Antivirüssüz Bilgisayar Kullanımı

H@ckerCesur
20-12-2008, 20:10   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Böyle bir başlığı 3-4 sene önce yazmıştım bir sitede. Fakat aşırı tepki aldım. Konum silindi ve siteden de banlandım. Gerçi banlanma nedenim hakaret etmekti ama adamı çileden çıkartıyordu gelen yorumlar. Yazımın geri kalanını okuyan arkadaşlar da bu doğrultuda degerlendirirse sevinirim.
Öncelikle büyük firmalar ya da işyerleri bu konuyu dikkate almasınlar. Burda yazdığım bilgiler tamamen ev kullanıcılarını ilgilendiriyor. Tabi isteyen yine istediği antivirüsü kullanabilir Gülümseme
Böyle bir şey delilik diyenleri duyar gibiyim. Fakat önyargılarınızı benim üzerimden kaldırın ve anlayarak okumaya başlayın.
10 yılı aşkın süredir aktif bilgisayar kullanıcısıyım ve 5 yıldır da meslegim bilgisayar. O dönemlerden beri hiç son sistem bilgisayarım olmadı. Şuan bile bu yazıları p4 işlemcili bilgisayarımdan yazıyorum. Daha 2 çekirdege bile geçemedik yani. İyi bilgisayarım olmadığı için de doğal olarak bilgisayarım da yavaş çalışıyordu. Bir de antivirüs kurunca mal kaplumbağa moduna geçiyordu. İnternette 1 hafta boyunca denemediğim antivirüs kalmadı o dönemde. Kimi demoydu ücretsiz olanlar da iyi korumuyordu ve kasıyordu sistemi. Tüm bu nedenlerden dolayı Antivirüs kullanmama kararı aldım. Peki bilgisayarımı nasıl koruyacaktım ? Üstelik günde 16 saat aktif ve internete bağlı bir bilgisayar. Üstelik 4 bilgisayar da ağa bağlı...
Yazının geri kalanında asıl konuya geliyoruz. Buraya kadarki kısım işin hakkiyesiydi Gülüş
Birazdan okuyacağınız şeyler tamamen kendi yaptığım şeyler olup. Kimseyi yapması konusunda zorlamıyorum. Çünkü herkesin netteki ihtiyaçları farklıdır.
Başlıyoruz...
Önce kendime bir liste çıkardım. Ben bilgisayarda ne yapıyorum ?
* haber okuyorum
* teknolojileri takip ediyorum
* msnye giriyorum
* müzik dinliyorum
* resimlere bakıyorum
* proğram indiriyorum
* film izliyorum
* dökümanlara bakıyorum
* dersleri araştırıyorum
* proğram yazıyorum
* bankacılık işlemlerimi yapıyorum
* online alışveriş yapıyorum
* kısacası benim uyku, yemek ve wc dışındaki tüm işlerimi internetten yapıyorum.
Peki bu kadar işin yapıldıgı bir bilgisayar nasıl olur da antivirüssüz kullanılır ?
Açık açık söylüyorum. Ben deliyim. Ama birazdan biraz akıllı oldugumu göreceksiniz...
Öncelikle kendime bir sık kullanılanlar listesi hazırladım. Bu listede yok yok. En çok girdigim ve güvenliğinden emin oldugum siteleri bu listeye ekledim.
sonra internet explorer tarayıcı yerine mozilla firefox tarayıcı kullanarak google preview eklentisini kurdum. ( bu eklenti googlede arama yapınca sitelerin yanlarında ufak önizleme resimleri veriyo)
bu listede  haber sitesi, chiponline, inndirme sitesi, gibi her ihtiyacıma göre güvenilir siteler var. astrolojiden tutun da itiraf sitesine kadar var. fıkra sitesi olsun. portal, forum her türden site mevcut bu sık kullanılan listemde. giriş sayfam da google zaten...

proğramlarımı da yine sitelerin orjinal sayfalarından indiriyorum. Driver indirecegim zaman da orjinal firmanın sitesinden indiriyorum. rapid gibi yerlerden kesinlikle proğram indirmiyorum. Bu benim en büyük kuralım.
Gelelim msn konusuna. Kardeşimden bile dosya kabul etmiyorum. Mail yolla diyorum zaten mailde gelirken hotmail tarıyo.
Haa bir de flash disk virüsleri mezusu var. O konuya da kendi çözümümü getirdim ve flash diski takar takmaz bulaşamıyo önce ben virüsü siliyorum varsa sonra açıyorum flash diski. Göz kırpma
Aslında antivirüssüz bilgisayar kullanmak o kadar da zor degil. Ben daha kafasına göre hareket eden virüs görmedim. Sonuçta virüsler bilgisayara kullanıcıların onayıyla giriyo. Mesela açılır pencereler var onları engelliyorum. Arada açılan olursa bakmadan kapatıyorum.
ve mecbur kalmadıkça bu sık kullanılanlar listemin dışına çıkmıyorum. Googlede çok fazla arama yapıyorum işte google preview sayesinde sitelerin önizlemesini görüyorum girmeden önce şüphelenirsem tıklamıyorum bile.
Bunların dışında bir de temizlik proğramım var Ccleaner ya da adwanced system care gibi. Heehhh işte bunlardan kullanıyorum aklıma düştükçe çalıştırıp sistemi temizliyorum. Ve başlangıç proğramlarını devre dışı bırakıyorum. Windowsu da 98 stilinde kullanıyorum. Tabi antivirüssüz bilgisayar kullanacaksanız eğer bir diger önemli konu da tecrübenizdir Göz kırpma Mesela ben hangi dosyanın zararlı hangisinin zararsız olacagını az çok kestirebilecek düzeye geldim ve o yüzden de korkmuyorum. Bazen dosyanın boyutu, bazen de simgesi bile bunu kestirmem için yetiyor.

1- bilmedigin sitelere girme
2- bilmedigin linklere tıklama
3- msnden dosya kabul etme

Bu 3 altın kuralı uygularsanız bilgisayarınıza virüs girme şansı gerçekten düşecektir.
Bir de bilgisayarınıza yüklediginiz proğramlar vardır. ihtiyacınız olan proğramlar dışında bilmediginiz proğramlar yüklemeyin ve bir proğram yüklerken kutulara dikkat edin. Mesela siz bir media player yüklerken o proğramın içinde bakmadan geçtiginiz işaretli bir kutuyla sadece media player degil virüslü toolbarlar da yüklemiş olabilirsiniz.
Aslında yazacak çok şey var ama daha fazla uzatmak istemiyorum. Zaten anlayan anlamıştır demek istediğimi. Ben size antivirüsünüzü silin demiyorum. Sorumluluk kabul etmiyorum sadece antivirüssüz bilgisayar kullanmayı anlatıyorum. ve 4 yıldır antivirüs kullanmıyorum bilgisayarıma da format bile atmıyorum. Bu konuyu açmadan önce de sistemime nod32 antivirüsün son sürümünü kurup tarattım ve 0 virüs buldu. Sonuç ortada. Benim bilgisayarım kasılmıyor.
Antivirüs kullanmıyorum ve mutluyum.
Çünkü bilgisayarda yaptıgım şeyleri kategorilemiş ve o kategorinin dışına çıkmıyorum. Üstelik herşeyi de yapıyorum. Hatta bazen canım sıkılıyo bilgisayara virüs bulaştırıp antivirüs kullanmadan temizliyorum hem vakit geçiyo hem de aksiyonlu oluyo.

Hepinize kolay gelsin arkadaşlar. Umarım faydalı bir döküman olmuştur.

H@ckerCesur

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 05 Mayıs 2009 12:25
physfg
20-12-2008, 20:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

dost : dediğin doğru bi ara ben de antisiz yaşadım ama çok dikkatlı ve bilgili olman lazım en küçük hatanı affetmez...

antisiz pc kullanmak "donsuz yolda yürümeye benzer ; her an herşey,herkes girebilir "KahkahaIslıkBeğendim

fakat sen kendine  güvenir donsuz da kendimi korurum dersen o başka...ama riske atmaya gerek yok al bi don kurtul be yawwwKahkaha

Son Düzenleme: physfg ~ 20 Aralık 2008 20:26
panda34
20-12-2008, 20:26   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Antivirüssüz internette gezmek tabiiki delilik değil ,
Linux yükleyin hem bilgisayarınız Antivirüs baskısından kurtulsun rahatlasın
hemde Virüslerden korkusuz interneti gezin bol bol , rahat rahat .
Windowslu bilgisayarlar için 150bin virüs/trojan var ,
Linux için 120 tane , ve Linux çok daha sağlam bir sistem .
Virüs yeme ihtimaliniz Yüzde 0.00001 diyebilirim :))
Linux'ta sistem dosyalarında değişiklik olabileceği zaman şifre sorar
sizden habersiz kimse sistem dosyalarını değiştiremez .

uzmanim.net
20-12-2008, 20:52   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Antivirus + Firewall + Bunların nasıl kullanıldığını iyi bilmek.
Dediklerinizin şöyle bir senaryo düşünelim,
Dediklerinizin hepsini yaptınız. Güvenilir sitelerde gezdiniz, bilmediğiniz uygulamalari download edip calistirmadiniz, msn veya benzer anlik yazisma programlarindan dosya alisverisinde bulunmadiniz, P2P kullanmadiniz veya bilincli kullandiniz. vs vs..

Ya isletim sisteminde veya sisteminiz üzerinde çıkan açıkları kullanarak işletim sistemlerine sızan worm türü zararlılar ne olacak?

Mp3 indirdiniz diyelim, artik cok rahat normal boyutlarda görünen mp3 dosyalarına (4-5MB)bile  zararlı kod entegre edilebiliyor?

Cok guvendiginiz sitelerden birisine bir hacker sizdi ve sayfalar içerisine zararlı kod gömdü, bu kodlada sisteminize bir rootkit indirip bir arka kapı açtı, bunu önsezilerinizle nasıl durdurup yakalayabileceksiniz?

Sonuc olarak hangi işletim sistemini kullanirsaniz kullanin, işletim sistemini iyi idare edemiyorsaniz ve gerekli güvenlik onlemlerini almiyorsaniz her zaman risk altındasınız demektir.

Helede "ben Av kullanmayacagim, firewall'da nedir ben önsezilerimle portları kapatiyorum" derseniz o zaman hakikaten ben 50 yildir bilgisayar kullaniyorumda derseniz bu 50 yilin size pek birşey katmadinigi söylemek isterim.

Sözlerimi bireysel olarak lütfen algilamayiniz. Tamamen "Av + Firewalls" sız bilgisayar kullanmanin riski yoktur düsüncesi üzerine yazilmistir.

STEELHEAD
20-12-2008, 20:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008
H@ckerCesur
Haa bir de flash disk virüsleri mezusu var. O konuya da kendi çözümümü getirdim ve flash diski takar takmaz bulaşamıyo önce ben virüsü siliyorum varsa sonra açıyorum flash diski. Göz kırpma
Aslında antivirüssüz bilgisayar kullanmak o kadar da zor
H@
virüs programın olmadan Flash diskteki virüsü nasıl bulupta siliyorsun. anlattıkların mantıklı. ama güvenilir değil.

bilgisayarcıyım ve  4 PC olduğunu söylüyorsun ama hiçbiri son sistem değil. sen nasıl bi bilğisayarcısın arkadaşım.

Islık

panda34
20-12-2008, 21:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
senduran78
virüs programın olmadan Flash diskteki virüsü nasıl bulupta siliyorsun. anlattıkların mantıklı. ama güvenilir değil.

bilgisayarcıyım ve  4 PC olduğunu söylüyorsun ama hiçbiri son sistem değil. sen nasıl bi bilğisayarcısın arkadaşım.

Islık

Autorun'ı(Otomatik çalıştır) kaparsın, Gizli dosyaları göster'i açarsın,
Flashdisk'i taktıktan sonra Varsa Autorun.inf dosyasını silersin olur biter ...

physfg
20-12-2008, 22:08   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
senduran78
virüs programın olmadan Flash diskteki virüsü nasıl bulupta siliyorsun. anlattıkların mantıklı. ama güvenilir değil.

bilgisayarcıyım ve  4 PC olduğunu söylüyorsun ama hiçbiri son sistem değil. sen nasıl bi bilğisayarcısın arkadaşım.

Islık

en basiti korunan işletim sist. dosyalarını göster deyip klasörlerden yada çalıştırdan belleğe girer yabancı ne görüyorsan indirirsin aşağıya(bunlar autorun vir. için)

hatta ben yeni bellek gelince antiyi kapatıyorum benden önce silmeye kalkıyor ama ben silmesini istemiyorum Kahkaha

virüs arşivi yapıyorum daKahkahaIslıkGöz kırpmaCool

STEELHEAD
20-12-2008, 22:13   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

siz hiç zaman ayarlı BOMBA duymadınızmı arkadaşlar. sizin anlattığınız otomatik çalışanlar. Bu saatten sonra bana VİRÜS yazdırcaksınız ya...  :-)

Banned
21-12-2008, 02:47   |  #9  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

normal sistemimde nod32 antivirüs +zone alarm firewall var fakat meraktan sanal xp oluşturdum vede ağırlık ediyor diye antivirüs kurmadım gayet de sağlam canım nereye isterse girip çıkıyorum içim de rahat çünkü çalacakları hiçbirşey işlerine yaramaz uyduruk şeyler..eğer önemli bilgiler değilde sistemin çalışmasıysa derdiniz acronis ile temiz bir yedek alın bakın keyfinize..virüs falan hikaye..ayrıca birşey daha var bu antivirüsler bir süre sonra insanda takıntı yapıyorlar...antivirüs,antispyware,firewall derken bir bakmışsınız sisteminiz bunları çalıştırmaktan iş yapamıyor...ne kadar çok tehdit bulursa o kadar iyidir hatasına da düşerseniz vay halinize..bunları yaşamadım ama yaşayan çok kişi tanıyorum...eğer derdiniz gezip oynamaksa gezip oynayın, alın yedeğinizi sistem açılmayınca geri alın...ama internette riskli şeyler yapıyorsanız(bankacılık vs) ne yaparsanız yapın biryere kadardır...antivirüs şirketleri para için çalışırlar ve belli zararlılara bir süre izin verip ondan sonra onları veritabanlarına eklerler böylece hem soygunculardan hem de müşteriden kazanırlar...bazıları milyonlarca kredi kartı bilgisiyle yakalanıyor nasıl oluyor dersiniz?..diyeceğim o ki çok fazla kasmayın..azıcık bilinçli olun yeter..

Mustafa Arslan
21-12-2008, 03:18   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
411 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

sozum meclisten dısarı ama nedense insanlar antivirus programı kullanmamayı bir artistlik bir marifet gibi goruyorlar hadi sizi gectim içinizden cogunun meslegi bu değil ( yazılım veya bilgisayar muhendisi gibi... ) ama aynı sekilde antivirus programlarını gereksiz bulan muhendislik oğrencleride var ya daha n diyeyim onlara... bu hacker "cılık"  oynayan arkadasın( gerci kendisi bilgisayar programcısıymıs ama neyse  ..)  sistemine bir antivirus programı kurmayı cok isterdim bakalım kac trojan yemiş ...( aynı lafı eden bir arkadasın sistemini tarattıgımda 26 trjan +virus bulmustum Kahkaha )
anlamadıgım internete baglısınız yanı onunuzde dunyaya acılan bir kapı var sız kendinizi sınırlıyorsunuz sizler boyle yaparak yeni seyleri nerden oğrenebilirsiniz ufkunuzu nasıl genişletirsiniz cogumuzun sovdugu internetin n faydaları var ... bu arkadasın soyledigi oraya girme buraya girme olayınıda sanki bir pc yi kara carsaflar içine sokmussunuz gibi gordum .... kusura bakma arkadasım ama  gereksiz bir konu olmus  diğer forumda neden asırı tepki gosterdikleri belli  ..
Ben yazılım muhendisliği ogrencisi olarak bugunu kadar bu işten zerre kadar bir şey anladıysam diyorumki eger windows kullanıyorsanız antivirus vb programları sarrt ...
Birde soylemeden edemiycem nerde okudun nerde yasadın beni ilgilendirmez ama  univeristede  guvenlikle ilgili ilk dersimizde bolum baskanı sakın * bankacılık işlemleri * online alışveriş  yapmayın internet uzerinden demişti ( ki adamın ikinci soyledigi sey antivirus kullanın ) hadi ben cahilim sen cahilsin bu forumun tamamı cahil de bu adam profesor ya KahkahaKahkaha  sana gore simdi o yalan soyluyordur bir şeyden anlamıyordur Kahkaha

STEELHEAD
21-12-2008, 08:57   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
168 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008
mustafarslan35
sozum meclisten dısarı ama nedense insanlar antivirus programı kullanmamayı bir artistlik bir marifet gibi goruyorlar hadi sizi gectim içinizden cogunun meslegi bu değil ( yazılım veya bilgisayar muhendisi gibi... ) ama aynı sekilde antivirus programlarını gereksiz bulan muhendislik oğrencleride var ya daha n diyeyim onlara... bu hacker "cılık"  oynayan arkadasın( gerci kendisi bilgisayar programcısıymıs ama neyse  ..)  sistemine bir antivirus programı kurmayı cok isterdim bakalım kac trojan yemiş ...( aynı lafı eden bir arkadasın sistemini tarattıgımda 26 trjan +virus bulmustum Kahkaha )
anlamadıgım internete baglısınız yanı onunuzde dunyaya acılan bir kapı var sız kendinizi sınırlıyorsunuz sizler boyle yaparak yeni seyleri nerden oğrenebilirsiniz ufkunuzu nasıl genişletirsiniz cogumuzun sovdugu internetin n faydaları var ... bu arkadasın soyledigi oraya girme buraya girme olayınıda sanki bir pc yi kara carsaflar içine sokmussunuz gibi gordum .... kusura bakma arkadasım ama  gereksiz bir konu olmus  diğer forumda neden asırı tepki gosterdikleri belli  ..
Ben yazılım muhendisliği ogrencisi olarak bugunu kadar bu işten zerre kadar bir şey anladıysam diyorumki eger windows kullanıyorsanız antivirus vb programları sarrt ...
Birde soylemeden edemiycem nerde okudun nerde yasadın beni ilgilendirmez ama  univeristede  guvenlikle ilgili ilk dersimizde bolum baskanı sakın * bankacılık işlemleri * online alışveriş  yapmayın internet uzerinden demişti ( ki adamın ikinci soyledigi sey antivirus kullanın ) hadi ben cahilim sen cahilsin bu forumun tamamı cahil de bu adam profesor ya KahkahaKahkaha  sana gore simdi o yalan soyluyordur bir şeyden anlamıyordur Kahkaha
AlkışAlkışAlkışBeğendim

Banned
21-12-2008, 10:46   |  #12  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
179 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

physfg'den alıntı:
antisiz pc kullanmak "donsuz yolda yürümeye benzer ; her an herşey,herkes girebilir "

En basiti Windows Defender Yüklein. En azından biryerlerinizi kapatır. Beğendim

Son Düzenleme: boraalper4 ~ 21 Aralık 2008 10:47
H@ckerCesur
21-12-2008, 11:22   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Forumdan yarım gün uzak kaldık hemen eleştiriler gelmiş bile. :) Gerçi forumların en sevdigim özelliklerinden biri budur zaten. Şimdi bana cevap hakkı doğdu.
Bir arkadaşımız demiş ki:

senduran78
virüs programın olmadan Flash diskteki virüsü nasıl bulupta siliyorsun. anlattıkların mantıklı. ama güvenilir değil.

bilgisayarcıyım ve  4 PC olduğunu söylüyorsun ama hiçbiri son sistem değil. sen nasıl bi bilğisayarcısın arkadaşım.
Islık

Birinci sorunun cevabını bir altındaki arkadaşın vermiş. İkinci sorunun cevabını da ben vereyim. evet bilgisayarcıyım. ve kullandıgım pentium 4 sistemim tüm işlerimi yapmama yetiyor. Oyun oynayan bir kullanıcı degilim. Ve kullandıgım her proğramı da sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanabiliyorum. Hatta denemek için oyun da yükledim. Mesela pes 2009 oynadım sistemimde. Ama şu an bile oyun yok sistemde. O yüzden ben böyle bilgisayarcıyım cevabını vermek istiyorum :) Proğramlarımı da onda yazıyorum. Grafik işlemlerimi de onda yapıyorum. ve bana yettigi için şu aşamada dolar fiyatları da artmışken sistemimi degiştirmeyi düşünmüyorum. Hem kötü dediysek özelliklerini söyleyeyim. p4 3000 işlemci, 1 gb ddr ram, 80 gb hdd, 256 nvidia fx 5500 256 mb ekran kartım var.
Ayrıca çok rahat bir şekilde çoğu çift çekirdeki bilgisayarlardan daha istikrarlı ve hızlı çalışıyor.

mustafarslan35;
Öncelikle konuyu önce bir tamamen okusaydın diyorum kendisine. Çünkü buraya konu açmadan önce nod32 antivirüsle sistemimi tarattım ibaresini görebilirdin. Ayrıca hackercilik olayından bahsetmişsin. Evet belki bundan 4-5 sene önce okula yeni başladıgım sıralarda yani 17 yaşlarımdayken hackercilige hevesliydik ve H@ckerCesur diye nick yazdık. Fakat o dönemde olup biten bir hevesti. Nickimi devam ettiriyorum o ayrı bir konu zaten. :) Ayrıca o dönemlerde çok canlar yaktıgımı ve birçok warez forumlarında yöneticilik yapıp. Türkiyenin ünlü hacker timlerinde görev aldıgımı da söylemeden edemeyecegim. Ama o dönem olup biten geçici bir hevesti. diyorum.

Ayrıca bir arkadaşımız da zararlı kod çıkabilir windows açıklarından yararlanılabilir diye birşey söylemiş. Haklı olabilir. Ama ben sistemimi zaten sürekli güncelliyorum. Ve sistemimde windows XP Service Pack 3 yüklü.
Güvenlik duvarı kullanmıyorum demedim. Windows Güvenlik duvarım zaten açık. Ve kontrolüm altında. Ben sadece antivirüs kullanmıyorum dedim. Yine de

olumlu ya da olumsuz tüm yorumlarınız için teşekkürler...
ve antivirüsler hakkındaki gerçekleri yazan arkadaşa da ayrıca teşekkürler. Ne bilgisayarlar gördüm kasperskylı içi virüs dolu. Ne bilgisayarlar gördüm antivirüssüz sıfır virüs. Günde en az 3 bilgisayarla ugraşan biri olarak diyorum. Antivirüsünüze de pek güvenmeyin Gülümseme Hatta virüsten dolayı çöküp bana gelen sistemlerin %100 ünde antivirüs var. Kiminde nod32, kiminde kaspersky, kiminde avast vs...Üzgün

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 21 Aralık 2008 11:39
uzmanim.net
21-12-2008, 12:34   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Antivirüs şirketlerinin bu işlerden büyük paralar kazandigi dogru lakin birileri para kazaniyor diye antivirus yazılımlarına "hikaye" demekde bir o kadar yanlış.

Kaldiki Avast, AVG gibi cokda kaliteli ev kullanicisi icin ideal ücretsiz yazılımlar mevcut.

Bunlari yüklemek elbetteki her probleminize derman olacak değil bu yazilimlari nasil kullanacaginizida cok iyi bilmeniz gerekiyor. Buradaki kastim son kullanici elbette. Buradaki pek cok kisi konusuna hakim ve kendileri icin basit görünen şeyler pek çok kişi için oldukca zor olabiliyor.

Siz antivirüs yazılımınızı güncellemezseniz, verdigi her uyariyi bilicsizce yanitlarsaniz elbetteki sisteminizde antivirüs yazılımının olması hic bir şeyi değiştirmeyecektir ve sisteminize virüs bulaşması kaçınılmaz olacaktır.

Ayrica windows güvenlik duvarı açık demişsiniz, korkarım ki windows güvenlik duvarinin tek yönlü koruma sağladığından ve outbound trafigi monitor etmekdiginden ve engellemediginden haberdar degilsiniz.

Beni kaygilandiran nokta bu işin içinde olan, bu işi meslegi kabul etmiş birilerinin çıkıp "antivirüsler hikayedir" demesi.

Virusler her zaman AV yazilimlarindan bir adim ondedir ve hic bir zaman tam koruma saglamaz. Bu sebepten tek basina hic bir zaman tam anlamiyla bir guvenlik cozumu degildir. Bir guvenlik duvari ile birlikte kullanilmali ve guvenlik duvari iyi yonetilmelidir.

Bu basligi cok gereksiz acilmis bir baslik olarak gormektende kendimi alamiyorum.

mancukya
21-12-2008, 13:07   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Blaster solucan cikana kadar bende antivirus kullanmadim isin acikcasi sonrasinda olusan sonuclar nedeniyle gerekliligini anladik sürekli format atmak zorunda kalmak.
Senin söyledigin seyler bütün forumlarda söylenen seyler kullanicinin pcsini korumasi ama ama netde yaptiklarina dikkat etmesi yani verdigin bilgi tek yönlü.
istedigin korumayi kur netde bazi sitelere girdiginde özellikle crack siteleri yada bazi rusya tabanli sitelerde sakata gelme ihtimali oldukca yüksek.
Konuyu ciddiye almama sebebim zaten Nod32 tarattim bir sey bulmadi demenle ciddiyetini kaybetti anliyanlarin cogu bilirki Nod32 malware ve o traz pisliklerin 100 de 75ini geciriyor evet bulmamistir dogrudur bir Anti malware ile tarama yap ve konuya gel.
Son senelerde pcyi cökertmekden ziyada adamlarin amaci ele gecirdikleri pcleri baska amacla kullanmak o yüzden tehlike farkli yerlerde zaten.

H@ckerCesur
21-12-2008, 13:55   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
uzmanim.net
Bu basligi cok gereksiz acilmis bir baslik olarak gormektende kendimi alamiyorum.
inan bana o kadar çok gereksiz açılmış sayfa var ki ? benim uğraşarak ve emek vererek uzunca anlatmış oldugum bu başlık gerçekten o konuların yanında çok gerekli kalıyor. Ayrıca değinmek istediğim bir nokta daha var. Şimdi ben antivirüs kullanmıyorum diyorum dogrudur. Ama kendi korumamı saglerken yaptıgım her şeyi burada yazacak olursam inan konu uzadıkça uzar. Bir arkadaş anti malware ile tarat diyor. Kardeşim ben hijack this kullanıyorum bu 1. Port tarayıcı proğramı yazmıştım onu kullanıyorum bu 2. Yani demek istediğim olayı yanlış anlamanız. Benim bu konu şunu anlatıyor. EĞER İSTENİRSE ANTİVİRÜS OLMADAN DA BİLGİSAYAR KULLANILIR. Bu konudan kendine pay çıkarmak isteyenler. Uzun diye sadece başlıga bakıp yorum yapanlar burda çıkıp ahkam kesmesinler bana. Ben kimseye antivirüsünüzü silin dedigimi ya da herhangi bir antivirüsü karaladıgımı yazmadım. Yazmaya da zaten hakkım yok. Ben sadece bu işin bu şekilde de yürüyebilecegini göstermek istiyorum.
Ayrıca ben kendimi bile internet ya da bilgisayar kullanırken sınırlandırmıyorum. İnanın bana erotic içerikli sitelere bile elimi kolumu sallayıp giriyorum.
Antivirüslerin mantıgını biliyorum.
Gerektigi zaman antivirüs ben oluyorum.
Gülümseme
Ben sadece teknikleri açıkladım. Aslında yine bu şekilde tavırlarla karşılaşacagımı adım gibi biliyordum. Konunun en başında da yazdım zaten. Binlerce mesajın oldugu
birsürü gerekli konu açıp yüzlerce üyenin sorununu yanıtladıgım bir siteden bu konu yüzünden ban yedigimi biliyorum. Ama ben buyum.
Eğer ben bu konuda site üyelerine antivirüsünüzü silin antivirüssüz kullanın diyorsam siz haklısınız.
Ama ben sadece antivirüssüz bilgisayar kullanmayı anlatıyorsam da takdir sizindir.
Forumların en sevmedigim özelligi birilerinin yaptıgı paylaşımları küçümsemek ya da aşagılayıcı mesajlar atmaktır.
Belki yorum yapan arkadaşlar konuyu bile tam okumamışlardır. Ya da okurken alaysı, ciddiyetten uzak bir tavırla okumuşlardır. !!!!

Tamam Pes diyorum. Peki bana şunu söyleyin arkadaşlar.
Birçok sitede kaspersky ya da nod32 gibi antivirüsler kullandıgını söylüyorlar kullanıcılar.
Sorum şu:
Bu antivirüsler ücretli antivirüslerdir.
Kaçınız bu antivirüsü kullandıgınız için ücret ödüyorsunuz ?
Dürüst olun.
ya da boşverin konuyu kapatıyorum. Çünkü birkaç olumsuz cevap daha gelirse bu sitedende banlanabilecek sözler çıkabilir agzımdan. Ama bunu yapamam çünkü bu siteyi gerçekten seviyorum.
insanı birşeyler paylaştıgına pişman etmeyin Göz kırpma

BEN KULLANMIYORUM ANTİVİRÜS, NEDEN KULLANMADIGIMI VE BİLGİSAYARIMI ANTİVİRÜSSÜZ NASIL KULLANDIGIMI ANLATTIM.
HEPSİ BU DALLANDIRIP BUDAllandırmaya gerek yok

ilginch
21-12-2008, 14:00   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

anvivirüs yüklüyken bile bilgisayarın virüs kapma olasılığı var.çıkan virüsü anti-virüs programın daha tanımıyor olabilir.bir program sana anti-virüsü kapatmanı istiyor olabilir.....
senin yazzdıkların da işte bunlara çare bulacak öneriler..
"antivirüs+bilinçli kullanıcı" bu ikisinden biri eksikse bilgisayarın güvenliği de eksiktir ;)

uzmanim.net
21-12-2008, 14:52   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
172 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bastanda soyledigim gibi, yazdiklarimi sahsi olarak algilamayin lutfen.
Fikirlerimi tamamen, "Antivirus programlari gereksizdir" düsüncesi icin paylastim.

Siz elbette bilgisayarinizi kendi istediginiz gibi kullanabilirsiniz, buna kimsenin itirazi yok.  Bende bu konu uzerine fikirlerimi paylastim cunku chip forum pek cok deneyimsiz kullanici icin referans niteligi tasiyor.

Elbetteki basligin altinda karsit fikirlerinde yeralmasi, farkli acilardan bakis saglanabilmesi icin gerekli.

Tartismalarda seviye korunduktan sonra, banlanmanizi gerektirecek bir durum oldugunu dusunmuyorum. :)

Fikirlerinizi paylastiginiz icin tesekkurler.

Toxic
21-12-2008, 14:58   |  #19  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

önemli olan bilgisayarı bilinçli kullanmaktır.sisteminde yüzlerce antivirüs olsun ama sen sistemini bilinçli kullanmıyorsan hiç biri işe yaramaz.dost senin sisteme virüs girmez

01apachi
21-12-2008, 14:58   |  #20  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,618 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

walla ben aylardır antivisüssüz kullanıyorum kasaya kaza-bela duası yapıştırdım..

;)

hakan1987
21-12-2008, 15:24   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
360 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kuralim bir pardus ne viris ne bisey Beğendim

gelefsane
21-12-2008, 18:42   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
353 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

kim ne derse desin hackercesur arkadasım ben sana hakveriyorum.kimhangi antiyi kullanırsa kullansın hacklenmeyecek die birşey yok.çünkü bilgisayardaki en önemli açığı kapatmamıştır:yani kendisi.daha doğrusu bilinçli kullanıcı olmak meselesi.nitekim işiniz olmayan sitelere giriyorsanız işiniz olmayan programları üreticinin resmi olmayan sitelerinden indiriyorsanız dünyanın antivirüsüyle yükleyin bilgisayarı beş para etmez.kimse kemküm etmesin görüyoruz ortalığın halini.ha tabi antivirüssüzde kullanabilirim demekde birazcık radikal adım oluyor ama enazından antim var kesin güvendeyim fikri kadar radikaldir ya neyse artık...

paintingster
21-12-2008, 19:37   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
123 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

antivirüssüz olmaz bence

Kapalı Hesap (91855)
21-12-2008, 21:04   |  #24  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,006 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

ben de bi aralar tüm antivirüslere sinir oldum
avast kendindevirüs var
avg sistem çökertiyor
norton internet erişimini komple engelliyor
kaspersky virüs bulduğunda çok kıl bir ses çıkartıyor ve her kayıt anahtarı için tek tek onay istiyor

ben yaklaşık 1 yıl kadar bu sorunlardan bııktığım için anti kullanmamaya karar verdim
sonra testlerde kasperskyın çok yükseklerde olduğunu gördüm ve 2009 sürümünün çok farklı olduğunu duydum ve kaspersky kullanmaya karar verdim
şimdi hâlâ kaspersky kullanıyorum ve memnunum bikaç ayar yaptıktan sonra o kayıt anahtarları da sürekli uyarı vermemeye başlıyo

Ahmet_79
21-12-2008, 23:19   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

anlattığınız şeyler mantıklı ancak bilgi ve beceri isteyen bir durum sizde zaten bunlar bende var dediğinize göre sorun yok ama bu denli bilgi ve birikimi olmayan arkadaşlara önermiyorum, işin açıkçası bu anti virüs proğramları benimde canımı sıkıyor hatta bazen sinirlenip kaldırdığım bile oluyor tabi en fazla bir hafta sonra edemeyip kis 2009'u kurup taratıyorum virüs filan çıkmıyor ama ben rapid tarzı yerlerden çok download yaptığım için ne olur ne olmaz deyip kis ile geçinmeye çalışıyorum.