Android Market: Google'ın çevrimiçi mağazası

CHIP Online
27-10-2008, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google da cep telefonları için çevrimiçi mağaza işine girdi. İşte karşınızda Android Market...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Andr ... -magazasi_9317.html

iPhone için uygulama satışında bulunan App-Store'un başarısına binaen Google da Android Market'i açıyor. T-Mobile G1'in ABD'deki pazar başlangıcına paralel olarak telefon için programlar sunan çevrimiçi mağaza da açılmış oluyor.

Ticari model
Şu an için Android Market'te yaklaşık 50 ücretsiz program bulunuyor. Bugünden itibaren geliştiriciler 25 dolar karşılığında mağazaya kaydolabiliyor ve programlarını Android Market üzerinden dağıtabiliyorlar. 2009'dan itibaren platform ücrete tâbi araçlar da sunacak. Geliştiriciler yüzde 70'lik bir kâra iştirak oranından faydalanabilecek; bu oran Apple App Store'ın kâr marjı ile aynı.

Ceplere yönelik çevrimiçi mağazalarda artış var
Google'ın aynında Blackberry üreticisi RIM de cep telefonu için çevrimiçi mağaza işine girecek. RIM'e göre BlackBerry Application Storefront Mart 2009'da satışa başlayacak. Firma geliştiricilere yüzde 80'lik bir kâra iştirak oranı sunuyor. Geliştiriciler aralık ayından itibaren uygulamalarıyla başvurabilecekler.

Öyle görünüyor ki, Microsoft da Windows Mobile cepler için bir çevrimiçi mağaza açmayı planlıyor. SkyMarket ismindeki çevrimiçi mağaza çıkacak olan 7. Windows Mobile sürümü ile devreye girecek.


Tüm konu: Android Market: Google'ın çevrimiçi mağazası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Androdi Market, App Store'un başarısını yakalayabilir mi?

Fattur
27-10-2008, 18:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Sanmıyorum.isminde hayır yok bikere.