Android'inizi temizlemenin 4 yolu

CHIP Online
16-07-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android cebiniz fotoğraf ve videolarla tıka basa doldu mu? İşte boş alan yaratma rehberiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... n-4-yolu_34779.html

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

Android cebinizle sıkça fotoğraf çekip HD videolar kaydediyorsanız, yüzlerce MB'lık yer kaplayan oyunların hayranıysanız, bir süre sonra boş alan sorunu yaşamanız kaçınılmaz. Boş alanınız azaldığında ise merakla beklediğiniz oyunu yüklerken hatalarla karşılaşmanız, yüksek çözünürlüklü bir video kaydederken videonuzun yarıda kalması mümkün. Bu yazımızda Android cihazınızdaki boş alanınızın nereye gittiğini bulmanıza yardımcı olacak 4 yolu sizlerle paylaşacağız.


Dahili özellik: Depolama ayarları


Boş alan konusunda ciddi bir sorununuz varsa, yani boş alanınızı göstercek bir uygulamayı dahi yükleyemiyoranız, öncelikle Android'in sunduğu işlevi kullanmalısınız. Bunun için Ayarlar > Depolama yolunu izleyin.


Açılan ekranda dahili depolama, dahili SD kart gibi depolama birimlerinde hangi içeriğin ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz. Böylece uygulamaların mı, fotorğaf ve videoların mı boş alanınızı tükettiğini görebilirsiniz. Kategorilere dokunduğunuzda Android, bir dosya yöneticisi açmaya çalışacaktır. Böylece gereksiz öğeleri elle temizleyebilirsiniz. Uygulamalara dokunduğunuzda ise uygulamaları kaldırabileceğiniz bir liste görüntülenir. Bu listede hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığını da görebilirsiniz.


Tüm Konu: Android'inizi temizlemenin 4 yolu

Resimlerle: İşte yeni Android; Jelly Bean

Kaynak: www.chip.com.tr