Android zararlısı PC'nize virüs bulaştırıyor!

CHIP Online
06-02-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Garip ama gerçek: Siz Android cebinizi hızlandırmaya çalışırken, PC'nize zaralılar doluşabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... stiriyor_38515.html

Resimlerle: En iyi 22 Android telefon!

Cep telefonunuzun, uygulama mağazasından indirip kuracağınız zararlı bir uygulama ile virüslere teslim olabileceğini biliyorsunuz. Peki, telefonunuzu PC'nize bağladığınızda PC'nize virüs bulaştırabileceğini de biliyor muydunuz?


Kaspersky'nin keşfettiği yeni bir tehdit, Android cihazınıza yüklediğiniz bir temizlik uygulaması ile ortaya çıkıyor. "Superclean" adındaki uygulama (aynı zamanda ikizi "DroidCleaner") şu an Google Play'den kaldırılmış olsa da, gelecekte benzer tehditlerin ortaya çıkmaması için bir neden yok. Bu uygulamaları indirip kurduğunuzda cebinizde çalışan tüm işlemler listeleniyor ve baştan başlatılıyor. İşini yapıyor gibi görünen uygulama, arka planda autorun.inf, folder.ico ve svchosts.exe gibi zararlı dosyalar indiriyor. İndirilen bu dosyalardan bit tanesi ise Backdoor.MSIL.Ssucl.a adlı zararlının ta kendisi.


Cebiniz PC'nize bağladığınızda, Windows'un eski bir sürümünü kullanıyorsanız Autorun işlevi (optik disk ve USB sürücülerde kullanılan otomatik başlatma işlevi) otomatik olarak devreye giriyor ve PC'nize yönelik zararlı çalıştırılıyor. Zararlı, "zararsız" sayılabilecek zararlılardan değil ve arkanızdan pek çok iş çevirme yetkisine sahip. Örneğin PC'nizin mikrofonunu kullanarak odanızda çıkan sesleri kaydediyor ve bunları kendi geliştiricisine gönderiyor.


Zararlının cebinizdeki sürümü ise SMS gönderme, Wi-Fi bağlantısını açıp kapama, cihazınızın bilgilerini toplama, tüm SD kartınıza erişme, cihazınızdaki SMS'leri gönderme ve silme, fotoğrafları, kişileri ve konumunuzu gönderme gibi yetkilere sahip. Bu yetkilerden hangilerini kullanacağı ise tamamen zararlı geliştiricisinin inisiyatifine kalmış.

Tüm Konu: Android zararlısı PC'nize virüs bulaştırıyor!

Resimlerle: En iyi 22 Android telefon!

Kaynak: www.chip.com.tr