Android veresiye, iOS peşin!

CHIP Online
09-08-2013, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uygulama indirilme oranlarında Android tartışmasız liderken, iOS nasıl Android'e fark atıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... os-pesin_41888.html

Resimlerle: Hangi uygulama, ne kadar veri tüketiyor?

Mobil işletim sistemleri iOS ve Android arasındaki rekabete dair son açıklanan veriler uygulama indirme söz konusu olduğunda Google'ın işletim sistemi Android'in Apple imzalı iOS'a göre önde olduğunu ortaya koyuyor. Buna karşın uygulama satışlarından elde edilen gelir konusunda iOS rakibini ikiye katlamış durumda.


App Annie Market endeksine göre 2013 yılının ikinci çeyreğinde Google Play'den indirilen uygulama sayısı Apple App Store'a göre yüzde 10 daha fazla. Google Play'den uygulama indiren ülkeler arasında ABD, Güney Kore, Hindistan, Rusya ve Brezilya önde gelirken, en çok indirilen uygulama türü tahmin edileceği gibi oyunlar.


App Store'da en çok uygulama indiren ülkelere bakıldığında ise ABD liderliği kaptırmıyor; Çin, Japonya, İngiltere ve Rusya sırayla ilk beşe giriyorlar. En çok indirilen uygulama türü ise Google Play'de olduğu gibi oyunlar.


İndirilme istatistikleri Android lehine olmakla birlikte iş ticarete döküldüğünde Apple farkını açık ara ortaya koyuyor. Zira ikinci çeyrekte App Store gelirleri Google Play'in tam 2.3 misli üzerinde.

Tüm Konu: Android veresiye, iOS peşin!

Resimlerle: Hangi uygulama, ne kadar veri tüketiyor?

Kaynak: www.chip.com.tr