Antivirüssüz Bilgisayar Kullanımı

panda34
05-04-2009, 20:53   |  #51  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
tayartekin
olur olmaz sitelerde gezmez, önüne gelen her e-postayı açmaz, internetten ne bulup indirmez, milletin flash belleğini kendi bilgisayarına takmazsan bilgisayara kolay kolay virüs iş
Bu dediklerinizin hepsini yapıyorum ,
Ekim 2008'den beri 300gb Film , 60gb Müzik indirdim ,
Hiç virüs yemedim , çünkü Rapidshare linklerini toplamak için
internette sitelerde gezerken Linux işletim sistemi kullanıyorum .
Linkleri indirmek için Vistalı Laptop'umu kullanıyorum ,
indirdiklerimden hiç virüs çıkmadı , bilgisayarda anormal bir davranışta yok.

mgp
08-05-2009, 17:30   |  #52  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
H@ckerCesur
Böyle bir başlığı 3-4 sene önce yazmıştım bir sitede. Fakat aşırı tepki aldım. Konum silindi ve siteden de banlandım. Gerçi banlanma nedenim hakaret etmekti ama adamı çileden çıkartıyordu gelen yorumlar. Yazımın geri kalanını okuyan arkadaşlar da bu doğrultuda degerlendirirse sevinirim.
Öncelikle büyük firmalar ya da işyerleri bu konuyu dikkate almasınlar. Burda yazdığım bilgiler tamamen ev kullanıcılarını ilgilendiriyor. Tabi isteyen yine istediği antivirüsü kullanabilir Gülümseme
Böyle bir şey delilik diyenleri duyar gibiyim. Fakat önyargılarınızı benim üzerimden kaldırın ve anlayarak okumaya başlayın.
10 yılı aşkın süredir aktif bilgisayar kullanıcısıyım ve 5 yıldır da meslegim bilgisayar. O dönemlerden beri hiç son sistem bilgisayarım olmadı. Şuan bile bu yazıları p4 işlemcili bilgisayarımdan yazıyorum. Daha 2 çekirdege bile geçemedik yani. İyi bilgisayarım olmadığı için de doğal olarak bilgisayarım da yavaş çalışıyordu. Bir de antivirüs kurunca mal kaplumbağa moduna geçiyordu. İnternette 1 hafta boyunca denemediğim antivirüs kalmadı o dönemde. Kimi demoydu ücretsiz olanlar da iyi korumuyordu ve kasıyordu sistemi. Tüm bu nedenlerden dolayı Antivirüs kullanmama kararı aldım. Peki bilgisayarımı nasıl koruyacaktım ? Üstelik günde 16 saat aktif ve internete bağlı bir bilgisayar. Üstelik 4 bilgisayar da ağa bağlı...
Yazının geri kalanında asıl konuya geliyoruz. Buraya kadarki kısım işin hakkiyesiydi Gülüş
Birazdan okuyacağınız şeyler tamamen kendi yaptığım şeyler olup. Kimseyi yapması konusunda zorlamıyorum. Çünkü herkesin netteki ihtiyaçları farklıdır.
Başlıyoruz...
Önce kendime bir liste çıkardım. Ben bilgisayarda ne yapıyorum ?
* haber okuyorum
* teknolojileri takip ediyorum
* msnye giriyorum
* müzik dinliyorum
* resimlere bakıyorum
* proğram indiriyorum
* film izliyorum
* dökümanlara bakıyorum
* dersleri araştırıyorum
* proğram yazıyorum
* bankacılık işlemlerimi yapıyorum
* online alışveriş yapıyorum
* kısacası benim uyku, yemek ve wc dışındaki tüm işlerimi internetten yapıyorum.
Peki bu kadar işin yapıldıgı bir bilgisayar nasıl olur da antivirüssüz kullanılır ?
Açık açık söylüyorum. Ben deliyim. Ama birazdan biraz akıllı oldugumu göreceksiniz...
Öncelikle kendime bir sık kullanılanlar listesi hazırladım. Bu listede yok yok. En çok girdigim ve güvenliğinden emin oldugum siteleri bu listeye ekledim.
sonra internet explorer tarayıcı yerine mozilla firefox tarayıcı kullanarak google preview eklentisini kurdum. ( bu eklenti googlede arama yapınca sitelerin yanlarında ufak önizleme resimleri veriyo)
bu listede  haber sitesi, chiponline, inndirme sitesi, gibi her ihtiyacıma göre güvenilir siteler var. astrolojiden tutun da itiraf sitesine kadar var. fıkra sitesi olsun. portal, forum her türden site mevcut bu sık kullanılan listemde. giriş sayfam da google zaten...

proğramlarımı da yine sitelerin orjinal sayfalarından indiriyorum. Driver indirecegim zaman da orjinal firmanın sitesinden indiriyorum. rapid gibi yerlerden kesinlikle proğram indirmiyorum. Bu benim en büyük kuralım.
Gelelim msn konusuna. Kardeşimden bile dosya kabul etmiyorum. Mail yolla diyorum zaten mailde gelirken hotmail tarıyo.
Haa bir de flash disk virüsleri mezusu var. O konuya da kendi çözümümü getirdim ve flash diski takar takmaz bulaşamıyo önce ben virüsü siliyorum varsa sonra açıyorum flash diski. Göz kırpma
Aslında antivirüssüz bilgisayar kullanmak o kadar da zor degil. Ben daha kafasına göre hareket eden virüs görmedim. Sonuçta virüsler bilgisayara kullanıcıların onayıyla giriyo. Mesela açılır pencereler var onları engelliyorum. Arada açılan olursa bakmadan kapatıyorum.
ve mecbur kalmadıkça bu sık kullanılanlar listemin dışına çıkmıyorum. Googlede çok fazla arama yapıyorum işte google preview sayesinde sitelerin önizlemesini görüyorum girmeden önce şüphelenirsem tıklamıyorum bile.
Bunların dışında bir de temizlik proğramım var Ccleaner ya da adwanced system care gibi. Heehhh işte bunlardan kullanıyorum aklıma düştükçe çalıştırıp sistemi temizliyorum. Ve başlangıç proğramlarını devre dışı bırakıyorum. Windowsu da 98 stilinde kullanıyorum. Tabi antivirüssüz bilgisayar kullanacaksanız eğer bir diger önemli konu da tecrübenizdir Göz kırpma Mesela ben hangi dosyanın zararlı hangisinin zararsız olacagını az çok kestirebilecek düzeye geldim ve o yüzden de korkmuyorum. Bazen dosyanın boyutu, bazen de simgesi bile bunu kestirmem için yetiyor.

1- bilmedigin sitelere girme
2- bilmedigin linklere tıklama
3- msnden dosya kabul etme

Bu 3 altın kuralı uygularsanız bilgisayarınıza virüs girme şansı gerçekten düşecektir.
Bir de bilgisayarınıza yüklediginiz proğramlar vardır. ihtiyacınız olan proğramlar dışında bilmediginiz proğramlar yüklemeyin ve bir proğram yüklerken kutulara dikkat edin. Mesela siz bir media player yüklerken o proğramın içinde bakmadan geçtiginiz işaretli bir kutuyla sadece media player degil virüslü toolbarlar da yüklemiş olabilirsiniz.
Aslında yazacak çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Zaten anlayan anlamıştır demek istediğimi. Ben size antivirüsünüzü silin demiyorum. Sorumluluk kabul etmiyorum sadece antivirüssüz bilgisayar kullanmayı anlatıyorum. ve 4 yıldır antivirüs kullanmıyorum bilgisayarıma da format bile atmıyorum. Bu konuyu açmadan önce de sistemime nod32 antivirüsün son sürümünü kurup tarattım ve 0 virüs buldu. Sonuç ortada. Benim bilgisayarım kasılmıyor.
Antivirüs kullanmıyorum ve mutluyum.
Çünkü bilgisayarda yaptıgım şeyleri kategorilemiş ve o kategorinin dışına çıkmıyorum. Üstelik herşeyi de yapıyorum. Hatta bazen canım sıkılıyo bilgisayara virüs bulaştırıp antivirüs kullanmadan temizliyorum hem vakit geçiyo hem de aksiyonlu oluyo.

Hepinize kolay gelsin arkadaşlar. Umarım faydalı bir döküman olmuştur.

H@

yapma be gülüm sen neymişsin öyle. Sen böyle hayatına devam et bir yerde takılırsan internete gir herkez biliyor zaten.
bu ucuz lamer muhabbetlerinden bir hayli sıkıldım salya sümüklü çocuklar burada yazılımlara ahkam kesiyorlar. Arkadaş sorarım sana seni benim şirkete alayım sonic firewall lu server'ımın başına koyayım gel bakalım günde kaç atak yiyoruz. senin safe kabul ettiğin şey ve görmeye çalıştıkların arayüz bebeğim sen gel bir de içinden gör.
Arkadaşlar bu arkadaş fake de olabilir forumda ilgi çekmek mahiyetinde olabilir ilgilenmeyin kafası güzel çünkü bunun..Ölü

mancukya
09-05-2009, 00:13   |  #53  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Sabit ip nosu ile dönen bir isyerine sürekli saldiri olmasi zaten dogaldir üstelikde bilinen bir is yeriyse.
Kablonet üzerinden sabit ip ile baglanan bütün tanidiklarin frewall loglarina bakarsak ortalama saatte 1 saldiri geldigini görürsünüz.
Arkadasin söyledigine gelince güvenli site diye bir sey yoktur senin güvenli site dedigin sitelerin saldiriya ugramadigi yada güvenlik acigi olmadigi ne belli gecen birisi Toshiba sitesini öRnek veriyordu yani bu islerde güvenli falan yok ayrica Nod32 100 tanede bulsa 0 tanede bulsa iyi bir koruma saglamadigi belli zaten.

xmenevren
09-05-2009, 01:14   |  #54  
xmenevren avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
916 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

anti virüs kullnmadan da intenette gezebilirim.çünkü bilinçliyim.aslında risk severim.

linda
09-05-2009, 23:25   |  #55  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

ben de kullanma yanlısı değilim ama. aması şu geçen bilgi iletişim teknolojisi dersinde bir öğrencim geldi. bunda bir dosya oluştu silemiyorum . yapma ya dedim nasıl silinmezmiş. dosyaya bir tıkladım. bilgisayar dondu. yeniden başlattım. disk bölüm bilgisi zarar görmüş. valla bildiğim ne varsa denedim ama ne yedeğimi nede dünya kadar arşivimin çok azı dışındakini geri getiremedi. kim bilir. akıl akıldan üstündür.

PcMaKeR
10-05-2009, 14:43   |  #56  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

İşini bilen adam için antivirus sistem tüketmekten başka birşey değildir yazıktır, işlemciyi yormaktır.

3 şeye çok iyi güveniyorum.
Bir virusler hakkında çok uğraştım çalışma mantıklarını biliyorum.
İki Görev yöneticisini izliyorum neler dönüyor windowsta diye.
Üç Windows Update ve Yerleşik Firewall ile Modemin Firewall ı en üst düzeyde. ben kimi istersem o geçebiliyor ağımdan. Conficker virusu yaklaşamadı bile daha.

Antivirus ne yapıyor. Bu yukardaki saydıklarımı işlemciyi kullanarak ram i harcayarak yapıyor. Birde dosyaları süzüyor. Zaman kaybı artı masraf.

Bazıları demiş linux, mac çok güvenli. Tabi güvenli onlara saldıran yok ki nesi güvensiz olsun. Windowstan onlara zaman gelmiyorki. Tutunmaya çalışıyorlar orası kesin.

Ama bilgisayar ile yeni başlayan adam dosyaların nasıl tarandığını nasıl nerelerde neler olduğunu bilmez ;) Onlara Symantec, Eset,McAfee gibi şirketlerin ürünlerini kuracaksın tmmdır ;)

Kırık Çocuk
01-09-2009, 04:49   |  #57  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
473 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Benim öyle bir lüksüm olmadığı için AV'siz yaşamı pek düşünemiyorum. Yani ot ... ne olursa bende olduğu için Antivirüs bir yaşam tarzı oldu artık benim için.

H@ckerCesur
17-07-2014, 00:43   |  #58  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Konu hortlatmak nasıl bir duygu hep merak etmişimdir. :)

Yaşıyorum... Onay

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 17 Temmuz 2014 00:44
padisah
17-07-2014, 02:55   |  #59  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013
Alıntı: H@ckerCesur  
Konu hortlatmak nasıl bir duygu hep merak etmişimdir. :)

Yaşıyorum... Onay

Konunun faydalı olup olmamasına göre değişir.