Antivirüs güncellemesi korumasız bıraktı

CHIP Online
24-08-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Dev antivirüs paketi için geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme, bakın nelere yol açtı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ant ... -birakti_35494.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Güvenlik yazılımı şirketi McAfee'nin Cuma günü yayınladığı bir güncelleme, antivirüs yazılımının tüketici ve kurumsal sürümlerini etkileyerek güvenliği devre dışı bıraktı.


Sorun, kullanıcılar tarafından McAfee'nin forumlarında ve Facebook sayfasında dile getirildi. Sorun, MacAfee'nin DAT 6807'yi güncellemesiyle meydana geldi. Böylelikle bazı kullanıcılar, McAfee Security Center içerisinde herhangi bir eylemi yerine getiremez hale geldiler. Bazı kullanıcılar ise sorunun internet bağlantısını kestiğini bildiriyor.


McAfee, bu sorunları Pazar günü onaylarken, kullanıcıların yeni DAT 6809'ye güncellemesini gerektiren &lt;span style="text-decoration: underline;">iki farklı çözüm sundu</span>. Çözümlerden bir tanesi, internet bağlantısını kaybeden kullanıcıları hedefliyor ve yazılımı kaldırarak güncel sürümünü indirip tekrar yüklemeyi gerektiriyor. Diğer çözüm ise DAT 6809'un otomatik ve elle yükleme talimatlarını içeriyor.


McAfee daha öncede hatalı DAT dosyalarıyla ilgili bir sorun yaşamıştı. Nisan ayında yaşanan sorunda McAfee e-posta gateway güvenlik ürünleri, sistemlerin çökmesine ve mesajların taranamamasına neden olmuştu.

Tüm Konu: Antivirüs güncellemesi korumasız bıraktı

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr