Android tabletler web trafiğini karıştırdı

CHIP Online
17-01-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android, iOS'un çok gerisinde kaldığı bir alanda daha, büyük rakibine adım adım yaklaşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... ristirdi_37930.html

Resimlerle: 2012'nin en kayda değer 10 tableti

Ünlü reklam ve araştırma şirketi Chitika, akıllı telefon ve tabletlerin noel sonrası web trafiği performansını değerlendirdi. Chitika'nın raporuna göre tablet alanındaki en büyük yükselişi Kindle Fire kaydetti.


Android tabletler arasında yüzde 7,5 ile en büyük paya sahip olan Kindle Fire, yüzde 3'lük artışla bu alanda birinci olmayı sürdürdü. Yüzde 1,38 oranında artış yaşayan Galaxy tabletler, toplamda yüzde 4,39'luk payla Kindle Fire'ın ardından ikinci sırada yer aldı. Google'ın Nexus tableti ise web trafiğindeki oranını yüzde 2'ye yükselterek listeye üçüncü sıradan dahil oldu.


Android tabletler yükselişini sürdürürken, iPad ise büyük sayılabilecek  bir oranda (yüzde 7) düşüş yaşadı. Ancak bu düşüş iPad'in, web trafiğinin uzak ara birincisi olduğu gerçeğini değiştirmedi. Apple ünlü tableti, bu alanda toplam yüzde 79'luk bir orana sahip.


Tüm bu rakamlar, bize, noel ve yılbaşı döneminde hediye seçimlerinin daha çok Android tabletlerden yana olduğunu gösteriyor. Bu durum genel kullanım oranlarını tam anlamıyla yansıtmasa da, Android tabletlerin her geçen gün daha fazla ilgi çektiği gerçeğini değiştirmiyor...

Tüm Konu: Android tabletler web trafiğini karıştırdı

Resimlerle: 2012'nin en kayda değer 10 tableti

Kaynak: www.chip.com.tr