Angry Birds'e özel "dijital sapan"

CHIP Online
14-08-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Angry Birds'ü dokunmatik ekranlar yerine bu ilginç "dijital sapan" ile oynamak ister miydiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ang ... al-sapan_35309.html

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Angry Birds'de kuşları dokunarak çekip fırlatmak artık sizi tatmin etmiyor mu? O halde iki üniversite öğrencisi tarafından geliştirilen bu "gerçekçi" çözüm ilginizi çekebilir.


Copenhagen Institute of Interactive Design öğrencilerinden Andrew Spitz ve Hideaki Matsui tarafından geliştirilen "USB sapan denetimi", kullanıcının onu ne kadar geri çektiğini ve hangi açıda tutulduğunu algılıyor. Ardından bunu dijital veriye dönüştürerek bilgisayara gönderiyor.


Cihazın piyasaya sürülme ihtimali yok gibi, zira "Super Angry Birds" adı verilen kontrol cihazı, şimdilik sadece bir okul projesi. Cihazın "beyni", yani gerekli hesaplamaları yapan elektronik bileşenleri ise denetimden farklı bir yerde, dışarıda yer alıyor. Geliştirici Spitz, bu deneylerinin birileri tarafından gerçeğe dönüştürülmesinden ümitli.


Angry Birds'ün üreticisi Rovio, şimdiye kadar cihaz hakkında olumlu veya olumsuz herhangi bir görüş belirtmedi. Ancak  dijital sapan fikri, sadece Angry Birds değil farklı oyunlarda da kullanılabilecek yenilikçi bir fikir halini alabilir.

Tüm Konu: Angry Birds'e özel "dijital sapan"

Resimlerle: Az bilinen 5 ücretsiz Android launcher'ı

Kaynak: www.chip.com.tr