Android kullanımı giderek artıyor

CHIP Online
24-08-2013, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android işletim sistemi kullanan tablet ve telefonlar, oyunlarda rakiplerine işte böyle fark attı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... -artiyor_42204.html

İlk olarak akıllı telefonlar ile başlayan günümüz dokunmatik cihaz teknolojisi, akabinde görücüye çıkan tabletler ile bambaşka bir boyuta taşınmıştı. Dokunmatik ara birim sayesinde cihazla kolay bir şekilde etkileşime geçebiliyor olmaksa, pek tabii oyun yapımcılarının gözünden kaçmadı.


Geçen zaman içerisinde iyiden iyiye gelişen tablet teknolojisi, farklı bir rekabet sektörünü daha gündeme getirdi: Mobil oyun. Uzun süredir birçok firmanın rekabete tutuştuğu bu kolay ulaşılabilir platform, günümüzde öyle bir noktaya geldi ki büyük konsol üreticilerini bile geride bırakmayı başardı.


Yayınlanan yeni bir rapora göreyse Android akıllı telefon ve tabet kullanıcılarının oyunlara harcadıkları vakit, Nintendo 3DS ve Sony PS Vita'nın toplamını geride bırakıyor. Sony ve özellikle Nintendo için daha kötü haberse, Google Play gibi sanal ortamlar üzerinden ulaşılan oyunlara harcanan zamanın miktarında büyük ölçüde artış yaşanırken, el konsolları için üretilen oyunların satışları aynı ölçüde geriledi. Araştırmanın en can alıcı noktasıysa, Google Play üstünlüğünün, Nintendo ve Sony gibi markaların evleri olarak bilinen Asya / Pasifik pazarında yaşandığını göstermesi oldu.


AppAnnie'nin kendi sitesi üzerinden yayınladığı raporun içeriğindeyse şu sözlere yer verildi; "2013'ün ikici çeyreği için yaptığımız araştırmaların net sonucuna göre, tüketicilerin el konsollarından, tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlara geçiş yaptıklarını biliyoruz ve geçiş bir süre daha davam edeceğe benziyor."


Nintendo'nun bu değişim hakkında ne yapacağı hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyorken, Sony'nin, PS4'ün çıkışı ardından PS Vita fiyatını Amerika için 199 dolar, Avrupa içinse 199 Avro'ya çekeceği konuşuluyor.

Tüm Konu: Android kullanımı giderek artıyor

Kaynak: www.chip.com.tr