antivirüs ...

HPQ-User
20-12-2008, 20:48   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

darkblueeyes sormuş:
pc de tam anlamıyla güvenlik ve virüslerin silinmesini sağlayabilecek program yok acaba ne yapmamızı önerirsiniz...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
pentıum 4 3.08 Ghz 448 ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Feel Good
20-12-2008, 20:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Avira antivir programını öneriyorum. Hem ücretsiz hem de güvenli. Eğer paralı istiyorsan önerim Kaspersky'dir.

Avira AntiVir PersonalEdition Classic
Kaspersky Internet Security 8.0.0.506

Verdiğim kaspersky deneme sürümüdür. Paralı olduğu için ancak 30 gün kullanabilirsin.

YasarS
20-12-2008, 20:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bu sorunun cevabını bir bilişim uzmanı şöyle cavaplamıştır.
'En güvenli bilgisayar fişi çekilmiş bilgisayardır'
Yani aslında tam güvenlik diye bir şey yok bunu algılayıp tedbir ve dikkat yönünden uyanık olmalıyız ayrıca eğer yeterince bilgi sahibi olursak rahat olacağınızı zannediyorum.Sonuçta bilgi deterjana benzer elbisesi kirli olanın detarjanı varsa onu temizleyebilir.Ama ya olmayan ne yapacak?Benim tavsiyem yeterince bilgi sahibi olmanız ve gerekli yerlerde dolaşmanız.Saldırı yapan sakıncalı yerlerden uzak durmanızdır.

Banned
20-12-2008, 21:10   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

antivirüs olarak antivir iyidir trojan programı olarak trojan remover spyware programı olarakda spyware terminatör ve spybot search&destroy güzeldir.sana malware olarakda Malwarebytes' Anti-Malware'i kullanmanı öneririm.ama sadce antivirüs kurman yeterli olmayabilir onun yanına birde iyi bir firewall kurman gerekiyor hangisi peki dersen free olarak comodo ücretli olarakda zone alarm gerçi zone alarmın free olanı varmı tam bilmiyorum ama varsa onuda kullanabilirsin.bunların dışında açık olan portlarını port kapatma programları yardımıyla kapatmalısın.bilgisayarından uzaktan yardımıda kapatmamız gerekiyor bunun içinde bilgisayarım sağ tık<özellikler<uzak<bu bilgisayara uzaktan yardım gönderilmesine izin ver yazan yerdeki kutucuktaki tiki tıklayarak kaldır.

YasarS
20-12-2008, 21:45   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Arkadaşlar sizler koruma yazılımı öneriyorsunuz ama soruyu tam algılarsanız soran kişi yazılım tavsiyesi istemiyor.Sadece yazılımların yetersiz kaldığını ve yazılım harici bir öneri bekliyor

Banned
20-12-2008, 21:59   |  #6  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

iyide program yok ne yapmamızı önerirsiniz demiş herhangi bir program olmadan korunamazsınki geçenlerde okur haberlerinde konu açmıştım "virüs 20 dk.bilgisayarda" diye benim önerdiğim programlardan birini kullanmazsa virüsü 20 dk. içinde kapacağı anlamına gelir bu istediğin kadar linklere tıklamasada. ne yani bu arkadaş interneti ne olacak kullanacak ki hiç mi bir siteye girmeyecek sadece o siteye girmek bile virüsü kapmak için yeterli.

trinity
20-12-2008, 22:19   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

hiç bir program her virüsü silemez çünkü virüslerin yüzde altmışını zaten virüs programı üreticileri üretiyor her firma bir tane üretirken diğer firma o na adapte olana kadar yalnız o virüsü o şirketin programı siliyor bu böyl bir süreç bu konu hakkında goole bey sana daha açıklayıcı bir konu anlatımı sunabilir

Kapalı Hesap (34907)
21-12-2008, 08:59   |  #8  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006


BİLGİSAYARA FORMAT ATMADAN ZARARLI YAZILIM,VİRÜSLERİ TEMİZLEMEK

Pc nin Temiz Olup OLmadığını  Öğrenelim
Ms-dos penceresinden gireceğiniz bir komutla bilgisayarınız temizmi öğrenebilirsiniz.

Başlat/çalıştır/CMD yazın ve enter layın komut pencerisine netstat -an | find ":25" yazın.Alt satırda herhangi bir uyarı çıkmıyorsa bilgisayarınız temiz demektir.Ama altta bir uyarı çıkıyorsa bilgilerinizi çalan bir keylogger ve virüs vardır.Hemen internet bağlantınızı kesin ve  programınızla bir temizlik yapın.

Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım bulaştı ve silemiyorsunuz C:\resycled\boot.com geçerli bir Win32 uygulaması değil… gibi uyarı alıyorsunuz veya Trojan, malware, spy, activex debugger32, amvo, kavo, ckvo vb. zararlılar bilgisayarınıza girdi. O halde dikkatli okuyun.

Bilgisayarınızı zararlı yazılım,virüslerden temizlemek için  yazılımlar.

1. HijackThis
2. Helios Lite
3. Startup Control Panel
4. Trojan Remover
5. RunScanner
6. Malwarebytes'Anti-Malware
7. Windows Worms Doors Cleaner
8. RegSeeker

yazılımları download.chipten temin ettikten sonra, programları Bilgisayarımıza yüklüyor ve güncelliyoruz. Bu işlemler esnasında Bilgisayarımızı asla resetlemiyoruz aksi halde tekrar yapmak zorundasınız. Bu ve benzeri zararlı yazılımlar değişik yerlere farklı isimlerde dosyalar yerleştirdiklerinden, Sadece zararlı yazılımları nasıl sileceğinizin temel unsurlarıdır.


İlk olarak Araçlar/ Klasör Seçenekleri/ Görünüm menüsüne gelip alttaki (Varsayılanı) Yükle butonuna tıklıyoruz. sonra Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretledikten sonra bar çubuğunu aşağı kaydırıp ''Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle (önerilen) işaretini kaldırıyoruz ve tamam diyoruz. Başlat/ Çalıştır'a msconfig yazıp enter'lıyoruz. Genel sekmesinden ortadaki Tanımlama Başlangıcını işaretleyip Tamam diyor ve yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar açılırken ilk yazıları gördüğünüz anda F8 tuşuna sık aralıklarla basarak güvenli mod seçim ekranından ''Komut istemiyle Güvenli Mod''sekmesini işaretleyerek Bilgisayarı başlatıyor ve çıkan uyarıya evet deyip geçiyoruz. Karşımıza  Ms-Dos ekranı çıkıyor.  Explorer.exe yi çalıştırmıyoruz.

Çünkü bazı zararlılar bu dosyaya kendini kopyalamış  olabileceğinden silmemize engel oluşturacaktır. Şayet böyle bir durumla karşılaşır ve aksi gibi winlogon.exe ye de kopyalamış bir zararlı tespit ederseniz,  CD den çalışan bir sistemle Bilgisayarı açıp, adını önceden tesbit ettiğiniz zararlıyı bulunduğu yerden silebilirsiniz.

Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak görev yöneticisini açıyoruz. Dosya bölümünden ''yeni görev çalıştır dedikten sonra ''Gözat'a tıklayıp açılan pencereden alttaki Dosya türü: programlar yazan yeri Tüm dosyalar olarak değiştiriyoruz. Bu arada açılan pencereleri ekranın bir tarafında toplamaya çalışın aksi halde zorlanırsınız. Tüm dosyalar olarak seçtikten sonra Konum yazan yerden yada soldan, C:\Program Files'e giriyoruz. (göz at ekranını iptal butonunun hemen altından tutup çekerek büyütebilirsiniz.)

Buraya kadar her şey tamamsa ihtiyacımız olan programları artık çalıştırabiliriz. Yalnız bu şekilde çalıştıracağımız programın .exe sini seçerek ''aç'' diyeceğiz. Bu sayede normal Explorer penceresini kullanıyormuş gibi HDD içerisinde dolaşacağız.


1.HijackThis 'i
çalıştırıyoruz. Main menü den ''Do a system scan only'' yapıyor ve sol alttaki ''Save log''a basıp kaydediyoruz. Faydası olmayacağı için şimdilik burada hiçbir işlem yapmıyoruz. Daha sonra karşılaştırma yapacağız.

2.Helios Lite
çalıştırıyruz ''Scan Type'' menüsünden ''Hidden Files''i seçerek Scan yapıyoruz. Bu arada kağıt ve kaleminizi hazırlayın, karşımıza çıkacak olan kırmızı renkli tavşanların isimlerini not alacağız. Yazdık mı.? Devam…

3.Startup Control Panel 'i
çalıştırıyoruz ve not aldığınız isimlerden olanları bulun ve işaretleyin. Büyük ihtimalle ona saldıracağız. Denemek için isminin üzerine bir kez tıklayın mavi renk aldığında yukarıdan ''Delete''ye basın sonra ''Refresh'' yapın. Sildiğiniz halde geri geliyorsa hedef doğrudur.


C:\resycled\boot.com ve autorun.inf için  Fakat diğer zararlılar için de aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Görev yöneticisinden tanıdığınız bazı zararlı uygulamaları sonlandırabilirsiniz ancak, bu konuda hedef olarak belirlediğimiz zararlıyı görev yöneticisinde göremeyeceğiniz gibi değişik antilerle silseniz dahi yine C:\, D:\, E:\ gibi sürücülere kendini kopyalayacaktır.

4.Trojan Remover
  Programı çalıştırıyoruz ve ''Scan'' yaptırıyoruz. bir şeyler bulduğunda önümüze gelen seçim ekranından 2. sıradakini işaretleyip devam ediyoruz. Her uyarı için aynı işlemi yapıyor ve bitiriyoruz. Emin olmak için ikinci kez scan yapıyoruz. Bazılarını silemediğini göreceksiniz. Bilgisayarı resetlemiyoruz. Notlarımızı almayı da ihmal etmiyoruz.

5.RunScanner 'i
Expert Mode de çalıştırarak ortadaki ''Scan Computer'' butonuna tıklıyoruz. Malware hunting deki Unrated başlığında bulunan Fitler bölümünden ''files not found''u seçiyoruz. Ekranda gördüğümüz tüm kırmızı renkteki bileşenlerin solundaki kutucuğu çift tıklayarak yada aralık çubuğu yardımıyla işaretliyoruz. Bunu diğer menüler içinde tekrarlıyoruz. Daha sonra ''item fixer''e geçip kırmızı renkte yazan ''fix selected items''e tıklayarak işaretlediklerimizi siliyoruz. Geldik önemli anlara… Şimdi yine aynı işlemleri bu defa filter bölümünden ''All Files'i seçerek daha önce not aldığımız zararlı isimlerini gözden geçiriyoruz. Bulduklarımızı tekrar işaretleyerek (diğer bölümlerede bakmayı etmiyoruz.) yine fix’liyoruz. Şayet menüler arasındaki kontrollerimizde not aldığımız isimler varsa ve işaretleme imkanımız yoksa, o ismin üzerine sağ tıklayarak ''Delete file at next reboot'' seçip bir sonraki resette dosyanın silinmesini sağlıyoruz. ''Malware hunting'' ve ''Extra Stuff''da bulunan tüm başlıklar içinde Aynı işlemler geçerli. Diğer başlıklarla Reboot computer ve start Explorer butonlarına dokunmuyoruz.

6.Malwarebytes'Anti-Malware
dil ayarlarından Türkçe'yi seçip tam tarama yaparak tespit ettiklerini siliyoruz. Bilgisayarı kapatmamızı isteyecek hayır diyerek devam ediyoruz. Hangilerinin silindiğinden emin olmak için tarama işlemini tekrarlıyoruz. Sonuçlarla karşılaştırarak not alıyoruz. Bir iki dosyayı silememiş olması lazım. Bu durumda hemen ayarların yanında bulunan ''Diğer araçlar'' menüsüne geçiyoruz. Dosya silicisi yazan yerin altında ''Aracı çalıştır'' yazan yere tıklayarak silemediği dosyaları bulundukları konumdan işaretleyerek noktayı koyuyoruz. Bu işlemde silinemeyen o dosyaları Bilgisayarınızdan ileri düzey seçeneklerle aramayı deneyiniz bulunamadığını göreceksiniz.

3.Startup Control Panel 'i tekrar
çalıştırarak ilk baktığınızda not aldığınız zararlının ''refresh'' butonuna basdığınızda yerinde olup olmadığına bakın. Hatta sürücülerinize tekrar bakarak resycled klasörünü ve autorun.inf dosyasını arayın. Yerinde olmadığını göreceksiniz.

7.Windows Worms Doors Cleaner 'i
çalıştırın ve kırmızı işaretli olan yerlere tıklayarak ''Enable'' konumuna getirin. Uyarılara yes yes deyin ama restart yazan uyarıya hayır. Tüm işlemler bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp normal olarak açıyoruz. Ve son kez anti malware ve Trojan Remover ile taratıyoruz. Bir şey çıkacağını sanmıyorum ama garanti olsun.

Ardından başlat/çalıştır satırına msconfig yazarak, ilk başta yaptığımız Tanımlama Başlangıcını Normal başlangıç olarak değiştirdikten sonra bilgisayarı resetliyoruz.

8.RegSeeker  
ile  kalan çöpleri kalıntıları temizlersiniz. Kullanımı türkçe.  
Bundan sonrası .sıkı bir güvenlik proğramı ile kalkan oluşturun.PC Güvenliğinizi sağlamak için yüksek,güçlü sistemler için
Kaspersky®
Internet Security 2009
'u sistemleri orta ve altı olanlara ESET Smart Securty , Tavsiye ederim.
EniyiAntivirus-GuvenlikProgrami adlı yazımı okumanızıda tavsiye ederim.
EniyiAntivirus-GuvenlikProgramı için tıklayınız


secfur
21-12-2008, 17:48   |  #9  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
375 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

herhangi birşey yapmak imkansız gibi. internet explorer bile daha geçen hafta açığını kapattı.tabi bu bulabildikleri açıklar bilinmeyen bir açık varsa hapı yuttuk diyebiliriz.Yani nasıl yolda yürürken herhangi bir garantimiz yoksa(kaza,yarlanma.....)pc işide böyle.önemli bilgilerinizi pc de saklamamak en iyi çözüm.

Bu sorunun cevabını bir bilişim uzmanı şöyle cavaplamıştır.
'En güvenli bilgisayar fişi çekilmiş bilgisayardır'
Yani aslında tam güvenlik diye bir şey yok bunu algılayıp tedbir ve dikkat yönünden uyanık olmalıyız ayrıca eğer yeterince bilgi sahibi olursak rahat olacağınızı zannediyorum.Sonuçta bilgi deterjana benzer elbisesi kirli olanın detarjanı varsa onu temizleyebilir.Ama ya olmayan ne yapacak?Benim tavsiyem yeterince bilgi sahibi olmanız ve gerekli yerlerde dolaşmanız
Saldırı yapan sakıncalı yerlerden uzak durmanızdır..
bu cevap Beğendim güzelce anlatmış herşeyi