Apple'a bir darbe daha!

CHIP Online
26-04-2013, 19:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son günlerde aldığı kötü haberlerle canı çok sıkılan Apple'a, bir kötü haber daha geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/apple-a-bir-darbe-daha_40028.html

Resimlerle: En çılgın 11 Apple patenti!

Uzun süredir sürekli olarak "düşen hisse değerleri", "iade edilen milyonlarca telefon", "gerileyen satışlar" ve "kaybedilen patent davaları" gibi konularla gündeme gelen Apple'a bir darbe de Çin'den geldi. Çin'de mahkeme, telif hakkı saklı içeriği yasa dışı olarak sattığına hükmettiği firmaya 118.000 dolar tazminat ödeme cezası verdi.


iPad ve iPhone cihazlar için elektronik kitap satışı yapan iBookstore mağazasında, eserleri Çin'de en çok satanlar listesinden inmeyen yazar Mai Jia'ya ait kitapların, yasa dışı olarak, telif hakkını elinde bulundurmayan satıcılar tarafından satılmasına göz yummakla suçlanan Apple, "sorumsuz davrandığı için" cezalandırıldı. Apple'ın, "mağazada satılan eserlerin, yazarların telif haklarını ihlal ettiğini tespit etme imkânı olduğuna" hükmeden hakim Feng Gang, firmayı 118.000 dolar tazminat ödemeye mahkum etti.


Davaya konu olan kitapların yazarı Mai Jia, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada sonuçtan memnun olduğunu, verilen tazminat cezasının, genelde bu tür davalarda verilen cezaların üzerinde olduğunu belirtti. Apple ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Tüm Konu: Apple'a bir darbe daha!

Resimlerle: En çılgın 11 Apple patenti!

Kaynak: www.chip.com.tr