Anti-Virüsler işe yaramıyor mu?

CHIP Online
30-11-2008, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Çok konuşulacak bir araştırma daha: Anti-virüs yazılımları güvenliği sağlamakta ne kadar yeterli?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Anti ... amiyor-mu_9821.html

İstenmeyen e-posta göndermek veya zararlı virüs ve programlar yaymak için kullanılan en yaygın yöntem, bir botnet ağı kurmak. Botnet, kendiliğinden çalışan ve kendilerine verilen görevi yerine getirmenin yanı sıra genellikle yayılmayı hedefleyen yazılım gruplarına verilen ortak ad. Art niyetli kişilerin kullandığı botnet'ler ise genellikle ev bilgisayarlarına sızıp, bu bilgisayarları toplu olarak istenmeyen e-posta gönderen birer "zombi"ye dönüştürmek için kullanılıyor. Bu tip yazılımlardan korunmanın en güvenli yolu ise anti-virüs programları kullanmak.

En azından, ağ güvenliği konusunda uzman olan bilim adamı Stuard Staniford'un araştırmasının sonuçları açıklanana kadar böyledi. Fakat Staniford, piyasadaki anti-virüs programlarının kısa vadede bu yazılımları tespit etmesinin neredeyse imkansız olduğunu ortaya koydu. Yeni nesil botnet'ler son derece sofistike bir şekilde geliştirilmiş oldukları için ilk olarak anti-virüs programlarını kandırmaya yönelik tasarlanıyorlar. Hatta kısa bir süre, asıl görevi dışında çalışır gibi yapacak şekilde hazırlanıyor. Daha sonra ise yazılım şekil değiştirerek asıl görevini yerine getirmeye başlıyor.

Tüm konu: Anti-Virüsler işe yaramıyor mu?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce anti-virüslerin çaresiz kaldığı bu tip durumlarda kullanıcılar kendilerini nasıl korumalılar?

Uçkun Akyüz
30-11-2008, 13:46   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 1
88 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Değerli Chip okurları bende dergi yazarları sayesinde okudum.Anti-virüsler ile çalışmanın en önemli yanı bilgisayarınızı çok iyi tanımaktır diye yazmışlar.Önce kendimize bir soralım tanıyormuyuz?Bilgisayarın açılıştan program çalıştırmasına kadar gecen zamanda iyi tanıyın ve alısın.Sonra normalin ve bildiğiniz bir işlem dışında size yabancı gelen bir işleyişini fark edersiniz.İşte yakaladınız.Çözümü o sorunu bulmak ve gidermek yada bilenlerden yardım istemektir.En önemlisi ise dediklerine göre bu botnet adlı program genellikle alışveriş ve arkadaşlı sitelerinin bir yerine yerleşip oradan bilgisayarınıza ve sizden baskalarının bilgisayarına geciyormuş dikkat! bilmediğiniz yerleri tıklamayın.Ve gelen her e-postaları açmayınız.Korunmak için bunlar önemlidir.Dediğim gibi en etkin korunma bilgisayarınızı çok iyi tanıyınız ve cocukların fazla karıstırmasına izin vermeyin.Çünkü çocuklar bilmeden oyun bulacam diye arastırırken o zararlıyı alabilirler ve anlamazlarda.Nacizane tavsiyem budur.Okuma zahmetine girenlere tesekkürlerimi sunarım.

eolos
30-11-2008, 14:09   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bir kaç kelimede ben ekleyeyim arkadaşlar virus programları güvenlik paketleri bizi biyere kadar korur ve yeni cıkan virusleri tanımaları gercekten zordur. bu yüzden birazda cuvaldızın kör tarafını kendimize cevirip yaptıgımız hataların şuçunu hemen anti virus programlarına atmamalıyız. herkez kendi güvenliğinden sorumludur.
bir çogumuz crack keygen vs... bunları indirmek için bilmediği sitelere gidiyor burdan downloadlar yapıyor arkadaşlar bu crack ları keygenleri yapabilecek bilgisi olan insanlar virus yapabilme becerisinede sahiptir arkadaşlar yani siz o sitelere gidip download yapmakla hem kendinize hem ülke ekonomisine zarar veriyorsunuz. kendinize zarar veriyorsunuz çünki bu sitelerden bilgisayarınıza virus bulaşıyor. ekonomiye zarar veriyorsunun çünki indirdiğiniz yazılım yasal değil hiç bir şekilde vergi ödemiyor emege saygı duyamıyorsunuz..

biraz daha duyarlı ve dikkatli olalım...

saygılarımla...

Aydın Bahadır
02-12-2008, 00:20   |  #4  
CHIP Online Yazar
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Peki eolos ben sana bir şey sormak istiyorum.. Bilgisayarında orijinal olmayan namı diğer cracklanmış kaç tane oyun ve program var?

Söylediklerin doğru şeyler ama lafta kalmamalı. Bilgisayar kullanıcısı olarak tüm programların freeware karşılıklarının olduğunun bilincinde olmalıyız. Bir de ülke ekonomisi değil de ülke bilişimine katkı da bulunmak için crackleme ve hackleme olayı yerine programlamaya c#'a, java'ya ve C++'a yönelmemiz gerekmiyor mu?

man on the moon
02-12-2008, 00:35   |  #5  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006
Aydın Bahadır
Bilgisayarında orijinal olmayan namı diğer cracklanmış kaç tane oyun ve program var?
eee.. windowstan başlayalım isterseniz......
(kendi adıma konuşuyorum)

Aydın Bahadır
02-12-2008, 01:45   |  #6  
CHIP Online Yazar
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Bakın geçenlerde Microsoft adına bir seminer verdim ve seminerde bir arkadaşa şu soruyu sordum: "Son 4 senede bilgisayar donanımına harcadığınız para ne kadar?" Cevap: "2 milyar" oldu. Peki neden 7 senedir kullandığınız bir Windows XP için 70$ vermekten aciz bir haldeyiz?

Yanıt belli tabi ki: Yazılımı çalabilirsin ama donanımı çalamazsın.. Ha elmizde olsa onu da çalacağız ama....

eolos
02-12-2008, 19:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006
Aydın Bahadır
Peki eolos ben sana bir şey sormak istiyorum.. Bilgisayarında orijinal olmayan namı diğer cracklanmış kaç tane oyun ve program var?
bilgisayarında orjinal olmayan hiç bir oyun yok nedeni ise oyunlarla aramın olmaması bilgisayarında kaç tane cracklı program var derseniz bilgisayarımda crack lı hiç bir program yok ya freeware yada shareware yada full hepsi özellikle program geliştirmek için okulumuzda kullandıgımız visual studio 2008  gibi programların ücretsiz full sürümlerini bize temin ediyor çünki academix aliance üyesi ve evet crackleme yerine program geliştirilse daha iyi olacak en azından ben o aşamaya geldiğinde bilgilerimi bu yönde kullanacağım saygılarımla....

Kapalı Hesap (91855)
04-12-2008, 19:06   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,006 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

format atarak Kahkaha