Android logosunun sırrı ortaya çıktı!

CHIP Online
31-03-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yeni Android'li ceplerde görünen Android logosunun altından, bakın hangi gerçek çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... ya-cikti_46271.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Yeni Samsung Galaxy S5'i açtığınızda, karşınıza "Powered by Android" logosu geliyor. Aynısı, henüz incelediğimiz yeni HTC One için de geçerli. Çok önemli bir şey gibi görünmese de bu Android logolarının Google'ın isteğiyle telefonlara yerleştirildiği ortaya çıktı.


Konuya yakın olan kaynakların dahili belgeler üzerinde yaptıkları incelemeler ve Google kaynakları, "Powered by Android" logosunun açılışta gösterilmesinin bir zorunluluk olduğunu söylüyorlar. Yani üreticilerin Mobil Hizmetler sertifikası alabilmesi için bu zorunluğa uymaları gerekiyor. Bu durum, Google'ın mobil işletim sisteminin üzerinde yapılan değişikliklerden pek memnun olmadığının bir işareti. Hatırlarsanız Samsung'un Note Pro tabletine eklediği yoğun TouchWiz işlevleri, Google'ın canını sıkmıştı.


Belki bizim için çok önemli değil ancak bu zorunluluk, Google'ın kullanıcıların kullandıkları işletim sistemini bilmelerini istediğini de gösteriyor. Bu yeni zorunluluğun sadece yeni cihazları değil, güncellenecek olan eski cihazları da kapsıyor olması muhtemel.

Tüm Konu: Android logosunun sırrı ortaya çıktı!

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr