledik. Böylece Android kullanıcılarının hayatının çok daha kolaylaşacağını tahmin edebilirsiniz.


Başlangıç
İlk olarak ayarlar menüsüne girerek Kilit Ekranı üzerinde widget kulanımına izin veren güvenlik ayarını açmanız gerekiyor. Bunun için Android 4.2 ve üzerinde ayarlar menüsüne girin. Güvenlik sekmesine gidin ve Widget'lara İzin Ver seçeneğini işaretleyin. Şimdi kilit ekranında, saati tutarak parmağınızı aşağıya doğru kaydırın. Hemen ardındna, parmağınızı sağa kaydırdığınızda yeni Widget'lar eklemek için bir artı işareti göreceksiniz. Bu işarete dokunarak mevcut widget'ların listesini açacaksınız.


Eğer "saf Android" kullanıyorsanız, Kilit Ekranı'nda parmağınızı sola kaydırdığınızda kamera uygulamasını da açabilirsiniz. 


Ve kullanabileceğiniz widget'lar... Yazımızın devamında...



Tüm Konu: Android'in kilit ekranına widget ekleyin!

Resimlerle: Hangi uygulama, ne kadar veri tüketiyor?

Kaynak: www.chip.com.tr