Android uygulamaları artık Windows'ta!

CHIP Online
27-05-2011, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android Market'teki sayısız uygulamayı PC'nizde kullanmak mı istiyorsunuz? Öyleyse iyi haber içeride

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/andr ... ndows-ta_27148.html


Resimlerle: Geçmişten günümüze Android!

Android uygulamalarını bilgisayarlarda Windows işletim sistemiyle de kullanmak artık hayal olmaktan çıkıyor. 7.6 milyon dolara kurulan BlueStacks, Android uygulamalarını PC'lere getirmek için kolları sıvamış durumda.

Mobil cihazlardaki uygulamaları bilgisayarlara taşınma fikri aslına bakarsanız temelde oldukça basit. Hatta BlueStacks'in kurucu ortaklarından McAfee'nin eski teknoloji şefi Rosen Sharma fikrin nasıl ortaya çıktığını şu şekilde anlatıyor; "Fikir çok basit. Başka bir firmanın kurucularından birinin kızı akıllı telefonda uygulamalarla oynuyordu. Sonra bir dizüstü bilgisayara gitti ve aynı uygulamaları orada da istedi. Hem tüketici hem yatırımcı tarafından böyle bir şey isteyenlerin sayısı çok ama çok fazla."

Ancak kafalarda bazı sorular da oluşmuyor değil. Örneğin, bugünkü Android işletim sistemi ARM işlemci kullanan tabletlerde ya da akıllı telefonlarda çalışıyor ama Windows kullanan bilgisayarlar x86 çipleri kullanıyor. Bu yüzden BlueStack açık kaynaklı Android projesinden kendi işletim sistemini kullanacak. Bununla beraber, Firefox ve Opera gibi tarayıcıların kullandığı Yerel Geliştirici Kitleri'yle beraber gelen sorunlar da bulunuyor. Bu tip yazılımlar doğrudan işlemciyle çalışıyor ve Android gibi Java benzeri bir yazılım kullanmıyor. Bu yüzden de en azından şimdilik BlueStacks bu tip programlarda çalışamayacak.

Tüm konu: Android uygulamaları artık Windows'ta!

Resimlerle: Geçmişten günümüze Android!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Android uygulamaları PC'lerde de tutar mı?