Annenin vasiyeti, Apple için yeterli değil!

CHIP Online
08-03-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer ölen bir yakınınızın iPad veya iPhone'u size kaldıysa, Apple'la çetin bir mücadeleye hazır olun

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ann ... li-degil_45827.html

Resimlerle: Ölüme yol açan teknolojiler

Görünen o ki, vasiyetinize Apple ID'nizi eklemeyi unutmamanız şart. Eğer herhangi bir sebeple vefat ederseniz ve bir Apple ürününü arkanızda bırakırsanız, bu ID olmadan sadece birer metal ve cam yığını haline dönüşüyorlar. En azından Apple ve ölmüş bir annenin oğulları arasında geçen olaydan anladığımız şey bu.


Bu, basit ve üzücü bir hikaye... Birkaç yıl önce, Josh Grant'ın annesi, kanser teşhisi koyulduktan sonra bir iPad almıştı. Ne yazık ki kanser ile sürdürdüğü savaşı kaybetti. Vasiyetinde, varlığının beş oğlu arasında paylaşılmasını istediğini bildirmişti. Sonuç olarak da en büyük oğulun iPad'i alması kararı alındı. Ancak, büyük oğul, annesinin Apple ID ve şifresine sahip değildi ve cihazın kilidini açmak için Apple'ın yardımına ihtiyaç duymaktaydı. Apple, yakın zamanda hırsızlığa karşı "Activation Lock" adlı bir özelliği devreye sokmuştu ve cihazı geri yüklemek için Apple ID ve şifresine sahip olmayı zorunluluk haline getirmişti.


Grant'ın açıklamasına göre, Apple, cihazın el değiştirmesine dair bir belge istiyor. Annenin ölümünden dolayı da yazılı bir izin elde edemeyecekleri açık. Kardeşler bunun üzerine vasiyeti, ölüm belgesini ve avukatın mektubunu Apple'a teslim etmişler ancak bu da yeterli olmamış. Apple, annenin, iPad ve iTunes hesabının gerçek sahibi olduğuna dair mahkeme kararı istiyor.


BBC'nin olayı açığa çıkarmasının ardından diğer pek çok insan benzer hikayeler paylaşmış durumda. Bu durum, firmaların hırsızlığı caydırıcı programları bir adım ileri götürüp, ilkelerini hiçbir şekilde çiğnememekte kararlı olmalarının klasik bir örneği. Tabii ki, özellikle günümüz teknolojisinde karşımıza çıkan küçük boyutlu ama değerli ürünler söz konusu olduğunda hırsızlık önemli bir sorun. Hatta çalınan ürünleri iptal edebilecek bir "kapama anahtarı" pek çokların gündeminde yer almakta. Bunun sonucu olarak bazı sorunların ortaya çıkması da kaçınılmaz.


Apple ise, bu iddiaları reddetmiş durumda ve böyle bir durumun söz konusu olmayacağını söylüyor. Ama ateş olmayan yerden duman tütmez lafı da, sanırız tam olarak bu gibi durumlar için söylenmiş olmalı...

Tüm Konu: Annenin vasiyeti, Apple için yeterli değil!

Resimlerle: Ölüme yol açan teknolojiler

Kaynak: www.chip.com.tr